Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Έγκριση στην οικιστική ανάπτυξη Golden Mile

Τη συγκατάθεση του έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος στην οικιστική ανάπτυξη στον Δήμο Γερμασόγειας που προγραμματίζει η εταιρεία Roumero Investments, ανάπτυξη η οποία θα περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία δύο οικιστικών κτηρίων με κολυμβητική δεξαμενή, δημόσιου και ιδιωτικού χώρου πρασίνου και ιδιωτικού χώρου στάθμευσης.

Σύμφωνα με την Μελέτη Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον η οικιστική ανάπτυξη θα φέρει την ονομασία «GOLDEN MILE».

Το προτεινόμενο έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία δύο οικιστικών κτηρίων (9 και 4ων ορόφων) που αποτελούνται συνολικά από 34 διαμερίσματα, 53 χώρους στάθμευσης (4 χώρους για ΑμΕΑ) και εξωτερική κολυμβητική δεξαμενή.
 

Το συνολικό εμβαδόν του υπό μελέτη τεμαχίου είναι 5,535 m2.Το εμβαδόν των προτεινόμενων πολυώροφων κτηρίων θα καλύπτει έκταση περίπου 993m2. Οι υπόλοιπες εκτάσεις πουθ α καλύπτουν τις ανάγκες του ΠΕ παρουσιάζονται πιο κάτω:

•Ρυμοτομία: 942 m2
•Δημόσιο χώρο πρασίνου: 677 m2
•Χώροςπεζοδρoμίου: 83 m2

Το κτήριο “BlockA” αποτελείται από 9 ορόφους (συνολικό ύψος 44.850m) και περιλαμβάνει 26διαμερίσματα (8 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου,8διαμερίσματα δυο υπνοδωματίων και 10διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων), κήπο στην οροφή, χώρους αναμονής, καταστήματα και μηχανοστάσιο. Το κτήριο “BlockΒ” αποτελείται από 4 ορόφους (συνολικό ύψος 25.600 m) και περιλαμβάνει 8 διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων(2 διαμερίσματα σε κάθε όροφο, ξεκινώντας από το ισόγειο),κήπο στην οροφή (4οςόροφος), χώρους αναμονής, αποδυτήρια (για γυναίκες και άνδρες) και μηχανοστάσιο.

Ο υπόγειος χώρος θα είναι ενιαίος και για τα δύο κτήρια και θα περιλαμβάνει 45 χώρους στάθμευσης, χώρο αναμονής, αποδυτήρια για γυναίκες και άνδρες, 35 αποθήκες για τους ενοίκους, δωμάτιο πυροσβεστικών εγκαταστάσεων, δωμάτιο συντήρησης, δωμάτιο διακομιστή και 2 μηχανοστάσια. Οι προτεινόμενοι χώροι στάθμευσης της ανάπτυξης είναι συνολικά 53 (45 στο υπόγειο και 8 στο ισόγειο), εκ των οποίων οι 4 είναι για ΑμΕΑ και βρίσκονται στο ισόγειο.
 

Δειτε Επισης

Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
To κορυφαίο παγκοσμίως project της Property Gallery στο MIPIM 2024