Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Post Covid-19: Ο νέος κόσμος του real estate

Η χαλάρωση των μέτρων τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο έχει επαναφέρει το αίσθημα της κανονικότητας στους πολίτες. Αρχικά, με την επαναλειτουργία των περισσότερων κυπριακών επιχειρήσεων αλλά και προσφάτως με το άνοιγμα των αεροδρομίων, η οικονομία δείχνει να επανεκκινείται.

Η ανάγκη της κοινωνίας για επιστροφή στην κανονικότητα είναι τόσο μεγάλη, που πολλές φορές δυστυχώς, ξεχνάμε πως ο κίνδυνος του ιού εξακολουθεί να υφίσταται και παρακάμπτουμε τα μέτρα ασφαλείας και πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξακολουθήσουμε να τηρούμε τις αποστάσεις, τους κανόνες υγιεινής και συνολικά όλα τα μέτρα ασφαλείας, σε οποιονδήποτε χώρο κι αν βρισκόμαστε.

Για παράδειγμα, στην Imperio πλέον, η καθημερινότητα σε όλες τις πολυτελείς κατοικίες της στη Λεμεσό, τα γραφεία και τα εργοτάξια της μοιάζει διαφορετική.

Έλεγχος της θερμοκρασίας των ατόμων πριν την είσοδο τους στα έργα και τα κτήρια, όριο μέχρι δύο άτομα σε ανελκυστήρες, καθώς και προσωπικό που επιτηρεί την εφαρμογή των μέτρων σε όλους τους χώρους της Imperio, αποτελεί πλέον μία τυπική ημέρα στις κατοικίες, τα γραφεία και τα εργοτάξια της εταιρείας σε όλη τη Λεμεσό. Όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι εφαρμογής των μέτρων προστασίας γίνονται από το εξειδικευμένο προσωπικό της LionGlobal Property Management, θυγατρικής της Imperio, η οποία συντηρεί και διαχειρίζεται περισσότερες από 25 κτηριακές εγκαταστάσεις του ομίλου.
 



Αυστηρά μέτρα κατά του Covid-19 σε όλα τα κτήρια της Imperio
«Πολυτελείς κατοικίες της Imperio όπως το Pantheon Hills Residences, το Amalfi ακόμα και το νεόδμητο οικιστικό έργο στο κέντρο της Λεμεσού, το οποίο παραδόθηκε πρόσφατα στους αγοραστές του, διαθέτουν σε κάθε τους γωνιά αντισηπτικά και γάντια, ενώ εφοδιάζουμε τους κατοίκους σε εβδομαδιαία βάση με ιατρικές μάσκες για καθημερινή χρήση εκτός και εντός των κτηρίων της Imperio», αναφέρει ο διευθυντής της LionGlobal Property Management, κύριος Νικόλας Γαβριήλ.

«Όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης τηρούνται επίσης, σε όλα τα γραφεία της Imperio στη Λεμεσό, όπως τα κεντρικά γραφεία, το γραφείο πωλήσεων του Icon και το Sales Office της Imperio επί της οδού Μακαρίου, καθώς και σε όλα τα εργοτάξια της εταιρείας», τονίζει ο διευθυντής της Imperio, κύριος Γιάννης Μισιρλής. «Παρόλο που έχουμε ελάχιστα περιστατικά κορωνοϊού στη χώρα τον τελευταίο καιρό, στην Imperio εξακολουθούμε να λαμβάνουμε αυστηρά μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των ενοίκων σε όλους τους χώρους ευθύνης της εταιρείας», συνεχίζει.

Οι συχνές απολυμάνσεις σε όλα τα γραφεία και τους κοινόχρηστους χώρους των υποστατικών, η σήμανση σε ανελκυστήρες με αναγραφή πληροφοριών σχετικά με τους τρόπους πρόληψης του ιού, αλλά και η απαγόρευση χρήσης των πισινών σε όλα τα πολυτελή έργα της Imperio, είναι ακόμα κάποια από τα μέτρα πρόληψης που εφαρμόστηκαν, ενώ η εταιρεία προσαρμόζεται πάντα στις οδηγίες των Αρχών.

Κατά τη διάρκεια των 45 ημερών της καραντίνας, η Imperio έδωσε τη δυνατότητα στο προσωπικό της εταιρείας να εργαστεί εξ αποστάσεως από το σπίτι τους, παρέχοντάς τους όλα τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα, ενώ δεν επηρεάστηκε στο παραμικρό η μισθοδοσία τους. «Είχαμε προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο της πορείας της πανδημίας, ακόμα και την περίπτωση διάρκειάς της μέχρι το τέλος του χρόνου», λέει ο Γιάννης Μισιρλής.

Μία ακόμη σημαντική κίνηση της Imperio για την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία μετά τη διάρκεια της καραντίνας ήταν η χρηματοδότηση των τεστ κορωνοϊού που έκαναν υποχρεωτικά όλοι οι εργαζόμενοι πριν επανέλθουν στα γραφεία της εταιρείας.

Η LionGlobal Property Management που διαχειρίζεται πέραν των 100 διαμερισμάτων της Imperio, κατά τη διάρκεια της καραντίνας προσέφερε ακόμα και υπηρεσίες παράδοσης προϊόντων από υπεραγορές στους ενοίκους των έργων της Imperio. Επίσης, ο διευθυντής της LionGlobal κ. Νικόλας Γαβριήλ, πρότεινε τον καθαρισμό των ανελκυστήρων των κτηρίων σε καθημερινή βάση, την εγκατάσταση ανέπαφου ανοίγματος στις θύρες αλλά και τον έλεγχο του αριθμού των επισκεπτών των ενοίκων.

Η νέα πραγματικότητα με τα μέτρα πρόληψης του Covid-19, είναι εμφανής σε όλα τα πολυτελή ακίνητα της Imperio, καθώς και στη συνολική λειτουργία του οργανισμού. Η άκρως επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση αλλά και η πειθαρχία που επιδείξαμε ως πολίτες της Κύπρου, αποτελούν πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία. 

Το άνοιγμα των αεροδρομίων στις 9 Ιουνίου, σηματοδότησε το επόμενο βήμα επιστροφής στην κανονικότητα. Παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε ως κοινωνία. Αντίθετα απαιτείται να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης του ιού και να συνηθίσουμε τη νέα αυτή πραγματικότητα, μέχρι τουλάχιστον να υπάρξει πρόσβαση στην κατάλληλη θεραπεία του κορωνοϊού.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023