Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Crown Plaza: Πλάνα για νέο κτήριο 8 ορόφων

Πλάνα για ανέγερση νέου κτηρίου 8 ορόφων εντός του χώρου του, προωθεί το ξενοδοχείο Crowne Plaza στη Λεμεσό, με στόχο τη δημιουργία επιπλέον δωματίων, roof garden, parking και άλλων υπηρεσιών.
 
Σύμφωνα με τη Μελέτη Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) που κατατέθηκε στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου, ‘Nicos Karantokis Holdings Ltd’, προτίθεται να προχωρήσει σε προσθηκομετατροπές στο υφιστάμενο ξενοδοχείο Crowne Plaza το οποίο βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού. Το έργο αφορά την κατασκευή νέου κτηρίου 8 ορόφων με roof garden στα ανατολικά του υφιστάμενου ξενοδοχείου, το οποίο θα περιλαμβάνει νέο υπόγειο χώρο στάθμευσης. Επίσης, θα γίνουν τροποποιήσεις στους χώρους του υφιστάμενου ξενοδοχείου, και επέκταση του με χώρους εσωτερικής πισίνας και spa.
 
Όπως σημειώνεται, δεν προγραμματίζονται οποιαδήποτε έργα εκτός του τεμαχίου (χερσαίου χώρου) που βρίσκεται σήμερα εγκατεστημένο το ξενοδοχείο Crowne Plaza.
 

 

 


 
Περιγραφή του έργου
Το έργο αφορά την κατασκευή νέου κτηρίου οκτώ ορόφων, το οποίο θα εφάπτεται στα ανατολικά του υφιστάμενου ξενοδοχείου. Το νέο κτήριο θα έχει ύψος 36.37m με δυναμικότητα 22 δωματίων και συνολικά 48 κλινών. Στους πρώτους τέσσερις ορόφους θα υπάρχουν 4 δωμάτια ανά όροφο, ενώ στους 4 τελευταίους ορόφους θα υπάρχουν σουίτες με καθιστικό και κουζίνα. Στον τελευταίο όροφο θα υπάρχει roof garden με βεράντα εμβαδού 120.7m2.

 

 
Στο υπόγειο του νέου κτηρίου θα κατασκευαστούν νέες θέσεις στάθμευσης, κλιμακοστάσια, ανελκυστήρες, καθώς και αποθήκες και δωμάτια για τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Στον υπόγειο χώρο του υφιστάμενου ξενοδοχείου (δυτικό άκρο) θα κατασκευαστούν νέοι χώροι για υπηρεσίες χαλάρωσης και ευεξίας (μασάζ, σπά, σάουνα κ.τ.λ). Επίσης, θα γίνει ανακαίνιση και διαμόρφωση των υφιστάμενων χώρων (γυμναστήριο, αποδυτήρια, ντουζιέρες, αίθουσα πρωινού).
 
 
Στο νότιο μέρος του ισόγειου χώρου θα κατασκευαστεί νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Στον ισόγειο χώρο του υφιστάμενου κτηρίου θα γίνουν ανακαινίσεις στην κύρια είσοδο, στο lobby και στην κουζίνα, και θα κατασκευαστούν νέα γραφεία και νέοι χώροι bar και τηλεόρασης. Στο εξωτερικό μέρος θα κατασκευαστούν νέοι ακάλυπτοι χώροι στάθμευσης.
 
Τα μπαλκόνια των υφιστάμενων δωματίων θα ανακαινιστούν, και θα τοποθετηθούν παράθυρα από αλουμίνιο και γυαλί, και κάγκελο από γυαλί.
 
Το νέο κτήριο θα συνδέεται με το υφιστάμενο ξενοδοχείο, μέσω μεταλλικού τούνελ, το οποίο θα βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Η πρόσβαση στο νέο κτήριο θα γίνεται είτε μέσω του νέου μεταλλικού τούνελ, είτε από ξεχωριστή είσοδο στα ανατολικά.
 
Για την κατασκευή του έργου θα απαιτηθεί η απομάκρυνση της ασφαλτωμένης επιφάνειας του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης
 
Στην μελέτη σημειώνεται ότι οι κυριότερες αρνητικές επιπτώσεις που θα προκύψουν κατά την κατασκευή του έργου αφορούν τον θόρυβο, την παραγωγή σκόνης και την δημιουργία μπαζών από τις εκσκαφές. Οι επιπτώσεις αυτές, προστίθεται, θεωρούνται περιορισμένες και παροδικές, καθώς θα πάψουν να υφίστανται με την λειτουργία του έργου.
 
 
 
 

 

Δειτε Επισης

Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης