Η Πάφος διατηρεί τη θέση της ως o πιο δημοφιλής προορισμός για τους ξένους αγοραστές και επενδυτές και το 2020

Η Πάφος είναι πρωτοπόρος και τον Ιανουάριο του 2020 ως η πιο δημοφιλής περιοχή για ξένους αγοραστές και επενδυτές από την Ευρώπη και τους μη Ευρωπαίους κατά 34,8% σε σύγκριση με τη Λεμεσό που ακολουθεί με 25,2%. Η Λάρνακα είναι 3η με 24,8% και τέλος βρίσκονται η Αμμόχωστος με 12,3% και η Λευκωσία με μόλις 5,9%.

Ο κ. Σάκης X” Αλεξάνδρου, Διευθυντής Μάρκετινγκ του Ομίλου Λεπτός δήλωσε ότι: "Η περιοχή της Πάφου γίνεται και πάλι πρώτη επιλογή για Ευρωπαίους και μη Ευρωπαίους αγοραστές, επενδυτές και επιχειρηματίες. Η πανέμορφη πόλη της Πάφου και ολόκληρη η γραφική επαρχία είναι η πιο ασφαλή περιοχή στο νησί μας όπου μπορεί κάποιος να ζήσει, να εργαστεί και να κάνει διακοπές. Το τέλειο κλίμα μαζί με την νέα κοσμοπολίτικη κουλτούρα στην περιοχή αύξησαν την παρουσία ξένων αγοραστών και επενδυτών. Για πάρα  πολλούς, η Πάφος εξακολουθεί να είναι μία από τις καλύτερες πόλεις για να αγοράσει εξοχική η μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό”.

“Η Πάφος κατάφερε με τις συνεχείς και στοχευμένες προσπάθειες των τοπικών μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών να παραμείνει στην πρώτη θέση για ολόκληρο το 2019 καθώς και για τον Ιανουάριο του 2020 και να προσελκύσει ξένους αγοραστές και επενδυτές οι οποίοι εξέφρασαν τις προτιμήσεις τους κυρίως σε παραλιακές επαύλεις και πολυτελή διαμερίσματα”, πρόσθεσε ο κος X” Αλεξάνδρου .

Οι επίσημοι αριθμοί που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα αποκαλύπτουν ότι από τις 742 συμβάσεις πώλησης ακινήτων, 417 (56%) κατατέθηκαν από ντόπιους (Κύπριους) αγοραστές και τα υπόλοιπα 325 (44%) κατατέθηκαν από ξένους αγοραστές εκ των οποίων 104 (14% ) ήταν πολίτες της ΕΕ και 221 (30%) ήταν πολίτες τρίτων χωρών .

Οι τοπικές πωλήσεις στην Αμμόχωστο και τη Λεμεσό μειώθηκαν κατά 69% και 41% αντίστοιχα, αλλά αυξήθηκαν στις υπόλοιπες τρεις επαρχίες. Οι πωλήσεις στην Πάφο αυξήθηκαν κατά 83%, ενώ οι πωλήσεις στη Λάρνακα και στη Λευκωσία αυξήθηκαν κατά 41% και 40% αντίστοιχα.

Οι πωλήσεις ακινήτων στην αγορά της ΕΕ, οι οποίες αντιπροσώπευαν το 14% όλων των πωλήσεων, μειώθηκαν κατά 3% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019 και οι πωλήσεις ακινήτων προς τους μη κοινοτικούς πολίτες, οι οποίοι αντιπροσώπευαν το 30% όλων των πωλήσεων και το διπλάσιο των πωλήσεων στην ΕΕ μειώθηκαν κατά 12% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019.

Τώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πάψει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φαίνεται ότι οι πωλήσεις του Φεβρουαρίου σε χώρες εκτός ΕΕ θα περιλαμβάνουν και τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας