powered by

Υπηρεσία Καταναλωτή: Καμπάνα €70.000 σε εταιρεία ανάπτυξης γης και οικοδομών

Διοικητικό πρόστιμο €70.000 επέβαλε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή κατά της εταιρείας ανάπτυξης γης και οικοδομών «Stelios Georgiou Property Limited» για παράβαση του περί των Αθέμιτων Εμπορικών Πρακτικών των Επιχειρήσεων προς τους Καταναλωτές Νόμου του 2007. 
 
Σε σημερινή της ανακοίνωση, η Υπηρεσία σημειώνει ότι η απόφαση αφορά έρευνα που διενήργησε σε σχέση με εμπορικές πρακτικές, τις οποίες χρησιμοποίησε η εταιρεία κατά την πώληση ακίνητης ιδιοκτησίας σε καταναλωτές και η οποία κατέδειξε ότι η εταιρεία προέβη σε πώληση ακινήτου, αποκρύπτοντας από τους καταναλωτές ουσιώδεις πληροφορίες τις οποίες, εάν γνώριζαν, δεν θα προχωρούσαν στην υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας.

«Συγκεκριμένα, οι εν λόγω ουσιώδεις πληροφορίες αφορούσαν την ανέγερση κατοικίας χωρίς την προηγούμενη εξασφάλιση, από μέρους της εταιρείας, των αναγκαίων αδειών (πολεοδομικής και άδειας οικοδομής) από τις αρμόδιες αρχές, καθώς και την ύπαρξη προϋπάρχουσας υποθήκης επί του οικοπέδου στο οποίο θα ανεγείρετο η κατοικία, η ύπαρξη της οποίας καθιστούσε αδύνατη τη μεταβίβαση του τίτλου ιδιοκτησίας στο όνομα των καταναλωτών», αναφέρει.
 
Σημειώνει τέλος ότι η Υπηρεσία, αφού αξιολόγησε το ενώπιον της υλικό και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, διαπίστωσε άσκηση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών κατά παράβαση του άρθρου 4(4) του σημείου 9 του Παραρτήματος Ι του Νόμου και του άρθρου 6(1) αυτού και επέβαλε στην εταιρεία διοικητικό πρόστιμο ύψους €70.000.
 
Η απόφαση παρατίθεται αυτούσια στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.consumer.gov.cy).
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεχίστηκε η αύξηση στις τιμές κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2025-Οι μεταβολές σε κατοικίες και διαμερίσματα
Απαντά στο Δήμο Στροβόλου για τα έργα €1 δις το Υπουργείο Εσωτερικών-«Αβάσιμοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί»
Δεν ικανοποίησαν ούτε τη Λακατάμεια οι εξαγγελίες έργων €1 δις στη Λευκωσία-«Απαρέσκεια και απογοήτευση»
Καταστήματα προς πώληση σε όλη την Κύπρο από την Gordian
Απογοήτευση Δήμου Στροβόλου για τις εξαγγελίες έργων €1 δις στη Λευκωσία-«Ο Στρόβολος αγνοήθηκε επιδεικτικά»
ΚΣΙΑ: Νέα ιστοσελίδα και εικαστική ταυτότητα, γιορτάζοντας 60 χρόνια προσφοράς
Η Gordian παρουσιάζει 19 διαμερίσματα στο Λατσί με τιμές από €57.000
Bazaraki & AskWire: Τι αποκαλύπτουν τα δεδομένα για την αγορά ακινήτων στην Κύπρο (podcast)
Το μεγαλύτερο deal της REMU, ο στόχος που ξεπέρασε και η επένδυση μαμούθ που ετοιμάζει η Columbia στο Secret Valley
Απαντά για Aqua Residences το Τμ. Περιβάλλοντος-Θετική γνωμοδότηση υπό αυστηρότατους όρους και προϋποθέσεις