Μ. Ζαβός: Ακυρώσεις συναλλαγών στα ακίνητα, πλήγμα στις κατασκευές

Μάριος Ιωάννου  14/10/2020 09:49
Μ. Ζαβός: Ακυρώσεις συναλλαγών στα ακίνητα, πλήγμα στις κατασκευές

Μ. Ζαβός: Ακυρώσεις συναλλαγών στα ακίνητα, πλήγμα στις κατασκευές

Μάριος Ιωάννου  14/10/2020 09:49
Λανθασμένη και βεβιασμένη χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος o Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Δ. Ζαβός, Μιχάλης Ζαβός, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να σταματήσει ένα προσοδοφόρο πρόγραμμα εξαιτίας των παράνομων ενεργειών ορισμένων, οι οποίοι, όπως είπε, προκάλεσαν πλήγμα στην εικόνα και την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό.

RELATED ARTICLES


 
«Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στη διερεύνηση του θέματος, διεξάγοντας έρευνα για τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών και ζητώντας την άμεση παραίτηση των εμπλεκομένων από τα δημόσια αξιώματα, επέλεξε την κατάργηση του προγράμματος, σκοτώνοντας το επενδυτικό πρόγραμμα και θυματοποιώντας χιλιάδες εργαζομένους στον κατασκευαστικό τομέα», τόνισε στο InBusinessNews κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης.

Κίνδυνος για ακυρώσεις αγορών
Επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα έχει προσφέρει πολλά στην οικονομία και στην ανάπτυξη της χώρας, με αρκετά αναπτυξιακά έργα να βρίσκονται σε εξέλιξη, ανέφερε ότι υποψήφιοι επενδυτές ή ενδιαφερόμενοι για αγορά ακινήτου, προτίθενται να προχωρήσουν σε ακυρώσεις των πράξεων, στον απόηχο των αποκαλύψεων.

«Έχουμε δεχθεί τηλεφωνήματα από συνεργάτες και πελάτες, που βρίσκονται στο στάδιο διαπραγμάτευσης για αγορά ακινήτου ή έχουν ήδη δώσει προκαταβολές, οι οποίοι κάνουν δεύτερες σκέψεις ή δεν επιθυμούν να προχωρήσουν στις επενδύσεις», ανέφερε σχετικά ο κ. Ζαβός, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πώς επηρεάζονται τα έργα
Ερωτηθείς για το αν θα επηρεαστεί η εξέλιξη και η ολοκλήρωση μεγάλων έργων, τόνισε ότι τα προχωρημένα έργα έχουν σε μεγάλο βαθμό προπωληθεί, διευκρινίζοντας ότι εκείνα που έχουν ξεκινήσει πρόσφατα θα επηρεαστούν, ενώ για όσα είναι υπό μελέτη μπορεί να μην αρχίσουν καν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Πλήγμα στην οικοδομική βιομηχανία
Χαρακτηρίζοντας αναπόφευκτο το πλήγμα στην οικοδομική βιομηχανία, η οποία εργοδοτεί χιλιάδες άτομα, ο Μιχάλης Ζαβός έκρινε ως λανθασμένη την κυβερνητική απόφαση, με την οποία πλήττονται οι εργαζόμενοι στις κατασκευές, επειδή, όπως είπε, «μία μερίδα ανθρώπων επέλεξαν να προχωρήσουν σε παράνομες ενέργειες».

Συγκεκριμένα, εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα έπρεπε να καταργηθεί το πρόγραμμα, επειδή ορισμένοι φαίνεται να παρανόμησαν εις βάρος της χώρας τους. «Υπάρχει νομοθεσία και πρέπει να τηρείται. Αν κάποιοι δεν την τήρησαν, δεν πρέπει να τιμωρηθεί το πρόγραμμα, αλλά όσοι δεν την τήρησαν, δηλαδή οι αξιωματούχοι, οι πάροχοι υπηρεσιών και οι επαγγελματίες του τομέα», τόνισε σχετικά.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας