Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

ΕΒΕΛ: Όχι στη μετακίνηση της Βουλής από το κέντρο της Λευκωσίας

Την έντονη αντίθεσή του για τη φημολογούμενη οριστική μετακίνηση του Κοινοβουλίου από το κέντρο της Λευκωσίας και μεταφορά της έδρας του στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου, εκφράζει το ΕΒΕ Λευκωσίας.

Για το θέμα αυτό, το ΕΒΕ Λευκωσίας έχει ήδη προβεί στα απαραίτητα διαβήματα και έχει ήδη κοινοποιήσει τις απόψεις του προς τους αρμόδιους φορείς. 

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας κ. Στέλιος Αναστασιάδης, τόνισε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη, η οποία κοινοποιήθηκε και προς τους βουλευτές Λευκωσίας, ότι η σκέψη για πιθανή μεταφορά του κτηρίου της Βουλής στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου θα πλήξει τον συνεδριακό τουρισμό, στον οποίο επενδύει η Λευκωσία. Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ, το Συνεδριακό Κέντρο αποτελεί τον μοναδικό χώρο που έχει τις υποδομές για τη διεξαγωγή συνεδρίων και άλλων επαγγελματικών εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας. Κατ’ επέκταση, η μόνιμη μεταφορά της έδρας της Βουλής στον συγκεκριμένο χώρο δημιουργεί προβλήματα σε αυτό τον τομέα. 

Θέση του ΕΒΕΛ είναι ότι μια απόφαση για μετακίνηση της Βουλής από το κέντρο της Λευκωσίας, θα έρθει σε αντίθεση με το Τοπικό Σχέδιο και το Σχέδιο Περιοχής του κέντρου της Λευκωσίας, που προβλέπουν ρητά ότι  θα πρέπει να υπάρχει χωροθέτηση διοικητικών χρήσεων, όπως κυβερνητικών υπηρεσιών, στο αστικό κέντρο της πρωτεύουσας. Παράλληλα, η τυχόν μετακίνηση της Βουλής υποβαθμίζει σε σημαντικό βαθμό τον ρόλο της Λευκωσίας ως αστικό κέντρο και αποστερεί στρατηγικής σημασίας πλεονεκτήματα για την πρωτεύουσα.

Έχοντας καταθέσει τους προβληματισμούς, αλλά και τα επιχειρήματά του, το ΕΒΕΛ προσδοκεί ότι θα ληφθεί τελικώς η σωστή απόφαση με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την αποφυγή του επιχειρησιακού αλλά και τουριστικού πλήγματος που θα επιφέρει η μόνιμη μεταφορά της έδρας της Βουλής στο Συνεδριακό Κέντρο. 

Δειτε Επισης

Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024