Θα μολυνθούν με κορωνοϊό και τα ακίνητα;

Θα μολυνθούν με κορωνοϊό και τα ακίνητα;

Θα μολυνθούν με κορωνοϊό και τα ακίνητα;

Δεν υπάρχουν ακόμη ασφαλή δείγματα για τον βαθμό επηρεασμού της επιδημίας του κορωνοϊού στην αγορά ακινήτων της Κύπρου, τόνισαν στο InBusinessNews o Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κυριάκος Ταλατίνης και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πόλυς Κουρουσίδης.

RELATED ARTICLES


Σύμφωνα με τον Κυριάκο Ταλατίνη είναι δεδομένο πως η κτηματαγορά δεν θα επηρεάσει αλώβητη την κρίση του κορωνοϊού.
«Ακόμη δεν γνωρίζουμε την έκταση της κρίσης, όπως είδε βλέπουμε κάποια σημάδια, που αφορούν κυρίως το μειωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον. Αν συνεχιστεί αυτή η κρίση θα δούμε πίεση στις τιμές των ακινήτων, διότι θα επηρεαστεί αρνητικά η ρευστότητα των αγοραστών», είπε.

Ο κ. Ταλατίνης πρόσθεσε πως σίγουρα θα μπούμε σε μια περίοδο που θα επικρατήσει το buyers market, δηλαδή που οι αγοραστές θα μπορούν να διαπραγματεύονται τις τιμές των ακινήτων. «Πρέπει όμως να κάνουμε λίγη υπομονή, καθώς αν τελειώσει ο πανικός που επικρατεί σήμερα σε ένα μήνα, θα είναι λιγότερες οι απώλειες», υπογράμμισε.

«Θα επηρεαστεί  η κτηματαγορά αλλά ακόμα δεν ξέρουμε σε ποιο βαθμό», τόνισε από την πλευρά του ο Πόλυς Κουρουσίδης.

«Οι πωλήσεις είναι δεδομένο πως θα μειωθούν κάτι το οποίο θα αποτυπωθεί και στα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει σύντομα το Κτηματολόγιο. Το κλειδί όμως είναι η έκταση της κρίσης για να δούμε το κατά πόσον θα επηρεαστούν οι τιμές. Αν η κρίση τερματιστεί τον επόμενο μήνα, οι απώλειες θα είναι σαφώς μικρότερες», κατέληξε.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας