Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Developers: Ανυπολόγιστες οι ζημιές στον κλάδο μας

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης & Οικοδομών χαιρετίζει τα εξαγγελθέντα μέτρα της Πολιτείας για διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και στήριξη της οικονομίας από τα αλυσιδωτά προβλήματα που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού Covid-19, τονίζει ωστόσο την ανάγκη για λήψη μέτρων ουσιαστικής στήριξης του τομέα των κατασκευών.
 
Τα αναθεωρημένα μέτρα που ανακοινώθηκαν, στις 23 Μαρτίου 2020, για τα εργοτάξια κλειδώνουν όλα τα έργα που βρίσκονταν σε εξέλιξη, με ανυπολόγιστες συνέπειες, σε ένα κλάδο που βρισκόταν στην άνθισή του μετά την οικονομική κρίση του 2013.
 
Όπως είναι γνωστό, ο κλάδος των ακινήτων ήταν ένας εξ αυτών που επλήγησαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2013. Παρά όμως τι προβλέψεις περί του αντιθέτου, ο κλάδος αντιμετώπισε τα προβλήματα του, βρήκε τις λύσεις και επανήλθε δυναμικά δίνοντας ισχυρή ώθηση και στην υπόλοιπη οικονομία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίτευξη συνθηκών ανάπτυξης και τη γρήγορη έξοδο της Κύπρου από το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής.
 
Σήμερα ο κλάδος απασχολεί εκ πάνω από 40,000 εργαζόμενους, ενώ από τη δυναμική επαναδραστηριοποίησή του επωφελούνται, άμεσα ή έμμεσα, χιλιάδες άλλοι επαγγελματίες, όπως αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, εργολάβοι, κτηματομεσίτες, εισαγωγείς οικοδομικών υλικών, επιπλοποιοί, τουριστικά καταστήματα, εστιατόρια, αλλά και τραπεζικοί οργανισμοί, νομικοί και ελεγκτικοί οίκοι και άλλοι, επιβεβαιώνοντας την τεράστια συμβολή του στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας τόσο σε συνεισφορά στο ΑΕΠ όσο και σε θέσεις εργασίας.
 
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης & Οικοδόμων, κ. Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου, υπογράμμισε πως τα μέλη του Συνδέσμου όπως και ολόκληρος ο επιχειρηματικός κόσμος της Κύπρου συμπάσχουν με τον κυπριακό λαό σε αυτή τη δύσκολη δοκιμασία. «Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, με το βαρύ πλήγμα που αναμένεται να δεχτεί η οικονομία, η ουσιαστική στήριξη του κλάδου των ακινήτων αποτελεί για την Κυπριακή Δημοκρατία επιτακτική ανάγκη, αφού η αναπτυξιακή πορεία που ακολουθεί η οικονομία τα τελευταία χρόνια στηρίχθηκε, κατά κύριο λόγο, σε τρεις κλάδους: Στον Τουρισμό, στις Υπηρεσίες και στις Κατασκευές, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Στην τελική ευθεία για το Πάρκο Χρωμάτων στην Πάφο (pics)
INDEX: Η Λάρνακα είναι το ανερχόμενο hotspot για επενδυτές και αγοραστές κατοικιών
Altamira Real Estate: 300+ αγροτεμάχια από €2 το τετραγωνικό μέτρο
AstroBank: Προς πώληση ημιτελής κατοικία, οικιστικά και εμπορικά ακίνητα
Στο τελικό στάδιο οι εργασίες για το μουσείο Λεμεσιανού Καρναβαλιού (photos)
Ετοιμοπαράδοτες κατοικίες και διαμερίσματα παρουσιάζει η Altamira Real Estate
CYENS: Εντυπωσιάζει η αποκατάσταση της Παλιάς Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας (photos)
Ολοκλήρωση αντιπλημμυρικού έργου από την Cyfield στους Αγίους Ομολογητές
Επίσημη πρώτη παρουσίαση για την εταιρεία ανάπτυξης γης Shuna Group
Από το 2030 όλα τα νέα κτίρια θα πρέπει να έχουν μηδενικές εκπομπές άνθρακα - Οι νέοι κανόνες