Προώθηση έργων για την Αμμόχωστο ζητεί το ΕΒΕΑ

  26/02/2020 19:10
Προώθηση έργων για την Αμμόχωστο ζητεί το ΕΒΕΑ

Προώθηση έργων για την Αμμόχωστο ζητεί το ΕΒΕΑ

  26/02/2020 19:10
Θέματα όπως η κατασκευή δρόμων και κυματοθραυστών, έθεσε πρόσφατα αντιπροσωπεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) στον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννη Καρούσο.

RELATED ARTICLES


 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Επιμελητηρίου αναφέρεται ότι «αντιπροσωπεία του συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταφορών κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης του στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Το ΕΒΕΑ ενημέρωσε τον Υπουργό για έργα τα οποία θα πρέπει να λάβει υπόψη του και να αναλάβει δράση» προς υλοποίηση τους.
 
Μεταξύ των έργων είναι «η αναβάθμιση του Ποταμού Λιοπετρίου, η δημιουργία πεζόδρομου από τον ποταμό Λιοπετρίου μέχρι την Αγία Θέκλα, η αναβάθμιση οδικού φωτισμού και δημιουργία κυματοθραυστών στην περιοχή Αγίας Θέκλας – ποταμού και η δημιουργία αγκυροβολίου για να μπορούν να προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια στην Αγία Νάπα».
 
Για τη δημιουργία του αγκυροβολίου, ο Υπουργός «ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο θα έχει μικρό κόστος με μεγάλο όφελος, αφού θα δίνεται η δυνατότητα ώστε η περιοχή να δέχεται αρκετούς τουρίστες και ιδιαίτερα σε περιόδους χαμηλής επισκεψιμότητας».
 
Το ΕΒΕΑ έθεσε ακόμα υπόψη του κ. Καρούσου «τη δημιουργία τεχνητών υφάλων, την ολοκλήρωση των εργασιών της κατασκευής του δρόμου Αυγόρου –  Δάσους Άχνας, την κατασκευή του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας και του δρόμου από τον κυκλικό κόμβο McDonalds προς τη Σωτήρα, τη βελτίωση οδικού δικτύου των Κοινοτήτων και τη δημιουργία ποδηλατόδρομων ούτως ώστε οι τουρίστες να μπορούν να επισκέπτονται και τις μη τουριστικές Κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας