Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Άρχισαν οι εργασίες ανάπλασης στο «Ζουχουρί»

Ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα οι εργασίες για το έργο «Ανάπλαση της αυλής και αποκατάσταση μέρους του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί».
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «οι εργασίες εκτελούνται από την Εταιρεία C. Roushas Trading and Development Ltd, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες και ο συνολικός  προϋπολογισμός του ανέρχεται στα €2.870.000 + ΦΠΑ. Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».
 
Σημειώνεται ότι το οικοδομικό σύμπλεγμα Ζουχουρί, που αποτελείται από την αυλή, τις περιμετρικές οικοδομές, το Τέμενος και την πρώην τ/κ Αγορά, βρίσκεται στο Αστικό Κέντρο της πόλης και είναι ένα από τα σημαντικότερα Αρχαία Μνημεία της Λάρνακας.

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση της αυλής, συμπεριλαμβανομένου του χώρου της πρώην Τ/Κ Αγοράς, τη συντήρηση και αποκατάσταση του Ξενώνα που βρίσκεται στον όροφο των οικοδομών παρά το Τέμενος, καθώς επίσης και τη συντήρηση και αποκατάσταση των όψεων όλων των οικοδομών του συμπλέγματος, από την πλευρά της αυλής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «σκοπός του έργου, είναι η λειτουργική και η αισθητική βελτίωση του χώρου και των οικοδομών του συμπλέγματος και η λειτουργική σύνδεση της αυλής με τον περιβάλλοντα χώρο και το οδικό δίκτυο της περιοχής. Είναι σημαντικό, η διαμόρφωση της αυλής να αναδεικνύει τον ιστορικό και παραδοσιακό χαρακτήρα του χώρου του Τεμένους και των οικοδομών, ώστε να προσελκύει τόσο τους κατοίκους της Λάρνακας, όσο και τους ξένους επισκέπτες».

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι «η ανάπλαση της αυλής και αποκατάσταση μέρους του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί, είναι το 6ο και τελευταίο έργο της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020 και σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός κύκλου. Ταυτόχρονα σηματοδοτεί την έναρξη ενός άλλου κύκλου, αφού η υλοποίηση και των 6 έργων, έθεσε τις βάσεις για την ωρίμανση και υλοποίηση έργων που εμπίπτουν μέσα στην νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027, τα οποία ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο έχει τροχοδρομήσει».

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023