MINTHIS RESORT: Οικολογική διάκριση

Με το διεθνές οικολογικό σήμα GEO πιστοποιήθηκε το Minthis Golf Resort. Πρόκειται για μια διάκριση που έρχεται να επιβεβαιώσει την περιβαλλοντική συνείδηση και να αναδείξει τη στρατηγική ευθύνης που επιδεικνύει η Pafilia Property Developers, επισημαίνει ο εκτελεστικός διευθυντής, Δημήτρης Ασσιώτης.

Το GEO αποτελεί το πιο αναγνωρισμένο σήμα αειφορίας για γήπεδα γκολφ και απονέμεται από τον ανεξάρτητο Διεθνή Οργανισμό Περιβάλλοντος Γκολφ σε εγκαταστάσεις που ακολουθούν τα διεθνή πρότυπα και τις καλές πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων. Όπως είπε, ο κ. Ασσιώτης, η διάκριση αυτή αναγνωρίζει ότι το Minthis έχει θεσπίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την ενίσχυση του φυσικού περιβάλλοντος: «Εφαρμόζει τις ορθές περιβαλλοντικές πρακτικές ως προς την οικολογική διαχείριση και ανακύκλωση του νερού, τη συνετή και αποτελεσματική διαχείριση των φυσικών πόρων, τη μείωση των ενεργειακών απαιτήσεων, τη διατήρηση και την ενίσχυση της βιοποικιλότητας της περιοχής, τη συνεργασία με την τοπική κοινωνία και Αρχές».
 
Επένδυση ευθύνης €40 εκατ.
Το Minthis, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, «αποτελεί το πρώτο γήπεδο γκολφ στην Κύπρο που έλαβε αυτή τη σημαντική διάκριση, γεγονός που μας τιμά ιδιαίτερα και επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την περιβαλλοντική ευαισθησία και κουλτούρα, αλλά και το υψηλό επίπεδο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που περιβάλλει την Pafilia».

Τόνισε μάλιστα, ότι η διάκριση αυτή είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς όλης της ομάδας της Pafilia που βρίσκεται στο Minthis και ενός επενδυτικού προγράμματος που ξεπερνά τα 40 εκατομμύρια ευρώ: «Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη σύνδεση με το σύστημα ανακυκλωμένου νερού του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, την εγκατάσταση ιδιωτικού βιολογικού σταθμού τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων, τη δημιουργία συστήματος συλλογής και αποθήκευσης όμβριων υδάτων, την εγκατάσταση ενός νέου σύγχρονου συστήματος άρδευσης και τη φύτευση 530 χιλιάδων φυτών και δένδρων τοπικής βλάστησης με περιορισμένες αρδευτικές ανάγκες».
 
 
Δράσεις για το περιβάλλον
Η Pafilia είναι μια εταιρεία που επενδύει πολλά στο περιβάλλον τόσο στο Minthis όσο και γενικότερα στα έργα της. Η φιλοσοφία της βασίζεται στην εφαρμογή καινοτόμων δράσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος: «Ως εταιρεία αναγνωρίζουμε την ευθύνη που μας αναλογεί έναντι της κοινωνίας και του περιβάλλοντος και μέσα στη στρατηγική μας έχουμε ενσωματώσει λογικές, οι οποίες είναι ευνοϊκές προς τις κατευθύνσεις αυτές».

Πέραν της πιστοποίησης GEO, το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις που αφορούν στο περιβάλλον. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει ως πιο σημαντικές τις πιο κάτω:
  • Tη στήριξη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Επισκοπής που στοχεύει στην ανάδειξη και την προβολή της οικολογικής αξίας της Κοιλάδας της Έζουσας, στην προστασία των περιβαλλοντικών και οικολογικών χαρακτηριστικών της περιοχής.
  • Την έναρξη συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Μελισσοκόμων, το Υπουργείο Γεωργίας και την Επίτροπο Περιβάλλοντος για την ανάδειξη των ευεργετικών υπηρεσιών που προσφέρουν οι μέλισσες στο οικοσύστημα και στον άνθρωπο μέσα από τη διαδικασία της επικονίασης.
  • Την εφαρμογή συστήματος ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης και διαχείρισης εγγράφων για εξοικονόμηση χαρτιού και φυσικών πόρων, καθώς και προγράμματος ανακύκλωσης στα γραφεία.
  • Τη συμμετοχή, σε συνεργασία με την Επίτροπο Περιβάλλοντος, σε εκστρατεία στα δημοτικά σχολεία που στόχο έχει να αφαιρέσει τα πλαστικά καλαμάκια από την καθημερινότητα παιδιών και γονιών και στο πρόγραμμα πρασινίζουμε την Κύπρο, στηρίζοντας αρκετές κοινότητες της επαρχίας Πάφου.
 
 
Με διεθνή διάκριση GEO σφραγίζει την ολοκλήρωσή του το Minthis της Pafilia
Μια ακόμα κορυφαία διάκριση έρχεται να σφραγίσει την ολοκλήρωση του πολυσύνθετου αναπτυξιακού έργου Minthis. Το πολυτελές θέρετρο πιστοποιήθηκε πρόσφατα με το διεθνές οικολογικό σήμα αειφορίας για γήπεδα γκολφ GEO, σε μια ιδιαίτερα κομβική στιγμή, καθώς οι κατασκευαστικές εργασίες του εμβληματικού έργου της Pafilia Property Developers εισέρχονται στο τελικό στάδιο.

 
Ταυτισμένο με την αυστηρή πολυτέλεια και την κοσμοπολίτικη διάθεση, το ονειρικό θέρετρο Minthis αποπνέει ένα νέο αέρα μεσογειακής κομψότητας και άνεσης, που σε προσκαλεί να ανακαλύψεις μοναδικές εμπειρίες!
 
Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου σε προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura 2000, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο της Πάφου και διαθέτει μια συλλογή από βραβευμένες πολυτελείς κατοικίες, βίλες και σουίτες, σχεδιασμένες από παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονες.
 
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Ουρανίας Λάσδα, ανεξάρτητης διαπιστευμένης αξιολογήτριας, η οποία πρότεινε το Minthis για το οικολογικό αυτό βραβείο, κάνοντας λόγο για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας του περιβάλλοντος και αρμονικής συνύπαρξης ιστορικών μνημείων με ένα σύγχρονο γήπεδο γκολφ.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του διακεκριμένου αρχιτέκτονα του γηπέδου, Tom Mackenzie, ο οποίος τόνισε ότι το Minthis αποτελεί το πρώτο γήπεδο γκολφ στην Κύπρο, το οποίο λαμβάνει την ανώτατη διάκριση GEO.
 
 
Σημαντική αναβάθμιση
Με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης ανάπτυξης, την άνοιξη του 2020, το Minthis θα εισέλθει σε μια νέα εποχή παροχής ακόμα πιο ποιοτικών υπηρεσιών. Το υψηλών προδιαγραφών γήπεδο γκολφ 18 οπών, το εστιατόριο και το μπαρ θα πλαισιώνουν μια πολυμορφική πλατεία με εστιατόρια, μπαρ, delicatessen, γκαλερί και επώνυμα καταστήματα, ένα υπερσύγχρονο κέντρο ευεξίας, 44 πολυτελείς σουίτες πέντε αστέρων, αθλητικό και ιππικό κέντρο, καθώς και kids club, ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τα παιδιά και τους γονείς.
 
Το πολυμορφικό περιβάλλον της πλατείας θα προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακές συνταγές, γαστρονομικά εδέσματα, να γευτούν αρωματικό καφέ, ποιοτικά κρασιά και κοκτέιλ.
 
Το κέντρο ευεξίας θα είναι εντελώς πρωτοποριακό. Κάθε στοιχείο του βασίζεται στην έννοια της αρωματοθεραπείας και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και αναζωογονητικής δράσης. Τα βότανα, τα αιθέρια έλαια, τα αρωματικά λουτρά και οι ευάερες αυλές θα διεγείρουν την αίσθηση της όσφρησης και θα δημιουργούν ευωδίες που θα αποτυπώνονται για πάντα στη μνήμη σου.
 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες