Ακίνητα €9.5 εκατ. πωλήθηκαν στην πρώτη διαδικτυακή δημοπρασία της BidX1

H διαδικτυακή πλατφόρμα αγοραπωλησίας ακινήτων, BidX1, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία χθες, 23 Οκτωβρίου, την πρώτη της δημοπρασία πετυχαίνοντας την πώληση ακινήτων συνολικής αξίας σχεδόν €9.5 εκ. Η μέθοδος της BidX1 αποδείχθηκε πολύ δημοφιλής από το λανσάρισμα της διαδικτυακής πλατφόρμας στην Κύπρο τον περασμένο Σεπτέμβριο, με περισσότερα από μισό εκατομμύριο page views από 98 διαφορετικές χώρες. 

Στη χθεσινή δημοπρασία συμμετείχαν 220 εγγεγραμμένοι πλειοδότες, όλοι με βάση τους την Κύπρο, καταγράφοντας περίπου 2,000 προσφορές συνολικά. Όλες οι προσφορές, όπως επίσης και η τελική τιμή πώλησης για το κάθε ακίνητο, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της BidX1, στο πλαίσιο της διαφανούς διαδικασίας. 

Η βραβευμένη proptech εταιρεία BidX1, λάνσαρε πρόσφατα τις δραστηριότητές της στην Κύπρο, στελεχώνοντας το τοπικό γραφείο στη Λευκωσία με μια ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών στο χώρο των εμπορικών και οικιστικών ακινήτων και εις βάθος γνώση του τοπικού τομέα των ακινήτων, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο Σύμβουλο Κρίτωνα Ονησιφόρου. 

Η ομάδα της BidX1 επίβλεψε χθες την πώληση 55 ακινήτων στην Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο. Η ποικιλία ακινήτων που διατίθενται προς πώληση μέσω της BidX1 δείχνει την ευελιξία της πλατφόρμας, αφού συμπεριλαμβάνει διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες, καταστήματα, γραφεία και εμπορικά ακίνητα, όπως επίσης και οικόπεδα με προοπτικές ανάπτυξης. 

Ο κ. Ονησιφόρου δήλωσε: «Το λανσάρισμα της BidX1 στην Κύπρο φέτος σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο για τον τομέα των ακινήτων. Τις τελευταίες εβδομάδες σε συναντήσεις με πιθανούς αγοραστές κατά τη διάρκεια των ανοικτών επισκέψεων και συζητώντας μαζί τους για τα ακίνητα, έχω δει από πρώτο χέρι την ανάγκη για ένα εναλλακτικό μοντέλο συναλλαγής ακινήτων.»

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της πρώτης δημοπρασίας, ο κ. Ονησιφόρου είπε: «Η αγορά των ακινήτων στην Κύπρο είναι ιδιαίτερα δυναμική και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Η ρευστότητα που δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα χθες ήταν €36.2 εκ., κάτι που υποδεικνύει τη σημαντική ζήτηση για νέες ευκαιρίες αγοράς ακινήτων.»

«Η πλατφόρμα της Bidx1», συνέχισε, «βελτιστοποιεί την εμπειρία αγοράς και πώλησης ακινήτων, κάτι που η τοπική αγορά φαίνεται να έχει εκτιμήσει, αναγνωρίζοντας την αποδοτικότητα, τη διαφάνεια και την προσβασιμότητα που προσφέρει. Όπως και σε όλες τις άλλες αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να φέρουμε την επανάσταση στον χώρο των ακινήτων, διευκολύνοντας την αγοραπωλησία ακινήτων μέσω της προηγμένης τεχνολογίας που προσφέρουμε και της εξειδίκευσής μας στον τομέα.»

Η BidX1 δραστηριοποιείται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιρλανδία και στη Νότιο Αφρική. Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει πετύχει την πώληση ακινήτων συνολικής αξίας €1.6 δις, με ακίνητα αξίας περίπου €800 εκατομμυρίων να έχουν πωληθεί μέσω της ψηφιακής της πλατφόρμας τα τελευταία τρία χρόνια. Εκτός από την Κύπρο, η πλατφόρμα λανσαρίστηκε και στην Ισπανία φέτος με την πρώτη διαδικτυακή δημοπρασία να λαμβάνει χώρα στις 30 Οκτωβρίου με περισσότερα από 100 ακίνητα διαθέσιμα προς πώληση: https://bidx1.com/en/spain   

Επιπλέον, στα άμεσα πλάνα της εταιρείας η περαιτέρω επέκταση κατά το 2020, σε αγορές όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιταλία. 

Η BidX1 προγραμματίζει την επόμενή της δημοπρασία στην Κύπρο, πληροφορίες για την οποία θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών, για μια σειρά ακινήτων που θα αναρτηθούν σύντομα στην πλατφόρμα  bidx1.com. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τοπικό γραφείο 22 000 380 / info@cy.bidx1.com. 

Δειτε Επισης

Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου
ETEK: Κορυφή του παγόβουνου οι πλημμυρισμένες φαρμακευτικές αποθήκες
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition
Μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο-Υποχώρηση στον όγκο και στην αξία των μεταβιβάσεων
Κρίσιμη σύσκεψη για την μαρίνα και το λιμάνι της Λάρνακας-Στο Προεδρικό οι εμπλεκόμενοι φορείς
Ο νέος πολυχώρος εκδηλώσεων που έρχεται στην Λάρνακα-Πού θα βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει
High rise πολυτελείς αναπτύξεις: Πτώση τιμών πώλησης και ενοικίασης αναμένουν οι επαγγελματίες του κλάδου