Ρεκόρ πωλήσεων για την Altamira

InBusinessNews  13/12/2019 08:00
Ρεκόρ πωλήσεων για την Altamira

Ρεκόρ πωλήσεων για την Altamira

InBusinessNews  13/12/2019 08:00
Ρεκόρ στις πωλήσεις ακινήτων σημείωσε η Altamira Asset Management Cyprus (Altamira) κατά τον μήνα Νοέμβριο, έχοντας ολοκληρώσει περισσότερες από 110 πράξεις με τις συνολικές πωλήσεις να ξεπερνούν τα €16 εκατ. Οι πράξεις αφορούν τόσο απευθείας πωλήσεις όσο και πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν στο Κτηματολόγιο για ακίνητα της εταιρείας.

RELATED ARTICLES


 
Η αύξηση στις πωλήσεις αποδίδεται κυρίως στη μεγάλη γκάμα ακινήτων που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η Altamira καθώς και στο γεγονός ότι τα ακίνητα διατίθενται σε τιμές προσιτές για τον μέσο αγοραστή.

Στη Λευκωσία οι περισσότερες πωλήσεις
Αν και η εταιρεία σημείωσε σημαντικές πωλήσεις σε όλες τις πόλεις την Κύπρου, την πρώτη θέση για τον Νοέμβριο καταλαμβάνει η Λευκωσία με τη Λάρνακα να ακολουθεί στη δεύτερη. Τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν με μικρή διαφορά μεταξύ τους η Πάφος, η Λεμεσός και η Αμμόχωστος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον των Κύπριων αγοραστών επικεντρώθηκε κυρίως σε χωράφια και οικόπεδα. Συγκεκριμένα, κατά την εν λόγω περίοδο, πωλήθηκαν συνολικά σχεδόν 50 χωράφια, 15 οικόπεδα, 20 διαμερίσματα και 10 μονοκατοικίες και γύρω στα 10 εμπορικά και βιομηχανικά ακίνητα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, κλειδί για τις αυξημένες πράξεις αποτελεί η άμεση και απρόσκοπτη διαδικασία που εφαρμόζει η εταιρεία, μέσω της οποίας διασφαλίζεται η διαφάνεια καθώς επίσης η ταχεία και αποτελεσματική ολοκλήρωση των πράξεων. Βασικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η εξειδικευμένη ομάδα Real Estate της Altamira, η οποία αποτελείται από 70 στελέχη που, σε συνεργασία με το ευρύ δίκτυο συνεργατών της εταιρείας, προσφέρουν όλο τα φάσμα υπηρεσιών στους ενδιαφερόμενους επενδυτές ώστε να ανταποκρίνονται στις εξατομικευμένες ανάγκες τους.

Όπως σημειώνεται, σύμφωνα με τη διαδικασία της Altamira, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις προσφορές τους μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας www.altamirarealestate.com.cy με χαμηλότερη τιμή από την ενδεικτική, με το ακίνητο να κατακυρώνεται στον προσφοροδότη με την υψηλότερη προσφορά.

Παγκύπρια αύξηση στις πωλήσεις σε σχέση με πέρσι
Ενδιαφέροντα στοιχεία αναφορικά με τις πωλήσεις ακινήτων προκύπτουν και από τα στατιστικά στοιχεία του Κτηματολογίου, μέσα από τα οποία διαπιστώνεται η αυξημένη κινητικότητα που υπάρχει τον τελευταίο χρόνο στην αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, κατά τους πρώτους 11 μήνες του χρόνου, κατατέθηκαν συνολικά 9,456 πωλητήρια έγγραφα σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 12% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κατά την οποία κατατέθηκαν 8,442 πωλητήρια έγγραφα. Την ίδια ώρα, οι πωλήσεις ακινήτων κατέγραψαν επίσης αύξηση, αν και περιορισμένη, τον Νοέμβριο του 2019, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2018. Συγκεκριμένα, τον φετινό Νοέμβριο πωλήθηκαν 1,549 ακίνητα έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2018 κατά τον οποίο πωλήθηκαν 1,469 ακίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τον μήνα Νοέμβριο τα πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν στο Κτηματολόγιο βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με αυτά που κατατέθηκαν τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας