Δέκα έργα άνω του €1 εκατ. που προκηρύχθηκαν το 2020

Μάριος Ιωάννου  07/12/2020 06:55
Δέκα έργα άνω του €1 εκατ. που προκηρύχθηκαν το 2020

Δέκα έργα άνω του €1 εκατ. που προκηρύχθηκαν το 2020

Μάριος Ιωάννου  07/12/2020 06:55
Πάνω από δέκα έργα προκηρύχθηκαν μέχρι στιγμής εντός του 2020 μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος σύναψης συμβάσεων (e-procurement).

Η μεγαλύτερη εκτιμώμενη αξία έργου ξεπερνά τα €20 εκατ.

Δείτε πιο κάτω δέκα μεγάλα έργα που προκηρύχθηκαν εντός του 2020 με αξία πέραν του €1 εκατ.

Διαβάστε ακόμα:
Α. Χατζηττοφής: Έλλειψη επενδυτικών ευκαιριών σε ακίνητα εντός πόλεων
REMU: Εννέα διαμερίσματα και σπίτια από €59.000

Ιατρική Σχολή στην Πανεπιστημιούπολη
Ανοιχτό διαγωνισμό για την ανέγερση του κτηρίου της Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας Νίκος Κ. Σιακόλας, στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, στην Αγλαντζιά προκήρυξε το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
 
Ο διαγωνισμός αφορά στην υλοποίηση του κτηρίου της Ιατρικής Σχολής και όλων των εκτεταμένων εξωτερικών οδεύσεων, διαμορφώσεων, φυτεύσεων και άλλου εξοπλισμού.

Σημειώνεται ότι το κτήριο διαθέτει ευανάγνωστη τυπολογία και χαρακτηρίζεται από υψηλή αισθητική και λειτουργική οργάνωση, ενώ είναι διατεταγμένο σε τέσσερα επίπεδα.
iatrikisxoli

 
Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει την κοσμητεία και γραφειακούς χώρους, στο ισόγειο θα βρίσκεται η διδακτική κοινότητα, στο ημιυπόγειο θα στεγάζεται η ερευνητική ενότητα, ενώ στο υπόγειο θα βρίσκονται οι χώροι στάθμευσης, καθώς και υποστηρικτικοί χώροι.
 
Η εκτιμώμενη αξία του συμβολαίου που θα υπογραφεί με τον επιτυχόντα προσφοροδότη ξεπερνά τα €20 εκατ.
 
Η διάρκεια εκτέλεσης του συμβολαίου καθορίζεται στα τρία χρόνια (36 μήνες) από την ημερομηνία έναρξης του έργου.
 
Προσφορές μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2020.
 
Κεντρικά Γραφεία Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας
Το έργο προκηρύχθηκε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων στις 28 Ιουλίου 2020.
 
Προσφορές μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2021.
 
Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης φτάνει τα €18.500.000.

Αντικατάσταση και Συντήρηση του Συστήματος Εποπτείας Ραδιοσυχνοτήτων
Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών προκήρυξε διαγωνισμό για αντικατάσταση του υφιστάμενου Εθνικού Συστήματος Εποπτείας Ραδιοσυχνοτήτων του Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης και Εποπτείας του Φάσματος ραδιοσυχνοτήτων (ΕΣΔΕΦ).
 
Το Σύστημα Εποπτείας θα περιλαμβάνει: (α) Τέσσερις (4) υφιστάμενους, συν ένα (1) νέο, Σταθερούς Σταθμούς Εποπτείας. (β) Δύο (2) Κινητούς Σταθμούς Εποπτείας. (γ) Κέντρο Ελέγχου και Σύστημα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε ενοποιημένο δίκτυο. (δ) Υποστήριξη των πιο πάνω με δραστηριότητες κατασκευής, παράδοσης στο Εργοτάξιο, εκπαίδευση του προσωπικού, λειτουργική υποστήριξη και υπηρεσίες συντήρησης.
 
Σημειώνεται ότι ο Ανάδοχος θα αναλάβει τη Συντήρηση του Συστήματος Εποπτείας για δέκα χρόνια από την ημερομηνία της υπογραφής της τελικής παραλαβής.
 
Η εκτιμώμενη αξία ανέρχεται στα €9 εκατ.
 
Προσφορές μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2021.


Αντισεισμική αναβάθμιση στη Β' Τεχνική Σχολή Λεμεσού
Οι εργασίες περιλαμβάνουν γενική ανακαίνιση, ανέγερση νέων κτηρίων, επισκευή και συντήρηση υφιστάμενων κτιρίων και εργασίες στους εξωτερικούς χώρους.
texniki
 
Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.
 
Η εκτιμώμενη αξία του συμβολαίου φτάνει τα €4.900.000 και προσφορές μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2020.
 
Κέντρο Οικογενειακής Παρέμβασης και Στήριξης για τον Αυτισμό
Το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες στα πλαίσια του Έργου «Δημιουργία Κέντρου Οικογενειακής Παρέμβασης και Στήριξης για τον Αυτισμό» πρόκειται να αναθέσει σε Ανάδοχο τη δημιουργία του Κέντρου Οικογενειακής Παρέμβασης και Στήριξης για τον Αυτισμό με στόχο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε παιδιά μέχρι την ηλικία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης (4 ετών και 8 μηνών), που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό, καθώς και προς τις οικογένειες τους.
 
Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης που θα υπογραφεί ανέρχεται στα €3.896.000.
 
Κατασκευή μέτρων προστασίας και βελτίωσης τμήματος του παραλιακού μετώπου Χλώρακας
Το έργο, το οποίο προκηρύχθηκε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, βρίσκεται εντός των παραλιακού μετώπου που εμπίπτει στα δημοτικά όρια της κοινότητας Χλώρακα στην επαρχία Πάφου. Το έργο αφορά μέτρα βελτίωσης και προστασίας του παραλιακού τμήματος στα δημοτικά όρια της κοινότητας Χλώρακας που βρίσκεται μεταξύ των ξενοδοχειακών μονάδων St. George και Laura.
 
Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στα  €3.683.750.
xloraka
 
Προσφορές μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021.
 
Τα βασικά στοιχεία του έργου περιλαμβάνουν κατασκευή πέντε παράλληλων κυματοθραυστών, κατασκευή ράμπας ανέλκυσης /καθέλκυσης σκαφών, προσαρμογή δύο υφιστάμενων προβόλων (55 μέτρων και 35 μέτρων μήκος περίπου), κατεδάφιση υφιστάμενων προβόλων και θωράκισης (80 μέτρα περίπου και 650 τ.μ. θωράκισης), όπως επίσης κατεδάφιση υφιστάμενου μώλου/κυματοθραυστών.
 
Δημοτικό πάρκο των Χρωμάτων, στην Πάφο
Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από τον Δήμο Πάφου και αφορά δημιουργία αστικού πάρκου στο κέντρο της Πάφου, με χώρους υπηρεσιών, διευκολύνσεων και αναψυχής.
parkoxromaton
 
Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης φτάνει τα €2.800.000.
 
Προσφορές μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2020.
 
Μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των αντλιοστασίων του αποχετευτικού συστήματος λυμάτων στις κοινότητες Παρεκκλησιάς και Πύργου
Το έργο που προκηρύχθηκε από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού - Αμαθούντας αφορά μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση δύο αντλιοστασίων ακαθάρτων, τα οποία χωροθετούνται στην κοινότητα Πύργου της Λεμεσού (αντλιοστάσια PS1 και PS2), συμπεριλαμβανομένων των βοηθητικών τους έργων και των απαιτούμενων έργων διασύνδεσής τους με τα εξωτερικά δίκτυα ακαθάρτων και τους κεντρικούς καταθλιπτικούς αγωγούς μεταφοράς.
parekklisiapyrgos
 
Η διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης είναι 15 μήνες για τη μελέτη και την κατασκευή και πέντε χρόνια για τη λειτουργία και συντήρηση, με δικαίωμα ανανέωσης της περιόδου λειτουργίας και συντήρησης για ακόμα πέντε χρόνια.
 
Η εκτιμώμενη αξία του συμβολαίου είναι €2.150.000.
 
Προσφορές μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2021.
 
Περιβαλλοντικοί δρόμοι στη Λεμεσό
Ο Δήμος Λεμεσού προκήρυξε διαγωνισμό, ζητώντας προσφορά για την εκτέλεση του έργου που αφορά στη δημιουργία περιβαλλοντικών δρόμων στις συνοικίες Αγίου Σπυρίδωνα και Ομονοίας.
agiouspyridona
 
Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης είναι €1.950.000.
 
Προσφορές μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2021.
 
Ανάπλαση εξωτερικού περιμετρικού τόξου Τάφρου, στη Λευκωσία
Το έργο αποτελεί μέρος του ευρύτερου έργου της ανάπλασης του εξωτερικού περιμετρικού Τόξου Τάφρου.
 
Περιλαμβάνει μέρος του βορείου πεζοδρομίου της οδού Στασίνου, από την ράμπα καθόδου προς τον χώρο στάθμευσης Ντ' Αβίλα μέχρι την γέφυρα Δώρου Λοΐζου, σε επίπεδο δρόμου και επίπεδο Τάφρου.
tafros
 
Συνοπτικά, η αρχιτεκτονική πρόταση του έργου περιλαμβάνει νέα διαμόρφωση του υφιστάμενου χώρου πρασίνου, κατεδάφιση των υφιστάμενων και κατασκευή νέων Δημοτικών χώρων υγιεινής και κέντρου πληροφόρησης, τοπιοτέχνηση του υφιστάμενου πρανούς με νέα φύτευση, διαμόρφωση τοίχων αντιστήριξης, καλυμμένο χώρο στάθμευσης ποδηλάτων, σύνδεση ποδηλατοδιαδρομής εντός της τάφρου και αποκατάσταση του υφιστάμενου ανοιχτού λίθινου οχετού και σήραγγας.
tafros2
 
Το έργο προκηρύχθηκε από τον Δήμο Λευκωσίας, με εκτιμώμενη αξία €1.125.000.
 
Προσφορές μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2021.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας