Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Χρ. Τζιοβάνης: Προσπάθησαν να μας παγιδέψουν

Για προσπάθεια παγίδευσης και σκηνοθετημένη προπαγάνδα από το Al Jazeera κάνει λόγο ο Executive Chairman της Giovani Group και βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάνης, απαντώντας στο trailer που προβλήθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Jazeera, σχετικά με «νέες αποκαλύψεις» σε σχέση με την Κύπρο.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τζιοβάνη κάλεσε άμεσα από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του κράτους, να τοποθετηθούν γύρω από το όλο ζήτημα, για να λάμψει η αλήθεια.

«Η έντιμη διαδρομή της εταιρείας μας, είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν θα επιτρέψουμε να αποτελέσει την παράπλευρη απώλεια για τα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη αναφορικά με το πρόγραμμα πολιτογράφηση», αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο κ. Τζιοβάνης εξηγεί ότι εάν υπήρχε αμφιβολία για τα κίνητρα του Al Jazeera, το γεγονός ότι βιντεογραφούσαν μέσω ηλεκτρονικής συσκευής, για να δημοσιεύσουν ένα χρόνο αργότερα τρέηλερς και ντοκιμαντέρ, επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες σκοπιμότητες πίσω από την ανακίνηση του θέματος. «Είναι απορίας άξιον κατά πόσο ίδιες εχθρικές πρακτικές ακολουθούνται και για άλλες χώρες», διερωτάται σχετικά.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Παρακολουθήσαμε το trailer του Al Jazeera και εκ των πραγμάτων δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι θα δημοσιοποιηθεί σήμερα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι:

• Τον Οκτώβριο του 2019, μέσω εγγεγραμμένου κτηματομεσίτη, ήρθαμε σε επικοινωνία με τους λεγόμενους «μεσάζοντες», οι οποίοι όπως προέκυψε στην πορεία δεν ήταν επαγγελματίες αλλά υπό κάλυψη δημοσιογράφοι.

• Ο κτηματομεσίτης ισχυρίστηκε ότι οι συγκεκριμένοι «μεσάζοντες» εκπροσωπούν 18 επενδυτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Κύπρο (κάποιοι μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, άλλοι σε έργα υποδομών). Στη διάρκεια της συζήτησης, ηγέρθηκαν υποψίες για την αξιοπιστία και το κύρος τους, καθώς μεταξύ άλλων μας ανέφεραν ότι ο ένας από τους 18 επενδυτές, ήταν αντιμέτωπος με ποινική υπόθεση «ερήμην» του και ενδιαφέρεται για συμμετοχή στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

• Τη συγκεκριμένη περίπτωση την καταγγείλαμε, μέσω του δικηγόρου μας, στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και τη Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, δηλαδή κατά την πρώτη εργάσιμη μέρα μετά τη συνάντηση που είχαμε μαζί τους. Ένα χρόνο μετά λάβαμε επιστολή από τον Al Jazeera με την οποία μας ζητούσε να τοποθετηθούμε επί του θέματος. Αφού απαντήσαμε στην επιστολή, προχωρήσαμε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 στην υποβολή καταγγελίας προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση του θέματος, καθώς και το ενδεχόμενο κατασκοπίας, πλαστοπροσωπίας και καταπάτησης προσωπικών δεδομένων.

• Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγγελία στη ΜΟΚΑΣ και τον Δικηγορικό Σύλλογο στις 29 Οκτωβρίου 2019, υποβλήθηκε αφού διαπιστώσαμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν πληρούσε τα κριτήρια περί ξεπλύματος παράνομου χρήματος. Σκοπός της καταγγελίας ήταν να βοηθήσουμε τις Αρχές, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, για διαλεύκανση της υπόθεσης.

• Εάν υπήρχε αμφιβολία για τα κίνητρα του Al Jazeera, το γεγονός ότι βιντεογραφούσαν μέσω ηλεκτρονικής συσκευής, για να δημοσιεύσουν ένα χρόνο αργότερα τρέηλερς και ντοκιμαντέρ, επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες σκοπιμότητες πίσω από την ανακίνηση του θέματος. Είναι απορίας άξιον κατά πόσο ίδιες εχθρικές πρακτικές ακολουθούνται και για άλλες χώρες.

Απαιτούμε άμεσα από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του κράτους, να τοποθετηθούν γύρω από το όλο ζήτημα για να λάμψει η αλήθεια. Η έντιμη διαδρομή της εταιρείας μας, είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν θα επιτρέψουμε να αποτελέσει την παράπλευρη απώλεια για τα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη αναφορικά με το πρόγραμμα πολιτογράφησης.

Με τιμή,
Όμιλος GIOVANI

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023