Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Βιομηχανική γη στο Βασιλικό πωλείται έναντι €13 εκατ.

Οικόπεδο 25.292 τ.μ. στην περιοχή Βασιλικού, στη Λάρνακα, πωλείται έναντι €13 εκατ.

Το τεμάχιο βρίσκεται εντός βαριάς βιομηχανικής ζώνης (με συντελεστή δόμησης 0,90:1 ή 90% και έως δύο ορόφους), στο Μαρί.

 


Τονίζεται ότι η περιοχή Βασιλικού είναι μόνη βιομηχανική περιοχή της Κύπρου με λιμενικές εγκαταστάσεις για βρώμικα φορτία και δυνατότητα επέκτασης για να φιλοξενήσει την αναδυόμενη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου. 

 

 

 

Όπως αναφέρεται, η περιοχή του Βασιλικού φιλοξενεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Κύπρο, τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου VTTI, μια μονάδα τσιμέντου (Τσιμεντοποιία Βασιλικού), ένα βιομηχανικό λιμάνι και άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Η περιοχή Βασιλικός είναι επίσης η περιοχή που έχει καθοριστεί από την κυβέρνηση για την εγκατάσταση της μονάδας υγροποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου και της μονάδας αποθήκευσης πετρελαίου.

 

Με τη στρατηγική θέση της περιοχής, η οποία βρίσκεται στα όρια του κύριου λιμανιού του Βασιλικού και με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα, το ακίνητο προσφέρει στις εταιρείες τη δυνατότητα να συμμετέχουν απευθείας σε τομείς όπως εμπορία προϊόντων πετρελαίου, εμπόριο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), κατασκευή παραγώγων προϊόντων πετρελαίου και φυσικού αερίου, υποδομές πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων δικτύων διανομής, εγκαταστάσεων αποθήκευσης και επεξεργασίας, παροχή υπηρεσιών στην υπεράκτια βιομηχανία, επισκευή και συντήρηση υπεράκτιων εγκαταστάσεων, πλοίων και σχετικού εξοπλισμού, απόβλητα σε μονάδα παραγωγής ενέργειας, καθώς και σταθμό παραγωγής ενέργειας 80MW.

Με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές θα επιχειρηθεί οποιοδήποτε είδος συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε κοινοπραξία ή  της μακροχρόνιας υπενοικίασης είτε εν μέρει είτε ολόκληρης της γης, όπως επίσης και συνεργασία μέσω απόκτησης μέρους ή ολόκληρης της περιοχής.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023