Μαρίνα Λάρνακας: Αρχές 2021 βάζει μπρος το έργο του €1 δισ.

Στην υπογραφή του συμβολαίου για το Έργο ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, προχωρεί το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων μετά την έγκριση που έδωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Το μεγάλο αυτό έργο αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιανουάριο, θα διαρκέσει 15 χρόνια και το κόστος του θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ, ενώ αναμένεται να αποφέρει οικονομικά οφέλη 120 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. 
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος είπε πως το σώμα έδωσε την έγκρισή του για υπογραφή ενός από τα πιο σημαντικά έργα στον τόπο μας, το οποίο αφορά την ανάπτυξη της περιοχής του λιμανιού και της Μαρίνας της Λάρνακας.
 
«Οι επενδύσεις για αυτό το μεγαλεπήβολο έργο αναμένεται να ανέλθουν περίπου στο 1 δισ. ευρώ. Τα πρόσθετα υπολογιζόμενα οικονομικά οφέλη για τον τόπο, πέραν της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 120 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο κατά την περίοδο της πλήρους ανάπτυξης», ανέφερε.
 
Ο κ. Καρούσος είπε στη συνέχεια ότι το Υπουργικό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο και τον έχει εξουσιοδοτήσει να προχωρήσει με την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης, κάτι που θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες. Ο επιτυχών προσφοροδότης είναι η κοινοπραξία Eldeman Holding BV και Alexandrou Corporate Services Ltd, ισραηλινών και κυπριακών συμφερόντων αντίστοιχα. 
 
«Είναι με μεγάλη χαρά που προαναγγέλλω την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης, αφού αυτό σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας και μια νέα σελίδα για την πόλη της Λάρνακας και της Κύπρου γενικότερα. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο 2021, και να εξελιχθούν σε περίοδο που φτάνει τα 15 χρόνια για την πλήρη ανάπτυξη του μεγαλεπήβολου αυτού έργου», είπε.
 
Ο κ. Καρούσος εξήγησε ότι οι επενδύσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, την επέκταση του λιμανιού, την επέκταση και αναβάθμιση της μαρίνας, την ανάπτυξη γης η οποία συμπεριλαμβάνει την ανέγερση χώρων για κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, νοσοκομείου και εκπαιδευτικών κέντρων, καθώς επίσης τη δημιουργία χώρων πρασίνου, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων.
  
«Υπό τη σκιά της πανδημίας, το Υπουργείο μου με μεγάλη ικανοποίηση προχωρεί άμεσα με την υπογραφή, και εύχεται στους νέους μας συνεργάτες, την κοινοπραξία Eldeman Holding BV και Alexandrou Corporate Services Ltd, καλή δουλειά προς επίτευξη των στόχων τους. Το Υπουργείο θα είναι παρόν και στενός συνεργάτης στο μακρόχρονο έργο τους» κατέληξε ο κ. Καρούσος.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου
ETEK: Κορυφή του παγόβουνου οι πλημμυρισμένες φαρμακευτικές αποθήκες
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition
Μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο-Υποχώρηση στον όγκο και στην αξία των μεταβιβάσεων