Altamira: Προς πώληση ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Λεμεσό (photos)

InBusinessNews  12/02/2020 14:52
Altamira: Προς πώληση ξενοδοχειακό  συγκρότημα στη Λεμεσό (photos)

Altamira: Προς πώληση ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Λεμεσό (photos)

InBusinessNews  12/02/2020 14:52
Ξενοδοχειακή μονάδα στη δυτική Λεμεσό σε  προνομιακή τοποθεσία της κοινόητας Επισκοπή διαθέτει προς πώληση η Altamira μέσω της ιστοσελίδας της, www.altamirarealestate.com.cy, προσφέροντας μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία για όσους δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον ευρύτερο τουριστικό τομέα.

RELATED ARTICLESΑκόμη, το συγκρότημα δύναται να αξιοποιηθεί και για εναλλακτικές χρήσεις όπως για σκοπούς εκπαίδευσης και αθλητισμού, είτε να λειτουργήσει, μεταξύ άλλων, ως θεραπευτήριο ή κέντρο αποκατάστασης. 

Πρόκειται για ξενοδοχείο τριών αστέρων, το οποίο λειτουργεί και ως αθλητικό κέντρο και διατίθεται έναντι της ενδεικτικής τιμής των €4.800.000. Το συγκρότημα, το οποίο χτίστηκε το 1997, αποτελείται από τρία κτήρια συνολικής δυναμικότητας 100 δωματίων και διαθέτει εξωτερική και εσωτερική πισίνα.
altamiraxenodoxeio2


Προς πώληση επίσης, διατίθενται  και δύο τεμάχια γης με ενδεικτική τιμή πώλησης €500.000. Τα δύο τεμάχια  σήμερα χρησιμοποιούνται ως γήπεδα ποδοσφαίρου και καταλαμβάνουν έκταση 9,031 τ.μ. και 6,689 τ.μ. αντίστοιχα.

Το ξενοδοχείο
Το κεντρικό κτήριο του ξενοδοχείου, έκτασης 4,085 τ.μ., διαθέτει υπόγειο, ισόγειο και τρείς άνω ορόφους, ενώ αποτελείται από 59 δωμάτια. Το κτήριο Β, καταλαμβάνει μια έκταση 1,585 τ.μ. και αποτελείται από ισόγειο και ένα όροφο και έχει συνολική δυναμικότητα 41 δωματίων. Το κτήριο Γ, έκτασης 820 τ.μ., διαθέτει κέντρο άθλησης, υπόγειο χώρο στάθμευσης και εσωτερικούς χώρους με αθλητικές εγκαταστάσεις.

Επισημαίνεται πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προσφορές τους αποκλειστικά για τα τρία κτήρια του ξενοδοχειακού συγκροτήματος χωρίς να περιλαμβάνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση η ενδεικτική τιμή του ξενοδοχείου ανέρχεται στα €4.800.000.
altamiraxenodoxeio3


Η ξενοδοχειακή μονάδα βρίσκεται σε προνομιακή περιοχή κοντά σε πληθώρα υπηρεσιών και διευκολύνσεων, σε κοντινή απόσταση νότια του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Πάφου. To ξενοδοχείο διαθέτει εξαιρετικές προσβάσεις προς τον αυτοκινητόδρομο, το Αρχαίο Κούριον και την παραλία του Κουρίου.      

Ελκυστική επενδυτική ευκαιρία
Η Επισκοπή αποτελεί μία περιοχή ιδιαίτερα ελκυστική για τους εν δυνάμει ντόπιους και ξένους επενδυτές και δη για όσους δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, του αθλητισμού και της εκπαίδευσης. Η γεωγραφική της θέση αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα καθώς βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από τις πόλεις της Λεμεσού και της Πάφου, ενώ διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξενοδοχειακό συγκρότημα και οι αθλητικές του εγκαταστάσεις λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα, γεγονός που σημαίνει πως ο δυνητικός επενδυτής και η νέα διεύθυνση του ξενοδοχείου θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν άμεσα και απρόσκοπτα τη λειτουργία του.
altamiraxenodoxeio4


Παράλληλα, οι σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει σε συνδυασμό με την τοποθεσία του, καθιστούν τη μονάδα ιδανική ως προορισμό αθλητικού τουρισμού. Σημειώνεται ακόμα ότι, τα τελευταία χρόνια η τουριστική βιομηχανία γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη καθώς το 2019 αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ σε επίπεδο αφίξεων ενώ την ίδια ώρα καινούριες μορφές τουρισμού, που απευθύνονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες τουριστών, κάνουν την εμφάνισή τους στην κυπριακή αγορά. Ο αθλητικός τουρισμός, δηλαδή ο τουρισμός που περιλαμβάνει τη συμμετοχή του επισκέπτη σε αθλητικές δραστηριότητες ή δρώμενα, αποτελεί ένα πεδίο με εύφορο έδαφος που παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στην Κύπρο, τόσο λόγω της γεωγραφικής της θέσης όσο και των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 
altamiraxenodoxeio5


Πληθώρα εναλλακτικών χρήσεων
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το κτηριακό συγκρότημα προσφέρει σημαντικό αριθμό εναλλακτικών επιλογών σε ό,τι αφορά τη χρήση του και μπορεί να τύχει άμεσης αξιοποίησης ως εκπαιδευτικό και αθλητικό κέντρο είτε να λειτουργήσει ως κέντρο παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Επιπρόσθετα, ο σημαντικός αριθμός Βρετανών που διαμένουν στην περιοχή ενδέχεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους δυνητικούς επενδυτές.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να υποβάλουν τις προσφορές τους μέσα από την ιστοσελίδα της Altamira μέχρι τις 10/03/2020. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προσφορές με χαμηλότερη τιμή από την ενδεικτική με το ξενοδοχειακό συγκρότημα να κατακυρώνεται στον προσφοροδότη με την υψηλότερη προσφορά. 

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη ξενοδοχειακή μονάδα, καθώς και για άλλα ακίνητα που διατίθενται προς πώληση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της εταιρείας ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 8000 8200.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας