Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Ε. Ηλιάδου: Με την τεχνολογία διατηρούμε ζεστό το ενδιαφέρον των επενδυτών

Στην αξιοποίηση της τεχνολογικής της υποδομής προχώρησε η Pafilia προκειμένου να διατηρήσει ζεστό το ενδιαφέρον των επενδυτών, προσφέροντας τη δυνατότητα ψηφιακής ξενάγησης προς τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, ώστε όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να υλοποιηθούν ταχύτερα ορισμένες πωλήσεις.

Σε συνέντευξή της στο InBusinessNews, η εκτελεστική διευθύντρια της Pafilia, Ευαγγελία Ηλιάδου τόνισε ότι μέσα από κάθε κρίση προκύπτουν σημαντικές ευκαιρίες, σημειώνοντας ότι με σωστό προγραμματισμό μπορούν να αναδειχθούν σημαντικά στοιχεία που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός με στόχο την προσέλκυση σημαντικού αριθμού ξένων κεφαλαίων που έχει ανάγκη η κυπριακή οικονομία.

Πώς και πόσο προβλέπετε ότι θα επηρεάσει η κρίση τον τομέα σας για το 2020 και 2021; Πώς προβλέπετε ότι θα επηρεαστεί ο κύκλος εργασιών σας για το 2020; Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για το 2021;
Το 2020 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για κάθε τομέα δραστηριοτήτων. Ειδικά τώρα, που ένα δεύτερο κύμα διαφαίνεται στον ορίζοντα, θα ήταν παράτολμο να προχωρήσουμε σε προβλέψεις. Στην Κύπρο, το 50% της αγοράς ακινήτων προέρχεται από το εξωτερικό, επομένως αναμένουμε να επηρεαστεί σημαντικά ο κύκλος εργασιών μας.

Βέβαια η Pafilia έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να αντεπεξέλθει με επιτυχία σε παρόμοιες προκλήσεις. Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει καλή δουλειά και προγραμματισμός, γεγονός που μας επιτρέπει με ψυχραιμία και ρεαλισμό, να αναλύσουμε τα δεδομένα και με προσοχή να σχεδιάσουμε τα επόμενά μας βήματα.

Πώς ο δικός σας όμιλος αντιμετωπίζει την κρίση; Πώς η κρίση έχει διαμορφώσει την στρατηγική σας, τα προϊόντα και υπηρεσίες σας, τους στόχους σας;
Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν και το κλείσιμο των αεροδρομίων μάς οδήγησαν σε μια δημιουργική διαδικασία αξιοποίησης της τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας προκειμένου να διατηρήσουμε ζεστό το ενδιαφέρον των επενδυτών. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, έχουμε αναπτύξει σημαντικά εργαλεία που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία ψηφιακής ξενάγησης προς τους ενδιαφερόμενους αγοραστές ώστε όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε πιο γρήγορα ορισμένες πωλήσεις.

Την ίδια ώρα, η ανάγκη αυτή μας επέτρεψε να κατανοήσουμε καλύτερα τα ωφελήματα που μπορούμε να έχουμε από την ορθολογική αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία στις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες και μας ώθησε να αναθεωρήσουμε την οπτική με την οποία αντικρίζουμε τις απαραίτητες δεξιότητες και ικανότητες που πρέπει να χαρακτηρίζουν το ανθρώπινο δυναμικό στους χώρους εργασίας.

Το μέλλον. Πότε και πώς πιστεύετε ότι η οικονομία της Κύπρου και οι επιχειρήσεις θα έχουν ξεπεράσει την οικονομική κρίση; Η κρίση έχει εμφανίσει για σας ευκαιρίες πέραν από προκλήσεις;
Σημείο αναφοράς για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα αποτελέσει η εξεύρεση θεραπείας ή και εμβολίου για τον κορωνοϊό, κάτι που υπολογίζεται περί τα τέλη του 2020 αρχές του 2021. Μέχρι να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο, χρειάζεται να ληφθούν σημαντικές πολιτικές αποφάσεις που θα διασφαλίζουν την ρευστότητα των επιχειρήσεων και γενικότερα της οικονομίας. Σε αυτή τη διαδικασία, οι τράπεζες πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα, να επιδείξουν γρήγορα αντανακλαστικά, να επιταχύνουν τις διαδικασίες τους και να παραμερίσουν τις όποιες τυπικές αγκυλώσεις. 

Φυσικά, μέσα από κάθε κρίση προκύπτουν σημαντικές ευκαιρίες. Η πανδημία έχει αλλάξει σημαντικά τις προτεραιότητες αρκετών ανθρώπων και έχει αναδείξει στοιχεία όπως η προσωπική και οικογενειακή προστασία, η οικονομική ασφάλεια και προοπτική, η σταθερότητα και οι ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης, στοιχεία δηλαδή που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός. Με σωστό προγραμματισμό, μπορούμε να αναδείξουμε τα στοιχεία αυτά και να προσελκύσουμε ένα σημαντικό αριθμό ξένων κεφαλαίων που έχει ανάγκη η κυπριακή οικονομία. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, φτάνει, στο δύσκολο αυτό περιβάλλον, να σχεδιάσουμε με προσοχή τα επόμενά μας βήματα.

Δειτε Επισης

Παραδόθηκε νέο αντιπλημμυρικό έργο στη Λάρνακα
SKY από την AΝΤΟNIS ZENIOS DEVELOPMENTS LTD
Η νέα γραφειακή ανάπτυξη αξίας 3,5 εκατ. ευρώ στη Λάρνακα-Πού χωροθετείται και τι θα περιλαμβάνει
Στην τελική ευθεία για το Πάρκο Χρωμάτων στην Πάφο (pics)
INDEX: Η Λάρνακα είναι το ανερχόμενο hotspot για επενδυτές και αγοραστές κατοικιών
Altamira Real Estate: 300+ αγροτεμάχια από €2 το τετραγωνικό μέτρο
AstroBank: Προς πώληση ημιτελής κατοικία, οικιστικά και εμπορικά ακίνητα
Στο τελικό στάδιο οι εργασίες για το μουσείο Λεμεσιανού Καρναβαλιού (photos)
Ετοιμοπαράδοτες κατοικίες και διαμερίσματα παρουσιάζει η Altamira Real Estate
CYENS: Εντυπωσιάζει η αποκατάσταση της Παλιάς Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας (photos)