ΕΒΕΛ: Όχι στη μετακίνηση της Βουλής από το κέντρο της Λευκωσίας

InBusinessNews  24/07/2020 16:30
ΕΒΕΛ: Όχι στη μετακίνηση της Βουλής από το κέντρο της Λευκωσίας

ΕΒΕΛ: Όχι στη μετακίνηση της Βουλής από το κέντρο της Λευκωσίας

InBusinessNews  24/07/2020 16:30

Την έντονη αντίθεσή του για τη φημολογούμενη οριστική μετακίνηση του Κοινοβουλίου από το κέντρο της Λευκωσίας και μεταφορά της έδρας του στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου, εκφράζει το ΕΒΕ Λευκωσίας.

RELATED ARTICLES

Για το θέμα αυτό, το ΕΒΕ Λευκωσίας έχει ήδη προβεί στα απαραίτητα διαβήματα και έχει ήδη κοινοποιήσει τις απόψεις του προς τους αρμόδιους φορείς. 

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας κ. Στέλιος Αναστασιάδης, τόνισε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη, η οποία κοινοποιήθηκε και προς τους βουλευτές Λευκωσίας, ότι η σκέψη για πιθανή μεταφορά του κτηρίου της Βουλής στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου θα πλήξει τον συνεδριακό τουρισμό, στον οποίο επενδύει η Λευκωσία. Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ, το Συνεδριακό Κέντρο αποτελεί τον μοναδικό χώρο που έχει τις υποδομές για τη διεξαγωγή συνεδρίων και άλλων επαγγελματικών εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας. Κατ’ επέκταση, η μόνιμη μεταφορά της έδρας της Βουλής στον συγκεκριμένο χώρο δημιουργεί προβλήματα σε αυτό τον τομέα. 

Θέση του ΕΒΕΛ είναι ότι μια απόφαση για μετακίνηση της Βουλής από το κέντρο της Λευκωσίας, θα έρθει σε αντίθεση με το Τοπικό Σχέδιο και το Σχέδιο Περιοχής του κέντρου της Λευκωσίας, που προβλέπουν ρητά ότι  θα πρέπει να υπάρχει χωροθέτηση διοικητικών χρήσεων, όπως κυβερνητικών υπηρεσιών, στο αστικό κέντρο της πρωτεύουσας. Παράλληλα, η τυχόν μετακίνηση της Βουλής υποβαθμίζει σε σημαντικό βαθμό τον ρόλο της Λευκωσίας ως αστικό κέντρο και αποστερεί στρατηγικής σημασίας πλεονεκτήματα για την πρωτεύουσα.

Έχοντας καταθέσει τους προβληματισμούς, αλλά και τα επιχειρήματά του, το ΕΒΕΛ προσδοκεί ότι θα ληφθεί τελικώς η σωστή απόφαση με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την αποφυγή του επιχειρησιακού αλλά και τουριστικού πλήγματος που θα επιφέρει η μόνιμη μεταφορά της έδρας της Βουλής στο Συνεδριακό Κέντρο. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας