Νέος πύργος 71 μέτρων στη Λεμεσό (photos)

Οικιστικό πύργο στη Γερμασόγεια, ύψους 71 μέτρων, ο οποίος θα είναι έτοιμος το 2024, προωθεί η Mandarin Park Mediterranean LTD. Πρόκειται για έργο υπό την ονομασία «Mandarin Park», που περιλαμβάνει αναβάθμιση τριών υφιστάμενων κτηρίων αλλά και κατασκευή οικιστικού πύργου, το οποίο υπολογίζεται ότι θα κοστίσει €16.385.000.
 
Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη του 2021 και να διαπεραιωθούν μέχρι το 2024.
 
Διαβάστε ακόμα:

Η Wolt έφτασε και στη Λευκωσία!

APS: Δέκα σπίτια και διαμερίσματα κάτω από €100.000

 

Συγκεκριμένα, το έργο θα περιλαμβάνει μεικτή ανάπτυξη με εμπορικές και γραφειακές χρήσεις και μοντέρνο και πολυτελές οικιστικό πύργο 16 ορόφων με υπόγειο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. 
 

 
Ο πύργος θα έχει ύψος 71,7 μέτρα και θα προσφέρει υπηρεσίες σπα, ιδιωτική πισίνα και γυμναστήριο, ενώ θα αποτελείται από διαμερίσματα τύπου στούντιο, δύο υπνοδωματίων, τριών υπνοδωματίων και ρετιρέ, τα οποία έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με προδιαγραφές υψηλού επιπέδου.

Θα αποτελεί οικιστική ανάπτυξη 36 διαμερισμάτων, συμπεριλαμβανομένου προς ιδιωτική χρήση από τους ενοίκους του πύργου και κήπου οροφής.
 
 
Σύμφωνα με τη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) του «Mandarin Park», που έχει τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση, η ποιότητα της ανάπτυξης και το εύρος των ανέσεων και εγκαταστάσεων αναμένεται ότι θα αναβαθμίσουν το δομημένο περιβάλλον της περιβάλλουσας περιοχής. Σημειώνεται ότι στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη υπολογίζεται να διαμένουν 67 άτομα.
 
 
Το τεμάχιο προς ανάπτυξη είναι το γωνιακό τεμάχιο, το νότιο άκρο του οποίου εφάπτεται με την Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου Ι, ενώ το ανατολικό του άκρο εφάπτεται με την Οδό Αμπελακίων.
 
Των εργασιών κατασκευής του έργου θα προηγηθούν εργασίες κατεδάφισης μέρους υφιστάμενων κτηρίων. Η έναρξη των κατεδαφιστικών/κατασκευαστικών εργασιών αναμένεται να ξεκινήσει σε 1,5 με 2 χρόνια, και η κατασκευαστική περίοδος για την υλοποίηση του ολοκληρωμένου έργου αναμένεται να διαρκέσει τρία χρόνια ενώ ακολούθως το έργο πρόκειται να λειτουργήσει κανονικά.
 
 
 
 
Η ανάπτυξη εμπίπτει στο Τοπικό Σχέδιο Λεμεσού.
 
 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης