Συμπληρώνεται το «παζλ» του παραλιακού πεζόδρομου της Λεμεσού

Προς υλοποίηση προχωρεί η δημιουργία πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου στο παραλιακό μέτωπο των Δήμων Λεμεσού, Αγίου Αθανασίου και Γερμασόγειας, στα μόνα σημεία μεταξύ Λεμεσού και Αγίου Τύχωνα χωρίς οργανωμένο δημόσιο παραλιακό πεζόδρομο. 

Κατά καιρούς έχουν κατασκευαστεί κάποιες τμηματικές οδεύσεις για τους πεζούς, οι οποίες ωστόσο δεν συνδέονται μεταξύ τους. Πλέον, μετά την έγκριση που έδωσε η Περιβαλλοντική Αρχή για την κατασκευή του έργου θα μπορούν να διευθετηθούν και να αντιμετωπιστούν υφιστάμενα ζητήματα, όπως η ασυνέχεια στην προπελασιμότητα και η αισθητική ανομοιογένεια.

Η έγκριση που έχει δοθεί αφορά την Φάση Α’ του έργου, με την οποία θα ολοκληρωθεί το πρώτο κομμάτι του παραλιακού πεζόδρομου, από το τέρμα της Ακτής Ολυμπίων μέχρι το ξενοδοχείο Miramare. Με την ολοκλήρωση μελλοντικά και της Φάσης Β’ θα συμπληρωθεί το δίκτυο παραλιακών πεζόδρομων της Λεμεσού σε ένα συνολικό μήκος 13 χλμ. περίπου- ξεκινώντας από τον Δήμο Λεμεσού στα δυτικά μέχρι τα όρια του Άγιου Τύχωνα στα ανατολικά.

Σκοπός του έργου είναι η παροχή ποιοτικής πρόσβασης προς και κατά μήκος της παραλίας, σε όλες τις ομάδες πληθυσμού περιλαμβανομένων και των ΑΜΕΑ, όλες τις ώρες της μέρας και η συμπλήρωση του «παζλ» των υφιστάμενων τμημάτων πεζοδρόμων εκατέρωθεν ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει συνολικά σαν δίκτυο εντός του αστικού ιστού.
 
Η όδευση του πεζόδρομου
Ο νέος πεζόδρομος (Φάση Α’) θα αποτελεί τη συνέχεια του υφιστάμενου παραλιακού πεζόδρομου της Ακτής Ολυμπίων. Θα διέρχεται πάνω από την εκβολή του ποταμού Βαθειά όπου θα κατασκευαστεί πεζογέφυρα μήκους περίπου 24 μ. και πλάτους 3 μ., συνεχίζοντας ανατολικά εντός των ορίων του Δήμου Αγίου Αθανασίου μπροστά από το Ξενοδοχείο Crown Plaza. Στη συνέχεια θα εισέρχεται εντός των δημοτικών ορίων του Δήμου Γερμασόγειας περνώντας μπροστά από τους Ναυτικούς Ομίλους Λεμεσού και Αμμοχώστου και ακολούθως θα εισέρχεται στην περιοχή του Δασουδιού, όπου ο ήδη υφιστάμενος πεζόδρομος θα ανακατασκευαστεί και θα φτάσει μέχρι την εκβολή του ποταμού Άμαθου.
 
 
Εκεί θα κατασκευαστεί μια δεύτερη διπλής χρήσης (για ποδήλατα και πεζούς) γέφυρα μήκους περίπου 20 μ. για να συνδεθεί μελλοντικά με τον πεζόδρομο που θα κατασκευαστεί στην Φάση Β’. Εντός του Δασουδιού θα κατασκευαστεί και ποδηλατόδρομος κατά μήκος του βόρειου ορίου του κρατικού δασικού τεμαχίου, ο οποίος επίσης θα φτάσει μέχρι την εκβολή του ποταμού Άμαθου.
 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας