Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Στο Private Treaty μπήκε η BidX1

Η BidX1, η βραβευμένη prop-tech εταιρεία που λάνσαρε πέρσι τη μέθοδο διαδικτυακής δημοπρασίας ακινήτων στην Κύπρο, ανακοίνωσε σήμερα την διεύρυνση των υπηρεσιών της μέσω της διαδικτυακής της πλατφόρμας, εισάγοντας τη δυνατότητα αγοραπωλησίας ακινήτων με την κλασική μέθοδο του Private Treaty για συγκεκριμένα ακίνητα.
 
Μέσω της προηγμένης τεχνολογίας πλατφόρμας της, η BidX1 έρχεται στην ουσία να ψηφιοποιήσει τον συνηθισμένο τρόπο αγοραπωλησίας ακινήτων στην Κύπρο, προσδίδοντας περισσότερη διαφάνεια και αποδοτικότητα στην όλη διαδικασία.
 
Σχολιάζοντας το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας σήμερα, ο Προϊστάμενος Σύμβουλος της BidX1 Κύπρου, Κρίτωνας Ονησιφόρου, εξήγησε: «Η μέθοδος του Private Treaty είναι ο συνήθης  τρόπος με τον οποίο αγοράζονται και πωλούνται ακίνητα στην Κύπρο, και τώρα θα μπορεί να γίνεται διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας μας, με μεγαλύτερη διαφάνεια και αποδοτικότητα. Έχουμε αντιληφθεί ότι υπάρχει ανάγκη για εναλλακτικές και διαφανείς διαδικασίες. Οι δημοπρασίες της BidX1 είναι αρκετά δημοφιλείς ανάμεσα στους αγοραστές στην Κύπρο, κι αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα της πρώτης μας δημοπρασίας κατά τη διάρκεια της οποίας πωλήθηκαν ακίνητα συνολικής αξίας σχεδόν €9.5 εκατομμυρίων.»
 
Στην ιστοσελίδα της BidX1 (https://bidx1.com/en/cyprus) έχουν ήδη αναρτηθεί ακίνητα, και θα αναρτώνται συνεχώς, τα οποία είναι διαθέσιμα προς πώληση μέσω Διαδικτυακής Ιδιωτικής Συμφωνίας, για τα οποία η εξειδικευμένη ομάδα της εταιρείας στην Κύπρο μπορεί να δώσει οποιεσδήποτε διευκρινήσεις και να διοργανώσει επισκέψεις για επιθεώρηση.
 
Αναλυτικά:
Διαθέσιμα ακίνητα προς πώληση στην πλατφόρμα της BidX1 (Private Treaty)

 
1. Έπαυλη πέντε-υπνοδωματίων, Στρόβολος, Λευκωσία
Μια εντυπωσιακή έπαυλη πέντε-υπνοδωματίων Καλιφορνέζικου τύπου με ιδιωτική πισίνα και μεγάλο κήπο. Με εμβαδόν περί τα 490 τ.μ., έχει υποδαπέδια θέρμανση, ελεγχόμενη θερμοκρασία σε κάθε δωμάτιο, κεντρικό σύστημα καλωδιακής τηλεόρασης και ένα άνετο διπλό χώρο στάθμευσης.
Τιμή: 850.000 €

 
2. Εμπορικό τεμάχιο στην Λακατάμεια, Λευκωσία
Μερίδιο 50% ενός ορθογώνιου σχήματος οικοπέδου με συνολική έκταση 2.000 τ.μ. εντός της Ειδικής Περιοχής (Ε.Π.) που επιτρέπει εμπορική ανάπτυξη, 50 μ. βόρεια του χώρου εκδηλώσεων Pavilion, και 80 μ. ανατολικά από το πολυκατάστημα Jumbo. Η άμεση περιοχή αποτελείται κυρίως από επαύλεις και εμπορικές αναπτύξεις.
Το μερίδιο προς πώληση αντιπροσωπεύει το γωνιακό τεμάχιο από το ανατολικότερο μέρος το οποίο προκύπτει από τον διαχωρισμό – άδεια διαχωρισμού του τεμαχίου βρίσκεται σε ισχύει.
Τιμή: 800.000 €

 
3. Οικιστικό οικόπεδο στο θέρετρο Aphrodite Hills, Κούκλια, Πάφος
Οικιστικό οικόπεδο ορθογώνιου σχήματος με εμβαδόν περί τα 1,892 τ.μ. με δυνατότητα για ανάπτυξη μιας πολυτελής έπαυλης, στην περιοχή που βρίσκεται το δημοφιλέστερο και αποκλειστικό ξενοδοχείο, σπα, θέρετρο γκολφ, το Aphrodite Hills.  
Η άμεση περιοχή αποτελείται από ένα PGA γήπεδο γκολφ, ξενοδοχείο πέντε αστέρων, πολυτελής χωριό με καφετέριες, εστιατόρια, σπα, γήπεδο τένις, πισίνα και υπηρεσίες ενοικιάσεως αυτοκινήτου.
Η πολεοδομική άδεια οικοδομής που βρίσκεται σε ισχύει, αφορά την κατασκευή έπαυλης 189 τ.μ., συμπεριλαμβανομένου ιδιωτικού δρόμου εισόδου, καλυμμένο χώρο στάθμευσης, κήπο, πέντε υπνοδωμάτια, 5 μπάνια, ενιαίο χώρο καθιστικού/τραπεζαρίας/κουζίνα, χώρο πολλαπλής χρήσης, πλυσταριό, καλυμμένη βεράντα και χώρους μπαλκονιών καθώς και πισίνα τύπου infinity pool.
Το ακίνητο έχει πρόσοψη προς τον δρόμο σε απόσταση 21 μέτρων κατά μήκος του νότιου του συνόρου.
Τιμή: 500.000 €

 
Όλα τα σχετικά έγγραφα για το κάθε ακίνητο είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα, πράγμα που σημαίνει πως πιθανοί αγοραστές θα μπορούν να μελετήσουν όλες τις λεπτομέρειες του ακινήτου πριν κάνουν οποιαδήποτε προσφορά.
 
Προσφορές γίνονται στην πλατφόρμα οποιαδήποτε στιγμή προς ενημέρωση του πωλητή, και μπορούν να υπόκεινται σε χρηματοδότηση, όπως και κατά την καθιερωμένη διαδικασία αγοράς ακινήτου. Όλες οι προσφορές θα εμφανίζονται δημόσια στην ιστοσελίδα επιτρέποντας σε ενδιαφερόμενους αγοραστές να αξιολογήσουν το ενδιαφέρον, ενώ οι  χρήστες εμφανίζονται μόνο με τον αριθμό τους, ώστε να διασφαλίζεται η ανωνυμία τους.
 
Από την άλλη, υπενθυμίζεται ότι οι δημοπρασίες της BidX1 αφορούν πλειοδοτήσεις σε συγκεκριμένη μέρα και έχουν ως αποτέλεσμα την σύναψη συμβολαίου άνευ προϋποθέσεων. Η δεύτερη διαδικτυακή δημοπρασία της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου και ο κατάλογος που διατίθενται προς πώληση βρίσκεται ήδη στην ιστοσελίδα, περιλάμβάνει πάνω από 80 οικιστικά και εμπορικά ακίνητα σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο, Λάρνακα, Παραλίμνι και Πρωταρά.
 
Επιπλέον, η BidX1, αξιοποιώντας την εμπειρία των εξειδικευμένων συμβούλων της στην Κύπρο, εισάγει την υπηρεσία εκτίμησης ακινήτων.
 
«Η τεράστια βάση δεδομένων που έχουμε και τα αποτελέσματα από κάθε δημοπρασία μας δίνουν τη δυνατότητα να παρέχουμε υψηλού επιπέδου συμβουλευτικές υπηρεσίες ιδιαίτερα στον τομέα των εκτιμήσεων ακινήτων εφόσον έχουμε άμεση εικόνα της εμπορευσιμότητας του κάθε ακινήτου, της δυνατότητας πώλησης του αλλά και των τάσεων της αγοράς» πρόσθεσε ο κ. Ονησιφόρου.
 
Τέλος να αναφέρουμε πως η εταιρεία ανακοίνωσε φέτος και την επέκταση της σε Ελλάδα και Πορτογαλία.
 
 

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ