Δ. Ζαβός: Ο Covid-19 ανέτρεψε πωλήσεις ακινήτων το 2020

InBusinessNews  01/07/2020 07:43
Δ. Ζαβός: Ο Covid-19 ανέτρεψε πωλήσεις ακινήτων το 2020

Δ. Ζαβός: Ο Covid-19 ανέτρεψε πωλήσεις ακινήτων το 2020

InBusinessNews  01/07/2020 07:43
Η πανδημία έχει επηρεάσει τον κύκλο εργασιών των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης, καθώς η όλη ανασφάλεια και αβεβαιότητα που επικρατεί έχει επηρεάσει αρνητικά τις αποφάσεις πολλών υποψήφιων αγοραστών το 2020, ανέφερε κατά το 10ο Nicosia Economic Congress ο Μιχάλης Ζαβός, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου Δ. Ζαβός.

RELATED ARTICLES

 
Ωστόσο, τόνισε ο κ. Ζαβός, στην Κύπρο φαίνεται πως είναι καλύτερα τα πράγματα  σε σχέση με το εξωτερικό, λόγω και της καλής διαχείρισης και των χαμηλών κρουσμάτων κορωνοϊού, γεγονός που έχει κατατάξει τη χώρα μας ως μια από τις πιο ασφαλείς παγκοσμίως.
 
Σε ότι αφορά τις προβλέψεις του για το 2021, ανέφερε ότι είναι θετικές. Σε αυτό, πρόσθεσε ο κ. Ζαβός, συνηγορούν και τα χαμηλά επιτόκια, καθώς δίνουν ένα ακόμα κίνητρο σε όσους θέλουν να δανειστούν για να αγοράσουν ακίνητο.
 
Εξάλλου, πρόσθεσε, τα κίνητρα που προσφέρονται, όπως ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ, η κατάργηση του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας και η μη ύπαρξη μεταβιβαστικών τελών αποτελών επιπλέον κίνητρα για Κύπριους και ξένους αγοραστές.
 
Ο κ. Ζαβός αναφέρθηκε, εξάλλου στο πρόβλημα που δημιουργείται λόγω της δυσκολίας αποδοχής εμβασμάτων από το εξωτερικό εκ μέρους των τραπεζών. Όπως εξήγησε ο κ. Ζαβός, υπό τα σημερινά δεδομένα, οι τράπεζες θέλουν περίπου ένα μήνα για να εξετάσουν κατά πόσον ένα έμβασμα είναι νόμιμο, γεγονός που δημιουργεί μεγάλες καθυστερήσεις και προβλήματα στο κλάδος τους και ζήτησε την παρέμβαση του διοικητή της ΚΤ για το θέμα. Με την κατάσταση αυτή, κατέληξε, κάποιοι πελάτες αλλάζουν γνώμη και δεν αγοράζουν στο τέλος.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας