Φ. Καμέρης: Νέα καθημερινότητα για όλους

Ο κόσμος πρέπει να συνηθίσει σε μια νέα καθημερινότητα, όπου πρώτο ρόλο θα έχει η κάλυψη των βασικών αναγκών, ενώ οι επενδύσεις και οι κατασκευές θα έλθουν σε δεύτερη μοίρα, υπογραμμίζει ο Φίλιππος Καμέρης Διευθυντής Philippos Kameris Group of Companies.​​​​

Σε πτωτική πορεία ο κλάδος
Η πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας του πληθυσμού για την αντιμετώπισή της έχουν επηρεάσει τις οικονομίες όλων των χωρών και κατά συνέπεια της δικής μας. Καθώς ο κατασκευαστικός τομέας είναι ένας από αυτούς που πλήττεται περισσότερο σε κάθε είδους κρίση, αφού εδώ δραστηριοποιούνται 300 και πλέον επαγγέλματα, είναι αναπόφευκτες οι αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης στην οποία εισερχόμαστε. Ήδη, τα πρώτα σημάδια πτωτικής πορείας του κατασκευαστικού κλάδου είναι αισθητά. Παρόλα αυτά είμαι αισιόδοξος για το μέλλον.

Νέα καθημερινότητα για όλους
Θεωρώ, πάντως, ότι μέχρι να βρεθεί θεραπεία για τον covid-19, ο κατασκευαστικός κλάδος και κατ’ επέκταση η αγορά, θα είναι μουδιασμένη. Ο κόσμος πρέπει να συνηθίσει σε μια νέα καθημερινότητα, σε έναν καινούργιο τρόπο ζωής και κύριο ρόλο στη μετάβαση αυτή θα έχει η κάλυψη των βασικών αναγκών. Οι επενδύσεις και οι κατασκευές θα έρθουν σε δεύτερη μοίρα. Εμείς, ως εταιρεία, αναπροσαρμόζουμε την πολιτική μας στα νέα δεδομένα, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν θα αρχίσει η ανοδική πορεία της οικονομίας, που ευελπιστούμε να είναι τέλη του 2020 με αρχές του 2021.

Πρώτο μας μέλημα η ασφάλεια
Ο Όμιλος Εταιρειών Φίλιππος Καμέρης έχει ως βασική αρχή την τήρηση των νόμων και των κανονισμών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με βάση, λοιπόν, αυτήν την αρχή, το πρώτο και κύριο μέλημα του ομίλου μας είναι η ασφάλεια τόσο του ανθρώπινου δυναμικού όσο και των πελατών μας. Έτσι, τηρώντας πιστά τους κανονισμούς, έχουμε αναπροσαρμόσει την πολιτική μας, περιορίσαμε και ομαδοποιήσαμε τα άτομα που δουλεύουν ταυτόχρονα σ’ ένα εργοτάξιο και εκτός από τα φυλλάδια και τις πινακίδες, που προβλέπονται από τη νομοθεσία, παρέχουμε σ’ όλους τους εργαζόμενους μάσκες, γάντια και αντισηπτικά.

Με ανθρωποκεντρική φιλοσοφία
Λόγω της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας της εταιρείας μας, αν και έχουμε πληγεί οικονομικά από την κρίση, προσπαθούμε και τα καταφέρνουμε με την ένταξή μας στο ειδικό σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, να διατηρούμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό μας, ώστε να τους βοηθήσουμε να μη βρεθούν στο μέσο της κρίσης χωρίς εφόδια.

Καθώς δεν υποβαθμίζουμε την άριστη ποιότητα των υπηρεσιών μας και αναβαθμίζοντας τα μέτρα προστασίας και πρόληψης κατά του κορωνοϊού, ο πελάτης μας εμπιστεύεται και αυτό συνεπάγεται τη συνέχιση της αγαστής και έντιμης συνεργασίας μας.

Έχουμε αντοχές στα δύσκολα
Ανατρέχοντας στην ιστορία και στο παρελθόν του έθνους μας, το συμπέρασμα στο οποίο θα καταλήξει κάποιος είναι ότι ως λαός, σε περιόδους κρίσης, παραμένουμε ενωμένοι και μαζί ξεπερνάμε τα όποια εμπόδια.

Παρόλο που η Κύπρος μας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από εξωγενείς παράγοντες, δηλαδή από την οικονομία των μεγάλων χωρών, πιστεύω ότι με την εργατικότητα και την αντοχή που χαρακτηρίζει τον λαό μας - τρανά παραδείγματα το 1974 και το 2013 -, θα ξεπεράσουμε σύντομα και αυτή την κρίση.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας