Μάριος Πέτρου: Σταθερή αξία ο τομέας των ακινήτων

Οι επενδυτές ψάχνουν για τομείς με ελάχιστο ρίσκο και ένας τέτοιος τομέας είναι τα ακίνητα, σε αντίθεση με τις τράπεζες και τα χρηματιστήρια, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο InBusinessNews ο Μάριος Πέτρου, Business Development Manager της Oikos Group. Κατά συνέπεια, εν μέσω πανδημίας, δεν σημειώθηκε μείωση των πωλήσεων στον τομέα, αφού τα ακίνητα προσφέρουν προοπτική, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί με το πέρασμα του χρόνου. 

«Εκτιμούμε ότι θα υπάρξει μείωση στον κύκλο εργασιών του τομέα μας, όμως ατενίζουμε το μέλλον με συγκρατημένη αισιοδοξία.»
 
Ο Μάριος Πέτρου, μας παρουσιάζει τους τρόπους που η Oikos Group διαχειρίζεται την κρίση της πανδημίας.

Ακίνητα και πανδημία
Η πανδημία μας δίδαξε ότι οι δυσκολίες υπάρχουν και ήδη τις ζούμε έντονα από την πρώτη στιγμή που άρχισε αυτή η δύσκολη κατάσταση. Εκτιμούμε ότι θα υπάρξει μείωση στον κύκλο εργασιών του τομέα μας, όμως ατενίζουμε το μέλλον με συγκρατημένη αισιοδοξία. Η ποιότητά των κατασκευών μας, οι προνομιακές τοποθεσίες και η εξυπηρέτηση που προσφέρουμε στους πελάτες μας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν και στο μέλλον και θα προσελκύσουμε επενδυτές στην χώρα μας. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι ότι οι επενδυτές ψάχνουν διαρκώς να επενδύσουν σε διάφορους τομείς που προσφέρουν προοπτική αλλά και ελάχιστο ρίσκο, αντί σε τράπεζες, χρηματιστήρια κ.α. Ένας τέτοιος τομέας είναι τα ακίνητα, μια σταθερή αξία η οποία μάλιστα με το πέρασμα του χρόνου επιβεβαιώνεται.
 
Πως το διαχειριστήκαμε
Η κρίση που περνάμε με διάφορους τρόπους, έμμεσους και μη  σε συνάρτηση με  την αναστολή εργασίας διαφόρων επιχειρήσεων καθιστά το έργο των επιχειρήσεων δύσκολο
Η οργάνωση του γραφείου, αφορούσε τρεις τομείς:

  • Την διαχείριση του προσωπικού και πως θα μπορούσαν οι εργαζόμενοι μας να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τος.  Μέσα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς έχουμε διασφαλίσει ότι ο όμιλος μας και το προσωπικό μας θα  συνεχίσει να εργάζεται κανονικά και στον μέγιστο βαθμό. Ο όμιλος μας έχει επενδύσει αρκετά στην τεχνολογική αναβάθμιση και συνεχώς προβαίνει σε εκσυγχρονισμό τόσο των λογιστικών προγραμμάτων όσο και στην διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού. Η τεχνολογική αναβάθμιση ευτυχώς για εμάς, άρχισε να γίνεται την τελευταία πενταετία με πιο έντονη μορφή σε όλα τα τμήματα της εταιρείας μας.  Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση στα συστήματα της εταιρείας σαν να βρίσκονται στο χώρο εργασίας τους, καθώς και σύγχρονα προγράμματα που προσφέρουν την δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, ανάθεσης εργασιών και στόχων κ.α.
  • Όσον αφορά τον τομέα των πωλήσεων η εταιρεία μας έχει επενδύσει αρκετά ούτως ώστε να δημιουργήσει υψηλής ποιότητας βίντεο, εικονική περιήγηση (virtual touring) για τα διάφορα έργα της εταιρείας μας και όλο το υλικό του τμήματος πωλήσεων έχει ψηφιοποιηθεί.
  • Η καλή οργάνωση αλλά και η τεχνολογική αναβάθμιση μιας εταιρείας αποτελεί το μυστικό για  να ανταπεξέλθει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
     
Ζήτηση εν καιρώ πανδημίας
Η ζήτηση για αγορά ακινήτων εν μέσω της πανδημίας είχε αυξηθεί. Οι επενδυτές ήθελαν να επενδύσουν σε διάφορους τομείς που προσφέρουν προοπτική αλλά και ελάχιστο ρίσκο, αντί σε τράπεζες χρηματιστήρια κ.α.

Τι μας δίδαξε η πανδημία
Η πανδημία μας έχει διδάξει ότι οι σταθερές επιλογές, η ποιότητα, οι προνομιακές τοποθεσίες και η ευθύτητα προς τους πελάτες αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο μιας επιχείρησης σε όποια κρίση και να ξεσπάσει . Η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και η ανάπτυξη αποτελούν τις κύριες ευκαιρίες που πρέπει να εκμεταλλευτούμε σαν χώρα . Προκλήσεις πάντοτε θα υπάρχουν και αποτελούν μέρος της ζωής των επιχειρηματιών. Η κυριότερη πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως νέοι επιχειρηματίες είναι ο εκσυγχρονισμός των επιχειρήσεων σε ένα σύγχρονο τεχνολογικά περιβάλλον.
 

Δειτε Επισης

Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte