Nέα PropTech πλατφόρμα για υπολογισμό των τιμών ακίνητων

Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε η πληροφόρηση πλέον γίνεται σε real time και οι αναλύσεις στατιστικών, δείκτες τιμών, δεδομένων και τάσεις της αγοράς γίνονται σε πραγματικό χρόνο. H καινοτόμος εταιρεία στον χώρο των Κτηματομεσιτικών Μ. Residence λανσάρει μια νέα PropTech διαδικτυακή πλατφόρμα για αυτόματο υπολογισμό της τιμής οικιστικών ακινήτων.

Πρόκειται για την πλατφόρμα www.homevalues.com.cy η οποία παρέχει αυτόματο υπολογισμό των τιμών οικιστικών ακίνητων για περισσότερες από 30 περιοχές στην επαρχία Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες μπορούν εύκολα να συλλέξουν πληροφορίες για το ποια είναι η τιμή του ακίνητου τους, για ποια τιμή θα πωλούσε την δεδομένη στιγμή και πόσο άλλαξε η αξία του ακινήτου του.

Την ίδια ώρα, η νέα πλατφόρμα παρέχει στους χρήστες  εξειδικευμένες πληροφορίες για των διαθέσιμων ακινήτων προς πώληση, πρόσφατες συγκριτικές πωλήσεις, τιμές ανά είδος ακινήτου και άλλες πολύτιμές πληροφορίες για καλύτερη κατανόηση της αγοράς.

Ο αλγόριθμος για τον υπολογισμό των οικιστικών ακίνητών παράγει αυτόματα δεδομένα λαμβάνοντας παράγοντες όπως την κατάσταση του ακίνητου, την ηλικία, την περιοχή, τον αριθμό υπνοδωματίων κ.α.

Κύριος στόχος της πλατφόρμας είναι να προσφέρει έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο πληροφόρησης που θα δώσει διαφάνεια, ώστε  οι ενδιαφερόμενοι να κατανοήσουν καλύτερα την κτηματαγορά, να αυξήσουν το βαθμό βεβαιότητας και αυτοπεποίθησης τους και να τους βοηθήσει να πάρουν πιο σωστές αποφάσεις (better informed decisions).

«Πιστεύουμε ότι τα δεδομένα είναι ένα έξυπνο εργαλείο για να εξυπηρετήσουμε και να βελτιώσουμε την γνώση του κοινού όσον αφορά τα κτηματικά δεδομένά (big data) χωρίς να αφαιρούμε τον ανθρώπινο παράγοντα», δήλωσε στο InBusinessNews o ιδρυτής της ΜResidence Νικόλας Μιχαλιάς.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως ο αλγόριθμος και η μεθοδολογία για το υπολογισμό των τιμών των ακινήτων δεν αποτελεί αγοραία αξία- επίσημή εκτίμηση αλλά μια ενδεικτική τιμή, για να βοηθήσει το κοινό να κατανοήσει για το που κυμαίνεται η τιμή του ακινήτου του, έχοντας  πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφόρηση που δεν υπήρχαν ποτέ στο παρελθόν διαθέσιμα.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης