Ιατρικό Κέντρο Ηadassah στην Λευκωσία: Ιατρική, οικιστική και εμπορική ανάπτυξη

Η εταιρία Plaza Exclusive Projects (P.E.P) Plc ανακοινώνει τη συμφωνία με την H.C. Management of Medical Center PLC (MMC) για το σχεδιασμό και την κατασκευή του ολοκληρωμένου ιατρικού κέντρου Hadassah στην Λευκωσία.
 
Ταυτόχρονα, στον περιβάλλοντα χώρο, θα διαμορφωθεί μία κοινότητα – πρότυπο κάθετης διαβίωσης με μοναδικές παροχές εργασίας, κατοικίας και ψυχαγωγίας, πάντα με επίκεντρο την ιατρική φροντίδα και ποιότητα υγείας. Σύμφωνα με τις πρόνοιες της συμφωνίας, η ανάπτυξη του έργου, θα υλοποιηθεί σε ιδιόκτητη έκταση γης 53,320 τ.μ στην Λακατάμια και περιλαμβάνει:
 
A. Ιατρική Ανάπτυξη
  • Το πολυώροφο υπερσύγχρονο νοσοκομείο και διαγνωστικό κέντρο, Hadassah Hospital Cyprus, με δυναμικότητα 370 κλινών και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας
  • Το τετραόροφο Κέντρο Αποκατάστασης, Hadassah Rehabilitation, δυναμικότητας 185 κλινών με όλους τους αναγκαίους βοηθητικούς χώρους για αποκατάσταση των ασθενών, με εφαρμογή των νεότερων ιατρικών πρωτοκόλλων.
  • Το Κέντρο Αυτόνομης Υποβοηθουμένης Διαμονής, Assisted Living, μεγάλης χωρητικότητας που εκτείνεται σε δυο κτίρια και με πολύπλευρες δυνατότητες σε χώρους ψυχαγωγίας, θεραπείας και ποιοτικής ανθρώπινης διαβίωσης. Τα έργα αυτά μετά την κατασκευή τους θα παραχωρηθούν προς διαχείριση στην εταιρεία MMC υπό μορφή μίσθωσης.

Β. Οικιστική – Εμπορική Ανάπτυξη

  • Διαμερίσματα ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων, υψηλής λειτουργικής αισθητικής, που θα διατίθενται προς πώληση, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.
  • Διαμερίσματα με παροχή υπηρεσιών (serviced apartments) για τις οικογένειες η τους συνοδούς των ασθενών, είτε προς πώληση είτε προς ενοικίαση.
  • Καταστήματα, καφέ και εστιατόρια για την κάλυψη των αναγκών των επισκεπτών, του προσωπικού και των περιοίκων, υπό μορφή πώλησης ή ενοικίασης.
  • Τοπιοτεχνημένα πάρκα, χώροι άθλησης και πρασίνου, σιντριβάνια, ποδηλατόδρομοι.
  • Κατασκευή χώρων στάθμευσης με περισσότερες από χίλιες (1000) θέσεις

 

 

Το σύνολο του έργου βρίσκεται σε προχωρημένο σχεδιασμό, με τη συμμετοχή αρχιτεκτόνων και μηχανικών από την Κύπρο και το εξωτερικό. Γίνεται υπό την επίβλεψη ομάδας κορυφαίων επαγγελματιών – ειδικών, σε νοσοκομειακά θέματα, από το Hadassah Medical Organisation του Ισραήλ. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεργασία με Διεθνή Στρατηγικό Επενδυτή, που διαθέτει πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία σε έργα τέτοιου μεγέθους και προοπτικής.

Το χρονικό διάστημα υλοποίησης υπολογίζεται σε 3 χρόνια.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία, P.E.P, βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με Διεθνή Κολοσσό που θα συμμετέχει, υπό μορφή αύξησης κεφαλαίου, στη μετοχική της δομή. Περαιτέρω πληροφορίες θα δοθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ο Διευθυντής της Plaza Exclusive Projects (P.E.P.) Plc, Αλέξης Χαραλαμπίδης, ανέφερε: «Η ολοκλήρωση του εμβληματικού αυτού έργου, σηματοδοτεί και την εφαρμογή στην πράξη της συμφωνίας μεταξύ της MMC και του Hadassah, για την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας, σε πολίτες της Κύπρου και της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής. Η P.E.P οικοδομεί την ισχυρή προοπτική αυτής της συμφωνίας για την Υγεία, σε γερά θεμέλια.».

Δειτε Επισης

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου