Δ. Ζαβός: Ο Covid-19 ανέτρεψε πωλήσεις ακινήτων το 2020

Η πανδημία έχει επηρεάσει τον κύκλο εργασιών των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης, καθώς η όλη ανασφάλεια και αβεβαιότητα που επικρατεί έχει επηρεάσει αρνητικά τις αποφάσεις πολλών υποψήφιων αγοραστών το 2020, ανέφερε κατά το 10ο Nicosia Economic Congress ο Μιχάλης Ζαβός, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου Δ. Ζαβός.
 
Ωστόσο, τόνισε ο κ. Ζαβός, στην Κύπρο φαίνεται πως είναι καλύτερα τα πράγματα  σε σχέση με το εξωτερικό, λόγω και της καλής διαχείρισης και των χαμηλών κρουσμάτων κορωνοϊού, γεγονός που έχει κατατάξει τη χώρα μας ως μια από τις πιο ασφαλείς παγκοσμίως.
 
Σε ότι αφορά τις προβλέψεις του για το 2021, ανέφερε ότι είναι θετικές. Σε αυτό, πρόσθεσε ο κ. Ζαβός, συνηγορούν και τα χαμηλά επιτόκια, καθώς δίνουν ένα ακόμα κίνητρο σε όσους θέλουν να δανειστούν για να αγοράσουν ακίνητο.
 
Εξάλλου, πρόσθεσε, τα κίνητρα που προσφέρονται, όπως ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ, η κατάργηση του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας και η μη ύπαρξη μεταβιβαστικών τελών αποτελών επιπλέον κίνητρα για Κύπριους και ξένους αγοραστές.
 
Ο κ. Ζαβός αναφέρθηκε, εξάλλου στο πρόβλημα που δημιουργείται λόγω της δυσκολίας αποδοχής εμβασμάτων από το εξωτερικό εκ μέρους των τραπεζών. Όπως εξήγησε ο κ. Ζαβός, υπό τα σημερινά δεδομένα, οι τράπεζες θέλουν περίπου ένα μήνα για να εξετάσουν κατά πόσον ένα έμβασμα είναι νόμιμο, γεγονός που δημιουργεί μεγάλες καθυστερήσεις και προβλήματα στο κλάδος τους και ζήτησε την παρέμβαση του διοικητή της ΚΤ για το θέμα. Με την κατάσταση αυτή, κατέληξε, κάποιοι πελάτες αλλάζουν γνώμη και δεν αγοράζουν στο τέλος.

Δειτε Επισης

Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι