powered by

Η Πάφος διατηρεί τη θέση της ως o πιο δημοφιλής προορισμός για τους ξένους αγοραστές και επενδυτές και το 2020

Η Πάφος είναι πρωτοπόρος και τον Ιανουάριο του 2020 ως η πιο δημοφιλής περιοχή για ξένους αγοραστές και επενδυτές από την Ευρώπη και τους μη Ευρωπαίους κατά 34,8% σε σύγκριση με τη Λεμεσό που ακολουθεί με 25,2%. Η Λάρνακα είναι 3η με 24,8% και τέλος βρίσκονται η Αμμόχωστος με 12,3% και η Λευκωσία με μόλις 5,9%.

Ο κ. Σάκης X” Αλεξάνδρου, Διευθυντής Μάρκετινγκ του Ομίλου Λεπτός δήλωσε ότι: "Η περιοχή της Πάφου γίνεται και πάλι πρώτη επιλογή για Ευρωπαίους και μη Ευρωπαίους αγοραστές, επενδυτές και επιχειρηματίες. Η πανέμορφη πόλη της Πάφου και ολόκληρη η γραφική επαρχία είναι η πιο ασφαλή περιοχή στο νησί μας όπου μπορεί κάποιος να ζήσει, να εργαστεί και να κάνει διακοπές. Το τέλειο κλίμα μαζί με την νέα κοσμοπολίτικη κουλτούρα στην περιοχή αύξησαν την παρουσία ξένων αγοραστών και επενδυτών. Για πάρα  πολλούς, η Πάφος εξακολουθεί να είναι μία από τις καλύτερες πόλεις για να αγοράσει εξοχική η μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό”.

“Η Πάφος κατάφερε με τις συνεχείς και στοχευμένες προσπάθειες των τοπικών μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών να παραμείνει στην πρώτη θέση για ολόκληρο το 2019 καθώς και για τον Ιανουάριο του 2020 και να προσελκύσει ξένους αγοραστές και επενδυτές οι οποίοι εξέφρασαν τις προτιμήσεις τους κυρίως σε παραλιακές επαύλεις και πολυτελή διαμερίσματα”, πρόσθεσε ο κος X” Αλεξάνδρου .

Οι επίσημοι αριθμοί που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα αποκαλύπτουν ότι από τις 742 συμβάσεις πώλησης ακινήτων, 417 (56%) κατατέθηκαν από ντόπιους (Κύπριους) αγοραστές και τα υπόλοιπα 325 (44%) κατατέθηκαν από ξένους αγοραστές εκ των οποίων 104 (14% ) ήταν πολίτες της ΕΕ και 221 (30%) ήταν πολίτες τρίτων χωρών .

Οι τοπικές πωλήσεις στην Αμμόχωστο και τη Λεμεσό μειώθηκαν κατά 69% και 41% αντίστοιχα, αλλά αυξήθηκαν στις υπόλοιπες τρεις επαρχίες. Οι πωλήσεις στην Πάφο αυξήθηκαν κατά 83%, ενώ οι πωλήσεις στη Λάρνακα και στη Λευκωσία αυξήθηκαν κατά 41% και 40% αντίστοιχα.

Οι πωλήσεις ακινήτων στην αγορά της ΕΕ, οι οποίες αντιπροσώπευαν το 14% όλων των πωλήσεων, μειώθηκαν κατά 3% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019 και οι πωλήσεις ακινήτων προς τους μη κοινοτικούς πολίτες, οι οποίοι αντιπροσώπευαν το 30% όλων των πωλήσεων και το διπλάσιο των πωλήσεων στην ΕΕ μειώθηκαν κατά 12% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019.

Τώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πάψει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φαίνεται ότι οι πωλήσεις του Φεβρουαρίου σε χώρες εκτός ΕΕ θα περιλαμβάνουν και τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δειτε Επισης

Συνεχίστηκε η αύξηση στις τιμές κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2025-Οι μεταβολές σε κατοικίες και διαμερίσματα
Απαντά στο Δήμο Στροβόλου για τα έργα €1 δις το Υπουργείο Εσωτερικών-«Αβάσιμοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί»
Δεν ικανοποίησαν ούτε τη Λακατάμεια οι εξαγγελίες έργων €1 δις στη Λευκωσία-«Απαρέσκεια και απογοήτευση»
Καταστήματα προς πώληση σε όλη την Κύπρο από την Gordian
Απογοήτευση Δήμου Στροβόλου για τις εξαγγελίες έργων €1 δις στη Λευκωσία-«Ο Στρόβολος αγνοήθηκε επιδεικτικά»
ΚΣΙΑ: Νέα ιστοσελίδα και εικαστική ταυτότητα, γιορτάζοντας 60 χρόνια προσφοράς
Η Gordian παρουσιάζει 19 διαμερίσματα στο Λατσί με τιμές από €57.000
Το μεγαλύτερο deal της REMU, ο στόχος που ξεπέρασε και η επένδυση μαμούθ που ετοιμάζει η Columbia στο Secret Valley
Απαντά για Aqua Residences το Τμ. Περιβάλλοντος-Θετική γνωμοδότηση υπό αυστηρότατους όρους και προϋποθέσεις
Περισσότερα από 80 έργα κόστους άνω του €1 δις για την πόλη και επαρχία Λευκωσίας-Οι ανακοινώσεις Χριστοδουλίδη