Προχωρούν τα αναπτυξιακά έργα στη Λεμεσό

InBusinessNews  23/06/2020 07:00
Προχωρούν τα αναπτυξιακά έργα στη Λεμεσό

Προχωρούν τα αναπτυξιακά έργα στη Λεμεσό

InBusinessNews  23/06/2020 07:00

Λίγο πριν την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών βρίσκονται μεγάλα αναπτυξιακά έργα στη Λεμεσό.

RELATED ARTICLESΣύμφωνα με την «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού, μέσα στον Ιούνιο υπογράφονται τα συμβόλαια για τα δύο μεγάλα οδικά έργα της Λεμεσού: του πρώτου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Σαϊττά και του παρακαμπτήριου Γερμασόγειας.

Το δεύτερο διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την στήριξη της οικονομίας διασκέδασε τις ανησυχίες για κούρεμα αναπτυξιακών έργων λόγω της νέας οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19, ενώ και τα δύο έργα κατάφεραν να ξεπεράσουν τις περιπέτειές λόγω προσφυγών στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών. Όσον αφορά τον δρόμο Σαϊττά, η προσφυγή που εκκρεμούσε ενώπιον της Αναθεωρητικής απορρίφθηκε στις 11 Μάϊου, ενώ στην περίπτωση του παρακαμπτήριου Γερμασόγειας, αποσύρθηκε ο ενάγοντας και αποδεσμεύτηκαν τα σχετικά κονδύλια.

Στη Cyfield ο δρόμος Σαιττά - Σεπτέμβριο αρχίζουν τα έργα
Η Φάση Α1 του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού–Σαϊττά που κατακυρώθηκε στη Cyfield Construction, είναι κόστους €26.126.000 και αφορά το τμήμα Πολεμίδια–Παλώδια.

Μιλώντας στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» ο Επαρχιακός Μηχανικός του Τμήματος Δημοσίων Έργων, Θράσος Αφάμης, ανέφερε ότι οι κατασκευαστικές εργασίες για τα δύο έργα αναμένεται να αρχίσουν τον Σεπτέμβριο. 

Προσφορές για φώτα τροχαίας στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας
Παράλληλα, τον Μάιο το Υπουργείο Μεταφορών προκήρυξε προσφορές για την εγκατάσταση φώτων τροχαίας στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας, για την απάμβλυνση του χρόνιου κυκλοφοριακού προβλήματος στην περιοχή που ταλαιπωρεί χιλιάδες πολίτες.

Με βάση τη μελέτη που έχει εκπονηθεί, με την εγκατάσταση φώτων τροχαίας στον κόμβο, θα υπάρξει μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης έως και 50%. 

Αναβάθμιση Βασιλέως Κωνσταντίνου - Νησίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ο Δήμος Λεμεσού ζητά επίσης προσφορές για την αναβάθμιση της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου, ενώ αρχίζουν τον Ιούνιο οι εργασίες για δημιουργία διαχωριστικής νησίδας στην λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, με τον κ. Αφάμη να επισημαίνει πως εκεί και όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος, θα δημιουργούνται παρόδιοι χώροι στάθμευσης, ενώ με συγκατάθεση των ιδιοκτητών, θα προστεθούν κι άλλοι.

Εντός των ημερών ξεκινούν και οι εργασίες ανακατασκευής τμήματος του πεζόδρομου του Αγίου Τύχωνα, που είχε καταστραφεί τον χειμώνα κατά την διάρκεια θαλασσοταραχής.  

Προσφορές και για το αστεροσκοπείο Τροόδους
Σε εξέλιξη βρίσκεται και ο διαγωνισμός προσφορών για την κατασκευή του αστεροσκοπείου Τροόδους στα Αγρίδια, με καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των προσφορών την 29η Ιουνίου.

Το μεγαλεπήβολο έργο κόστους €1,2 εκατ. που αφορά τόσο το κτίριο και τον εξοπλισμό όσο και διαμόρφωση του γύρω χώρου θα αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, το Φθινόπωρο.

Παρά τα θετικά μηνύματα που έστειλε το διάγγελμα της 27ης Μαΐου, στο ΣΑΛΑ κάθονται ακόμη σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί για το μέλλον των αντιπλημμυρικών έργων της Λεμεσού, ύψους €28 εκατ. Η πρώτη φάση των έργων που προγραμματίζεται να ξεκινήσουν φέτος, αφορούν έργα στις περιοχές Εκάλης–Τσιρείου. 

Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας