Μοχλός ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα

InBusinessNews  03/12/2019 17:30
Μοχλός ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα

Μοχλός ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα

InBusinessNews  03/12/2019 17:30

Τη σημασία της υλοποίησης μεγάλων αναπτυξιακών έργων, της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και της προώθησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ανέδειξε από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Ανδρέας Δημητριάδης. 

RELATED ARTICLES


Στη Συνέλευση απηύθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω κ. Βασίλης Πάλμας. Παρευρέθηκαν αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, δήμαρχοι, μεγάλος αριθμός πρέσβεων, εμπορικών ακολούθων και διπλωματών, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρηματικών και επαγγελματικών συνδέσμων. 

Στόχος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Δημητριάδης, είναι η υλοποίηση μεγάλων ιδιωτικών αναπτύξεων στην Κύπρο, μέσα από τη σοβαρή, μελετημένη, επιστημονική και επαγγελματική δράση των μελών του. «Η Κύπρος έχει ανάγκη τις σοβαρές ξένες επενδύσεις, οι οποίες προσθέτουν αξία στην οικονομία, δημιουργώντας  ευρύτερο αναπτυξιακό όφελος και νέες θέσεις εργασίας. Τα μέλη του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων σχεδιάζουν και αναπτύσσουν μερικά από τα κυριότερα αναπτυξιακά έργα στην Κύπρο», σημείωσε. Ο κ. Δημητριάδης τόνισε, επίσης, πως η συνολική αξία των έργων που εκπροσωπούν τα 19 μέλη του Συνδέσμου, ξεπερνά τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ, υπογραμμίζοντας πως προκύπτουν, παράλληλα, σημαντικά πολλαπλά οφέλη, φορολογικά και άλλα έσοδα για το κράτος και επιπρόσθετες επενδυτικές ευκαιρίες, λόγω της ώθησης που δίδεται στην ευρύτερη οικονομία.
 

syndesmosmegalonanaptyxeonpalmas

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, η αποφασιστικότητα που επέδειξε η κυβέρνηση και ο επιχειρηματικός κόσμος στα χρόνια που ακολούθησαν την οικονομική κρίση του 2013, αλλά και οι θυσίες που έγιναν από τον κυπριακό λαό, είχαν ως αποτέλεσμα την επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και στην επενδυτική βαθμίδα των διεθνών οίκων αξιολόγησης. «Η συμβολή του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος στην προσπάθεια αυτή υπήρξε ουσιαστική και καταλυτική, καθώς χάρη σε αυτό επιτεύχθηκε η άμεση προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά και η μείωση των κόκκινων δανείων, στον τομέα των κατασκευών και ακινήτων, κατά €2.3 δις», είπε, τονίζοντας πως θέση του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων είναι ότι το Πρόγραμμα πρέπει να προστατευτεί γιατί αποτελεί σημαντικό κίνητρο προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Πρόσθεσε επίσης πως οι αλλαγές που προωθήθηκαν το τελευταίο διάστημα από το Υπουργικό Συμβούλιο, ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού καθιστούν το Πρόγραμμα ακόμη πιο ισχυρό και αξιόπιστο.

Ο Ανδρέας Δημητριάδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Επενδυτικό Νόμο: «Ως Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων, βλέπουμε τον επανασχεδιασμό και την τροποποίηση του Επενδυτικού Νόμου, ως ένα ακόμα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο θα αποτελέσει τομή στην αντιμετώπιση του αναχρονιστικού συστήματος αδειοδότησης των μεγάλων έργων, αλλά και των κωλυμάτων που προκύπτουν από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερο το ρεύμα για τον σχεδιασμό, την προσέλκυση και τη βιωσιμότητα των μεγάλων αναπτυξιακών έργων», ανέφερε. 
    
Τέλος, ο Ανδρέας Δημητριάδης χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους επιχειρηματικούς συνδέσμους για προώθηση της Κύπρου στο εξωτερικό ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, σημειώνοντας πως σε αυτή την προσπάθεια, ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων, μέσω των έργων των μελών του, μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, συμβάλλοντας δυναμικά στην ανάπτυξη της χώρας μας.

Στο πλαίσιο της Συνέλευσης, τιμήθηκε για την προσφορά του στο κυπριακό επιχειρείν και τον Σύνδεσμο Μεγάλων Αναπτύξεων,  ο αείμνηστος Φώτος Φωτιάδης, οποίος υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του Συνδέσμου και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε εκ μέρους της οικογένειας, ο γιος του, Παύλος Φωτιάδης. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας