Το 2021 έρχεται το «Πάρκο των Χρωμάτων»

Εντός του 2021 θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στους πολίτες της Πάφου το «Πάρκο των Χρωμάτων», το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό πάρκο της Κύπρου ενώ χτες απονεμήθηκαν τα βραβεία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το έργο .

Μιλώντας χθες βράδυ κατά την τελετή Απονομής των Βραβείων του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε ότι οι εργασίες κατασκευής θα αρχίσουν εντός του Φθινοπώρου και το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο έτος. Ήδη, σημείωσε ο κ. Φαίδωνος, υπάρχει στο ειδικό Ταμείο του Δήμου, στο οποίο καταβάλλονται τα ποσά από την εξαγορά πρασίνου και τα δικαιώματα τοπιοτέχνησης, το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα προστεθούν και άλλα ποσά

Το «Πάρκο των Χρωμάτων» καλύπτει έκτασης 32.000 τ.μ. και θα είναι το πιο «πλούσιο» στην Κύπρο τόσο από άποψη πρασίνου όσο και υποδομών. Το Πάρκο θα περιλαμβάνει πλατειακούς χώρους συνάθροισης, παιδική χαρά, καφετέρια, γήπεδο αντισφαίρισης, γήπεδο καλαθόσφαιρας, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, αποδυτήρια, τροχοπεδιλοδρόμιο (skateboard), τοίχο αναρρίχησης 3-6 μ., γραφείο διαχείρισης και πληροφόρησης, εκθεσιακό υπαίθριο χώρο, αρωματικό-βοτανικό κήπο, χώρους υγιεινής, 83 χώρους στάθμευσης για κοινό και ΑΜΕΑ, χώρους υπηρεσιών, κεντρική διαδρομή, και πύλες εισόδου.

Στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής των Βραβείων, η ομάδα που κέρδισε το Α’ Βραβείο παρουσίασε τον σχεδιασμό του έργου και ανέπτυξε τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Το Α’ Βραβείο του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού απονεμήθηκε στην ομάδα των μελετητών αποτελούμενη από τους Γιώργο Ονισηφόρου, Παναγιώτη Πολεμίτη και Ελευθέριο Βομβολάκη.

Το Β’ Βραβείο στην ομάδα των αρχιτεκτόνων Παρασκευή Κωμοδρόμου, Ειρήνη Κλειδαρά και Ανδρέα Κωνσταντίου.

Το Γ’ Βραβείο στον Άλκη Δίκαιο, ενώ έπαινος απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Ψωμά. Συνολικά στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό έλαβαν μέρος 7 Ομάδες Αρχιτεκτόνων-Μελετητών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου