Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Πολλαπλασιάζονται οι φοιτητικές εστίες μέχρι το 2024

Σταθερή αύξηση συνέχισε να καταγράφει το 2019 ο αριθμός των προσφερόμενων χώρων φιλοξενίας φοιτητών, μετά από μια περίοδο αυξημένης ζήτησης και έλλειψης φοιτητικής στέγης τα τελευταία χρόνια. Την ίδια ώρα, μεγάλες είναι οι προοπτικές για περαιτέρω αύξηση των προσφερόμενων φοιτητικών εστιών μέχρι το 2024.

Σύμφωνα με έκθεση της KPMG το 2019, ο αριθμός των διαθέσιμων δωματίων κατέγραψε αύξηση 7% σε σχέση με το 2018. Το ακαδημαϊκό έτος 2020 αναμένεται να προσθέσει άλλα 200 δωμάτια στη Λεμεσό, με περισσότερα έργα που βρίσκονται υπό μελέτη.

Ο αριθμός των φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με την έκθεση, σημείωσε αύξηση 6,5% το ακαδημαϊκό έτος 2019. Την ίδια ώρα, ραγδαία αυξάνεται ο αριθμός των φοιτητών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σημειώνοντας αύξηση 8,3% το 2019 και αντιπροσωπεύει το 28,2% του συνόλου των φοιτητών που είναι εγγεγραμμένοι σε κυπριακά πανεπιστήμια. Μετά την πανδημία του COVID-19, η KPMG εκτιμά πως περισσότεροι φοιτητές ενδέχεται να επιλέξουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τη ζήτηση για στέγαση φοιτητών.

Αλματώδη άνοδο κατέγραψε το 2018 ο αριθμός των προσφερόμενων χώρων φιλοξενίας φοιτητών, μετά από μια περίοδο αυξημένης ζήτησης και έλλειψης φοιτητικής στέγης τα τελευταία χρόνια. Την ίδια ώρα, μεγάλες είναι οι προοπτικές για περαιτέρω αύξηση των προσφερόμενων φοιτητικών εστιών το 2019. 
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 λειτουργούσαν 960 χώροι φιλοξενίας φοιτητών, αριθμός ο οποίος εκτοξεύθηκε στις 1.894 το 2018. Το 2019 ο αριθμός των φοιτητικών δωματίων ανήλθε στα 2.037, ενώ το 2020 στον αριθμό αυτό αναμένεται να προστεθούν 200 δωμάτια που ανεγείρονται για στέγαση φοιτητών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή, στην περιοχή Εκάλη Λεμεσού. Μέχρι το 2024 αναμένεται να παραδοθούν και άλλα 500 δωμάτια για το ΤΕΠΑΚ που θα ανεγερθούν στην περιοχή Βερεγγάρια.

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης