Ολοταχώς προς ανάπλαση η ιστορική Πλατεία Ηρώων

Εξαιρετικό ενδιαφέρον προσέλκυσε η δημόσια παρουσίαση της βραβευθείσας μελέτης του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού  για την ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων και Παρόδων στη Λεμεσό που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Δήμος Λεμεσού στο  Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες, αρκετοί εκ των οποίων, είτε ως εκπρόσωποι μαζικών φορέων είτε ως άτομα,  σχολίασαν την βραβευθείσα μελέτη, υπέβαλαν τις απορίες ή τις ερωτήσεις τους ή κατέθεσαν τις δικές τους ιδέες και απόψεις.
 

 

 

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, αναφέρθηκε στο ιστορικό των διεργασιών για την ανάπλαση της Πλατείας, υποδεικνύοντας το γεγονός ότι  "από τις πρώτες αποφάσεις αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν η προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων". Η ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων, τόνισε, ήταν μια εξαγγελία, μια πολιτική θέση που στόχευε στην αναβάθμιση και ανάδειξη της πιο εμβληματικής και ιστορικής πλατείας της πόλης μας, ως ενός κεντρικού φυσιογνωμικού σημείου της Λεμεσού. Αναφέρθηκε επίσης στους όρους της προκήρυξης και στους στρατηγικούς στόχους της ανάπτυξης.

 

"Κύρια επιδίωξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, είπε, ήταν η ανάδειξη της σημασίας της Πλατείας μέσα από τα ιστορικά και κοινωνικά δεδομένα, τα αρχιτεκτονικά και μνημειακά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την περιοχή και έπαιξαν σημαντικό ρόλο μέχρι και σήμερα στην ανάπτυξη της πόλης".
 

 

Ακολούθησε η βράβευση της μελέτης στην οποία απονεμήθηκε το 2ο βραβείο που ήταν η μελέτη των Σωκράτη Στρατή – AA &U . Χρήστος Πασαδάκης – KIS architecture και Ευρυπίδης Μυτιληναίος ΑΑ & U καθώς και η απονομή των τριών επαίνων στις μελέτες των (α) Σωκράτους Ηλιάνα, Ανδρέας Σάββα, Κώστας Οικονόμου, Μαρία Κωνσταντίνου, (β) Σπύρος Θ. Σπύρου, Χάρης Χριστοδούλου, Ιωαννα Ευαγόρου, Άνθιμος Παπαπερικλέους και Χριστιάνα Ευαγγέλου  (γ) Ελευθέριος Βομβολάκης και Νικόλαος Σαμουργκανίδης. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή απεφάσισε να μην απονεμηθούν 1ο και 3ο βραβείο. 

Μετά την βράβευση ο Σωκράτης Στρατή και ο Χρήστος Πασαδάκης, παρουσίασαν λεπτομερώς την βραβευθείσα με το 2ο βραβείο μελέτη τους και απάντησαν στα ερωτήματα που τους υποβλήθηκαν από τους παριστάμενους δημότες. 

*Όλες οι υποβληθείσες μελέτες του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, θα εκτίθενται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λεμεσού ‘’Πάνος Σολωμονίδης’’ από σήμερα μέχρι και τις 20 Ιουλίου. 

Δειτε Επισης

Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία