Βιομηχανική γη στο Βασιλικό πωλείται έναντι €13 εκατ.

InBusinessNews  20/11/2020 07:22
Βιομηχανική γη στο Βασιλικό πωλείται έναντι €13 εκατ.

Βιομηχανική γη στο Βασιλικό πωλείται έναντι €13 εκατ.

InBusinessNews  20/11/2020 07:22

Οικόπεδο 25.292 τ.μ. στην περιοχή Βασιλικού, στη Λάρνακα, πωλείται έναντι €13 εκατ.

Το τεμάχιο βρίσκεται εντός βαριάς βιομηχανικής ζώνης (με συντελεστή δόμησης 0,90:1 ή 90% και έως δύο ορόφους), στο Μαρί.

vasiliko4

 


Τονίζεται ότι η περιοχή Βασιλικού είναι μόνη βιομηχανική περιοχή της Κύπρου με λιμενικές εγκαταστάσεις για βρώμικα φορτία και δυνατότητα επέκτασης για να φιλοξενήσει την αναδυόμενη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου. 

 

 

vasiliko2

 

Όπως αναφέρεται, η περιοχή του Βασιλικού φιλοξενεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Κύπρο, τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου VTTI, μια μονάδα τσιμέντου (Τσιμεντοποιία Βασιλικού), ένα βιομηχανικό λιμάνι και άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Η περιοχή Βασιλικός είναι επίσης η περιοχή που έχει καθοριστεί από την κυβέρνηση για την εγκατάσταση της μονάδας υγροποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου και της μονάδας αποθήκευσης πετρελαίου.

vasiliko3

 

Με τη στρατηγική θέση της περιοχής, η οποία βρίσκεται στα όρια του κύριου λιμανιού του Βασιλικού και με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα, το ακίνητο προσφέρει στις εταιρείες τη δυνατότητα να συμμετέχουν απευθείας σε τομείς όπως εμπορία προϊόντων πετρελαίου, εμπόριο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), κατασκευή παραγώγων προϊόντων πετρελαίου και φυσικού αερίου, υποδομές πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων δικτύων διανομής, εγκαταστάσεων αποθήκευσης και επεξεργασίας, παροχή υπηρεσιών στην υπεράκτια βιομηχανία, επισκευή και συντήρηση υπεράκτιων εγκαταστάσεων, πλοίων και σχετικού εξοπλισμού, απόβλητα σε μονάδα παραγωγής ενέργειας, καθώς και σταθμό παραγωγής ενέργειας 80MW.

vasiliko5

Με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές θα επιχειρηθεί οποιοδήποτε είδος συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε κοινοπραξία ή  της μακροχρόνιας υπενοικίασης είτε εν μέρει είτε ολόκληρης της γης, όπως επίσης και συνεργασία μέσω απόκτησης μέρους ή ολόκληρης της περιοχής.

vasiliko6
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας