Έτσι θα μεταμορφωθεί το κτήριο της Παγκύπριας Εταιρείας Αρτοποιών

Τις μακέτες από το νέο του επιχειρηματικό εγχείρημα στην Κοκκινοτριμιθιά δημοσιοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο γνωστός Κύπριος δικηγόρος και επιχειρηματίας Χριστόδουλος Βασιλειάδης.
 
Πρόκειται για το πρόσωπο πίσω την πρόσφατη εξαγορά του πρώην εργοστασίου της Παγκύπριας Εταιρείας Αρτοποιών στην Κοκκινοτριμιθιά. Οι μακέτες αφορούν την αναδιαμόρφωση του συγκεκριμένου κτηριακού συγκροτήματος, το οποίο ο κ. Βασιλειάδης προτίθεται να χρησιμοποιήσει ως δορυφορικό κέντρο διανομής για τις υπόλοιπες επιχειρηματικές του δραστηριότητες, καθώς είναι και ο ιδιοκτήτης του Οίνου Γη στο Όμοδος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΙnBusinessNews, το όλο project αφορά την ριζική ανακαίνιση του πρώην εργοστασίου, προκειμένου να λειτουργήσει ως αποθήκη και σημείο πωλήσεων και διανομής κρασιών και άλλων προϊόντων του οινοποιείου.  
 
Ειδικότερα, σε χώρο έκτασης 7000 τ.μ. θα λειτουργήσουν γραφεία, εκθεσιακός χώρος και αποθήκη έκτασης 3000 τ.μ.,για τη φύλαξη βαρελιών και μπουκαλιών για οινοποίηση.
 
Σε περίπτωση που η από αποθήκη δεν αξιοποιηθεί στην ολότητα της, ενδεχομένως μέρος της να ενοικιαστεί μετέπειτα σε στρατηγικούς συνεργάτες του επιχειρηματία.
 
Το όλο project υπολογίζεται να κοστίσει πέραν του €1 εκατ και τα κατασκευαστικά έργα υπολογίζεται να ξεκινήσουν περί τα τέλη του χρόνου. Η περάτωση του έργου υπολογίζεται σε ένα περίπου χρόνο από την έναρξη των εργασιών.
 
 


 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το εν λόγω ακίνητο αποτέλεσε και τον λόγο για τον οποίο ο επιχειρηματίας προχώρησε στην εξαγορά του. Βρίσκεται  στη βιομηχανική περιοχή της Κοκκινοτριμιθιάς, έχοντας πολύ καλή πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Τροόδους. Αξιοσημείωτη και η ολοκλήρωση το 2023 του περιμετρικού αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας, έργο το οποίο αναμένεται να μειώσει ακόμα περισσότερο το χρόνο μετάβασης από τη Λευκωσία στην Κοκκινοτριμιθιά, διευκολύνοντας περαιτέρω τη διανομή των προϊόντων του οινοποιείου.

Τονίζεται ότι σε πολύ κοντινή απόσταση ανεγείρεται αυτή την περίοδο το εμπορικό και ψυχαγωγικό πάρκο Neo Plaza, ενώ προωθείται στην ίδια περιοχή η κατασκευή του πολυαναμενόμενου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ.


Κτήριο από το 1974
Το κτήριο που στέγαζε από το 1974 την Παγκύπρια Εταιρεία Αρτοποιών άνηκε αρχικά στην Τράπεζα Κύπρου και ακολούθως στην Gordian Holdings, η οποία με τη σειρά της το πώλησε έπειτα από διαγωνισμό που προκήρυξε έναντι €1.250.000.

Βρίσκεται σε έκταση γης 15,848 τ.μ. στη βιομηχανική περιοχή της Κοκκινοτριμιθιάς. Απέχει συνολικά 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της κοινότητας της Κοκκινοτριμιθιάς. Περιλαμβάνεται κτήριο 6,050 τ.μ. και 80 χώροι στάθμευσης.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο