Το 2023 ολοκληρώνεται ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας

InBusinessNews  30/07/2020 12:23
Το 2023 ολοκληρώνεται ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας

Το 2023 ολοκληρώνεται ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας

InBusinessNews  30/07/2020 12:23
Σε πέντε φάσεις αναμένεται να υλοποιηθεί ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας, έργο το οποίο περιλαμβάνεται στα projects που προωθεί το Τμήμα Δημοσίων Έργων. 

RELATED ARTICLES

 
To έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό €23.636.862 (συν ΦΠΑ) και το Τμήμα Δημοσίων Έργων έχει εξασφαλίσει συγχρηματοδότηση από τη Διευκόλυνση «Συνδέοντας την Ευρώπη» συνολικού ποσού €20.091.332. Ο προγραμματισμένος  χρόνος αποπεράτωσης του έργου είναι μέχρι το τέλος του 2023.
 
Σκοπός του εν λόγω έργου είναι η απάμβλυνση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην είσοδο της Λευκωσίας, παρέχοντας εναλλακτική όδευση και συνδέοντας τα νοτιοανατολικά και τα νοτιοδυτικά προάστια της Λευκωσίας, χωρίς να απαιτείται η διέλευση των οχημάτων διαμέσου των Λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού και Καλαμών.
 
Στις 16 Ιουλίου 2020 τα Κράτη Μέλη σε συνεδρία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν ψηφίσει και εγκρίνει τον κατάλογο έργων που έτυχαν θετικής αξιολόγησης μετά την υποβολή τους στην τελευταία πρόσκληση τον Φεβρουάριο 2020. Σε αυτά περιλαμβάνεται και τμήμα της Φάσης Β του Περιμετρικού Αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας που αφορά το τμήμα από την σύνδεση του με τον δρόμο Λευκωσίας – Παλαιχωρίου μέχρι τη σύνδεση του με τη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λακατάμεια. Πρόκειται για νέα χάραξη αυτοκινητόδρομου τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας μήκους 2,15χλμ. περίπου, με κεντρική διαχωριστική νησίδα, καθώς επίσης συνδετήριους δρόμους για αποκατάσταση συνδέσεων με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο και την κατασκευή νέων υπόγειων και υπέργειων διαβάσεων. Περιλαμβάνει επίσης έναν ανισόπεδο κόμβο για σύνδεση με τον υφιστάμενο δρόμο Λευκωσίας–Παλαιχωρίου, μια γέφυρα μήκους  35 μ. και μια 170 μ. πάνω από τον νέο αυτοκινητόδρομο, 350 μ. τμήμα σε βύθιση και ένα ισόπεδο τερματικό κυκλικό κόμβο στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λακατάμεια.
 
Σημειώνεται ότι έχει ήδη υπογραφεί συμβόλαιο για την κατασκευή της Φάσης Α του Περιμετρικού Αυτοκινητόδρομου.  Η Φάση Α, αφορά το τμήμα από την συμβολή του με τον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού, παρά την Βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου μέχρι την συμβολή του με την Λεωφόρο Στροβόλου/Τσερίου, παρά τη Βιοτεχνική Ζώνη Λακατάμειας. Ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου είναι 36 μήνες με ημερομηνία έναρξης 23 Μαρτίου 2020 και ημερομηνία λήξης 23 Μαρτίου 2023.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας