London Real Estate Outlook Webinar

Δελτίο Τύπου  23/11/2020 16:30
London Real Estate Outlook Webinar

London Real Estate Outlook Webinar

Δελτίο Τύπου  23/11/2020 16:30
Τον περασμένο μήνα, η Consulco διοργάνωσε το πρώτο ψηφιακό συνέδριο ακινήτων στο Λονδίνο. Το συνέδριο παρουσιάστηκε από την τηλεοπτική παρουσιάστρια κα Melanie Steliou και το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 επενδυτές και επαγγελματίες συμβούλους.

RELATED ARTICLESΗ Consulco προσκάλεσε ομιλητές από τους τρεις κορυφαίους οργανισμούς παροχής ερευνών του Λονδίνου που παρέθεσαν την ανάλυσή τους για την οικονομία του Λονδίνου και τον αντίκτυπο του Covid-19 και Brexit στον τομέα των ακινήτων. Στην συνέχεια, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Consulco Real Estate, τη συμβουλευτική εταιρεία ιδιοκτησίας που εδρεύει στο Λονδίνο, σχετικά με τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η τρέχουσα κατάσταση.

Η Oxford Economics είναι ηγέτης στις παγκόσμιες οικονομικές προβλέψεις και ποσοτικές αναλύσεις, και παρέχει υπηρεσίες σε διεθνείς οργανισμούς, οικονομικούς οργανισμούς και κυβερνητικές αρχές. Ο κ. Richard Holt, Head of Global Cities Research, ανέλυσε τις οικονομικές επιπτώσεις του Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Holt τόνισε τον σημαντικό αντίκτυπο που είχε η πανδημία στο Λονδίνο. Σημείωσε ωστόσο ότι παρόλο που οι επιχειρήσεις φιλοξενίας, ο τουρισμός, ο πολιτιστικές εκδηλώσεις και τμήματα του λιανικού εμπορίου έχουν πληγεί σοβαρά, αυτά δεν αποτελούν τους κύριους παράγοντες αύξησης του ΑΕΠ στο Λονδίνο. Στην πραγματικότητα, το Λονδίνο είναι ένα ακραίο παράδειγμα μιας πόλης που έχει επωφεληθεί από τους τομείς που κατάφεραν να εργαστούν από το σπίτι: επαγγελματικές, συμβουλευτικές, ψηφιακές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Τέλος, ο κ. Holt συζήτησε τις προβλέψεις της εταιρείας του για το Λονδίνο και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες καταδεικνύουν μια ισχυρή ανάκαμψη το 2021.

Η κα Helene Demay, Εκτελεστική Διευθύντρια της MSCI, παρουσίασε την ανάλυση της εταιρείας της σχετικά με έσοδα από ακίνητα τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά επικεντρώθηκε κυρίως στους τελευταίους 12 μήνες. Η MSCI είναι η κορυφαία εταιρεία παροχής επενδυτικών ερευνών αναφορικά με χρηματιστηριακούς δείκτες, κινδύνων σε χαρτοφυλάκια επενδύσεων και ανάλυσης αποδόσεων σε θεσμικούς επενδυτές και αμοιβαία κεφάλαια.

Στην παρουσίαση της, η Helene επεσήμανε ότι η αγορά ακινήτων έχει προσφέρει την υψηλότερη συνολική απόδοση από όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων τα τελευταία 10 χρόνια, η οποία ανέρχεται σε 7,4% ετησίως, σε σύγκριση με αποδόσεις σε μετοχές που ανέρχεται στο 6,0%. Τους τελευταίους 12 μήνες, η πανδημία έπληξε τις αποδόσεις στις περισσότερες κατηγορίες ακινήτων. Όλες οι συνολικές αποδόσεις ακινήτων ανέρχονται στο -2,9% έως τα τέλη Ιουνίου, με τα βιομηχανικά ακίνητα και αυτά που προορίζονται για γραφεία να αποδίδουν καλύτερα. Σημειώνεται ότι οι επενδύσεις σε ακίνητα που προορίζονται για χρήση στο λιανικό εμπόριο του Κεντρικού Λονδίνου είχαν επιφέρει τις καλύτερες επιδόσεις.

Η Costar είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή πληροφοριών που σχετίζονται με ακίνητα, παρέχοντας δεδομένα και οικονομικές προβλέψεις σε χιλιάδες επαγγελματίες ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, στον Καναδά και στην Ευρώπη. Ο κ. Mark Stansfield, Head of UK Analytics, παρείχε μια εμπεριστατωμένη επισκόπηση των αγορών ακινήτων που προορίζονται για γραφεία και λιανικό εμπόριο στο κεντρικό Λονδίνο και σημείωσε ότι τα ποσοστά διαθέσιμων ακινήτων που προορίζονται για γραφεία στο Λονδίνο αυξάνονται και τα ενοίκια έχουν αρχίσει να μειώνονται. Η τρέχουσα βασική πρόβλεψη της CoStar είναι ότι τα ενοίκια για γραφεία θα συνεχίσουν να μειώνονται κατά τη διάρκεια του 2021, και θα αρχίσουν να αυξάνονται ξανά από τα μέσα του 2022. Ο κ. Stansfield σημείωσε επίσης ότι, ενώ ένας αριθμός επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου κλείνουν καταστήματα, η ζήτηση για επενδύσεις σε ακίνητα που προορίζονται για τέτοιο σκοπό στο κεντρικό Λονδίνο παραμένει ισχυρή.

Τέλος, ο David King, Director της Consulco Real Estate στο Λονδίνο, επεσήμανε τους τρεις παράγοντες που η Consulco αναμένει να αξιοποιήσει τα επόμενα πέντε χρόνια με σκοπό να ξεπεράσει τους μέσους δείκτες της αγοράς για έσοδα που προέρχονται από ακίνητα. Ο κ. King εντόπισε τη δυνατότητα ανάκαμψης σε ακίνητα που βρίσκονται εντός κεντρικού Λονδίνου που επλήγησαν σκληρά από την πανδημία, την αναζωογόνηση των προαστίων του Λονδίνου και το λεγόμενο ‘Golden Arc’ των περιοχών Oxford μέχρι το Cambridge, ως περιοχές που η εταιρεία πρέπει να στοχεύσει για το 2021.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας