powered by

Ακίνητα: Οι περιοχές πόλος έλξης για νεαρά ζευγάρια και οι τιμές

Οι υψηλές τιμές των ακινήτων σε περιοχές της Λευκωσίας, στις οποίες ήδη υπάρχει σημαντική οικιστική ανάπτυξη στρέφουν το ενδιαφέρον των νεαρών ζευγαριών σε άλλες περιοχές, σε αναζήτηση πιο οικονομικών λύσεων.
 
Γέρι, Τσέρι, Κοκκινοτριμθιά, Άγιοι Τριμιθιάς, Δευτερά και Ψιμολόφου αποτελούν την περίοδο αυτή τις περιοχές, στις οποίες οι νεαρές οικογένειες αναζητούν οικόπεδα για ανέγερση της κατοικίας τους. Πρόκειται για περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα οικοπέδων και οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια θεωρούνταν πιο απομακρυσμένες από τον πυρήνα της Λευκωσίας. Ωστόσο, η ραγδαία οικιστική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων στη Λευκωσία, σε συνδυασμό και με προωθούμενα οδικά έργα που θα μειώσουν τις αποστάσεις, καθιστούν το μέλλον των περιοχών αυτών πολλά υποσχόμενο, τουλάχιστον σε ότι αφορά την οικιστική τους ανάπτυξη.
 
Διαβάστε ακόμα: Νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων: Ικανοποίηση ΟΕΒ, ΚΕΒΕ, ΠΑΣΥΞΕ
 
Μιλώντας στο InBusinessNews o Διευθύνων Σύμβουλος της G&P Lazarou, Πέτρος Λαζάρου τόνισε πως οι προαναφερόμενες περιοχές συγκεντρώνουν το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον νεαρών ζευγαριών για την αγορά οικοπέδων. Οι οικογένειες αυτές αναζητούν οικόπεδο προκειμένου να ανεγείρουν το δικό τους σπίτι, σε όσο γίνεται πιο συμφέρουσα τιμή.
 
Διαβάστε ακόμα: 121 αεροσκάφη στο κυπριακό μητρώο
 

Νούμερο ένα το Γέρι
Η νούμερο ένα περιοχή, η οποία αναπτύσσεται περισσότερο αυτή την περίοδο είναι το Γέρι. Πρόκειται για την καινούρια οικιστική περιοχή του Γερίου που  βρίσκεται δεξιά του δάσους της Αθαλάσσας. Εκεί, σύμφωνα με τον κ. Λαζάρου, οι τιμές ενός οικοπέδου κυμαίνονται από €80 χιλιάδες μέχρι και €120 χιλιάδες.
 
Δεύτερη σε σειρά περιοχή, από πλευράς ανάπτυξης, είναι το Τσέρι, με τις τιμές να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με το Γέρι.
 
Εξάλλου, ψηλά σε ζήτηση βρίσκεται και η περιοχή Καλλιθέας στο Δάλι, παρά το γεγονός ότι ήδη υπάρχει εκεί μεγάλη ανάπτυξη.
 
Ακολουθεί η Δυτική Λευκωσία
Αντίστοιχης κλίμακας οικιστική ανάπτυξη παρατηρείται και σε περιοχές της δυτικής Λευκωσίας, με τα οικόπεδα να πωλούνται σε ελαφρώς πιο χαμηλές τιμές, δηλαδή κάτω από τις €100 χιλιάδες και απευθύνονται σε ζευγάρια με χαμηλά εισοδήματα.
 
Σύμφωνα με τον κ. Λαζάρου, πρόκειται για τις περιοχές, Κοκκινοτριμιθιά, Αγίοι Τριμιθιάς, Δευτερά και Ψημολόφου, όπου μπορεί να βρει κανείς οικόπεδα με τιμές μεταξύ €70 χιλιάδων με €90 χιλιάδων. Σε ζήτηση, βρίσκεται εξάλλου και η Ανθούπολη.
 
Σταθερές οι τιμές των οικοπέδων
Ερωτηθείς για το κατά πόσον θα δούμε αύξηση στις τιμές των οικοπέδων στις εν λόγω περιοχές τα επόμενα χρόνια, ο κ. Λαζάρου απάντησε αρνητικά. Όπως εξήγησε, «οι τιμές δεν θα ανέβουν περαιτέρω καθώς υπάρχει ήδη υπερπροσφορά, δεν υπάρχει περίσσευμα από τα νοικοκυριά, ενώ οι τράπεζες και τα επενδυτικά ταμεία που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα διαθέτουν πληθώρα τέτοιων τεμαχίων γης να διαθέσουν προς αυτή την κατεύθυνση».
 
Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις της πανδημίας,  o Διευθύνων Σύμβουλος της G&P Lazarou δήλωσε πως αν και την περίοδο του lockdown υπήρξε ένα σχετικό πάγωμα, εντούτοις από τον Ιούνιο και μετά η αγορά ακινήτων επανήλθε σε σχετικά φυσιολογικά επίπεδα.

Δειτε Επισης

Νέα καταγγελία Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών για ενδεχόμενο σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα
Νέο live bidding event στο Majestic Gardens 3 από την Altamira Real Estate
KPMG SIL: Παρουσιάζουν την πρόοδό τους σε επενδυτές και στο επιχειρηματικό οικοσύστημα οι συμμετέχουσες startups
Με ειδοποίηση πτώσης τιμής το «e-kalathi»... Η επίσημη πρώτη και ο οδηγός χρήσης για την ηλεκτρονική πλατφόρμα
Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης: Στο επίκεντρο των διεθνών επενδύσεων με το Investopia Global Mediterranean η Κύπρος
Η επίσκεψη Μόντι στην Κύπρο, οι αναβαθμισμένες επιχειρηματικές σχέσεις με Ινδία και η Eurobank που δείχνει τον δρόμο
Μ. Κεραυνός: Πολλές και ιδιαίτερες προκλήσεις για τον εσωτερικό έλεγχο-Το μήνυμα στους εσωτερικούς ελεγκτές
Πήρε πίσω το 7,5%...Αίτημα ΑΗΚ στην ΡΑΕΚ για αυξήσεις 3% στο ρεύμα-Πώς αιτιολογεί την απόφασή του το Δ.Σ.
Eurobank: Ολοκληρώθηκε το squeeze out, καταβλήθηκε στους μετόχους της Ελληνικής το χρηματικό αντάλλαγμα
Ποσό €100 εκ. για το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης το 2025 ενέκρινε το Υπουργικό-Δικαιούχοι μόνο φυσικά πρόσωπα