Νούμερο ένα επενδυτική επιλογή τα ακίνητα

Μονόδρομο για αρκετούς διεθνείς επενδυτές και εταιρείες ανάπτυξης γης φαίνεται να αποτελεί ο τομέας των ακινήτων στην Κύπρο, και ειδικά τα οικιστικά ακίνητα, όπως διαπιστώνεται μέσα από έκθεση της εταιρείας Δανός Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων αναφορικά με την κυπριακή αγορά ακινήτων το 2ο εξάμηνο του 2019.

Διαβάστε ακόμα:
Που τοποθέτησαν τα χρήματα οι κυπριακές επενδυτικές
Από €37.600 τα διαμερίσματα στους πλειστηριασμούς Μαρτίου
 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, μια επένδυση στα ακίνητα στην Κύπρο θεωρείται ασφαλής, καθώς συνδυάζει σταθερότητα, ασφάλεια και ελκυστικές αποδόσεις. Απόρροια των τριών προαναφερόμενων χαρακτηριστικών, σημειώνεται, αποτελεί η αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα μισθώματα των κατοικιών όλων των κατηγοριών. Τα έσοδα από τη ενοικίαση κατοικιών και διαμερισμάτων σε συνάρτηση με τη χαμηλή φορολογία και την έλλειψη, απόλυτα ασφαλών τραπεζικών προϊόντων με καλές αποδόσεις οδηγούν όλο και περισσότερους ανθρώπους στο να ενισχύουν την περιουσία τους, άμεσα και στο μέλλον, με την απόκτηση ενός ακινήτου στην Κύπρο για να διασφαλίσουν τους ίδιους και τις μελλοντικές γενιές που έρχονται σε μία ολοένα και πιο απαιτητική πραγματικότητα.
 
«Όλα δείχνουν ότι και τη νέα χρονιά θα συνεχίσει να απασχολεί όχι μόνο μεμονωμένους ξένους επενδυτές αλλά και πολλές εταιρείες που εξειδικεύονται στην ανάπτυξη γης», σημειώνεται στην έκθεση.
 
Πρωτιά για οικιστικά ακίνητα
Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η εταιρεία Δάνος, το 40% των κατασκευών το 2019 αφορούσε μονοκατοικίες, το 9,6% κτίρια με δύο ή περισσότερες κατοικίες, ενώ ένα 12% αφορούσε κτίρια γραφείων. «Κατά το 2ο εξάμηνο του 2019 συνεχίστηκε η αύξηση των πωλήσεων για οικιστικά ακίνητα σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου. Τα χαμηλά επιτόκια και μια πιο ασταθής παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά τα τελευταία χρόνια, τα οικιστικά ακίνητα – με τις σταθερές αποδόσεις τους και την αύξηση της αξίας τους - έχουν μετατραπεί σε μια εξαιρετικά δημοφιλή κατηγορία επενδύσεων και προέκυψαν για να παρέχουν κάποια προστασία από τις αβέβαιες οικονομικές προοπτικές, καθώς θα είναι λιγότερο συσχετισμένες με τον οικονομικό κύκλο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
 
 

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, ο «οικιστικός Τομέας έχει γίνει πλέον πολύ ελκυστικός για επενδυτές που αγοράζουν ακίνητα με σκοπό να τα θέσουν προς ενοικίαση».
Σημειώνεται ότι ο Δείκτης Τιμών Στέγασης στην Κύπρο αυξήθηκε σε 107,78 μονάδες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 από 106,95 μονάδες κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018. Επίσης, ο Δείκτης Τιμών Στέγασης στην Κύπρο κατά μέσο όρο έφτασε τις 108,45 μονάδες από το 2005 έως το 2019, φθάνοντας στο πιο ψηλό σημείο όλων των εποχών με 130,42 μονάδες κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2008 και με το χαμηλότερο δείκτη 93,41 μονάδων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2005.
 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια