Mythos Theme Park: Επένδυση μαμούθ στην Πάφο (Photos)

Mythos Theme Park: Επένδυση μαμούθ στην Πάφο (Photos)

Mythos Theme Park: Επένδυση μαμούθ στην Πάφο (Photos)

Σε έκταση 45.000 τ.μ. αναμένεται να κατασκευαστεί μέχρι το καλοκαίρι του 2021 μεγάλο θεματικό πάρκο στην επαρχία Πάφου με κεφάλαια Κυπρίων επενδυτών και επενδυτών με έδρα το Χονγκ Κονγκ στην οποία ανήκει το δημοφιλές brand Talking Tom & friends.
 
Ο λόγος για το θεματικό πάρκο «Mythos» το οποίο έχει ήδη λάβει πολεοδομική άδεια και βρίσκεται σε στάδιο αναμονής για τις υπόλοιπες άδειες. Το έργο που θα γίνει εντός των ορίων του Νέου Χωριού Πάφου κοντά στο Λατσί, ανήκει στην εταιρεία Goldsky S.H Ltd που ιδρύθηκε πρόσφατα και διευθύνει ο κ. Σάββας Χατζημηνάς.

Διαβάστε ακόμα: Τα 12 πεντάστερα ξενοδοχεία της Πάφου (Photos)

Διαβάστε ακόμα: Santa Sofia: Το ολοκαίνουργιο έργο της Cyfield στη Λευκωσία
 
Θα είναι στην ουσία το πρώτο signature Theme Park εφόσον η Εταιρεία Goldsky έχει εξασφαλίσει το licence agreement με την Εταιρεία Outfit7 κινεζικών συμφερόντων που έχει στο χαρτοφυλάκιο της το Talking Tom and Friends online game με 280 εκατομμύρια users και 9 δισεκατομμύρια viewers. 
Οι προοπτικές του έργου
Μιλώντας στο InBusinessNews ο κ. Χατζημηνάς εμφανίσθηκε ενθουσιασμένος για την προοπτική του έργου το οποίο θα δημιουργήσει 80 νέες θέσεις εργασίας και θα φέρει υπογραφή διεθνούς επωνυμίας στον τομέα της ψυχαγωγίας. Πρόκειται σύμφωνα με τον ίδιο για ένα έργο το οποίο θα εμπλουτίσει το τουριστικό μας προϊόν καθώς θα αποτελεί ατραξιόν για Κύπριους και ξένους επισκέπτες. "Ευελπιστούμε να έχουμε γύρω στους 90000 τουρίστες  επισκέπτες  40000 από όλη την Κύπρο 800000 με είσοδο γύρω στα €25", ανέφερε

Ο κ, Χατζημηνάς πρόσθεσε ότι υπάρχει δυνατότητα για νέες ευκαιρίες με παραγωγή ηλιακής ενέργειας από παρκινγκ με φωτοβολταϊκά  όπως και σκέψη για δημιουργία taxi από Λιμάνι Πάφου προς το Λιμανάκι στα Λατσί με dolphin fast  boats όπως στα ελληνικά νησιά. "Με τον τρόπο αυτό οι  επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία σε 45 λεπτά  να φτάνουν στο Λατσι να βλέπουν την Χερσόνησο Ακαμα και με λεωφορεία να επισκέπτονται το Θεματικό Πάρκο τα Λουτρά Αφροδίτης και τα χωριά του Ακαμα .
Δραστηριότητες έργου
Οι δραστηριότητες του έργου με βάση την ενημέρωση που δόθηκε από την εταιρεία  χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες :
-Κουλτούρα και Ιστορία
-Διασκέδαση και θεματικές διαδρομές
-Απόλαυση και εκτίμηση της φύσης, κουλτούρας, μουσικής, τοπικών εθίμων και φαγητών.
 
Το έργο θα περιλαμβάνει:
-Ειδικές διαδρομές με βάρκες στον τεχνητό ποταμό βασισμένες στην Ελληνική Μυθολογία και προσομοιάζοντας το ταξίδι του Οδυσσέα στην Ιθάκη.
-Διαδρομή με βάρκες που θα ακολουθεί το ταξίδι του Ιάσονα στην Κολχίδα στο οποίο θα υπάρχουν πτώσεις από 3,5 και 7 μέτρα ύψος.
-Παιχνιδότοπο με τσουλήθρες, αναρρίχηση και ειδικά παιχνίδια.
-Εγκαταστάσεις για παιχνίδι για ομάδες των τεσσάρων ατόμων στο οποίο θα γίνονται μάχες με νεροπίστολα.
-Ειδική διαδρομή όπου θα γίνεται αφήγηση για ένα παλιό ορυχείο χαλκού και ένα κτίριο με οπτικές ψευδαισθήσεις.
-Ειδική αίθουσα για εκδηλώσεις που θα μπορεί να φιλοξενήσει 1500 άτομα την ημέρα
- Εστιατόριο 320 τ.μ. μαζί με καφετέρια.
-Μουσικό αμφιθέατρο χωρητικότητας μέχρι 800 ατόμων με ξύλινες κερκίδες
-Σινεμά 7 διαστάσεων (7D) για προβολή 20λεπτου βίντεο με την ιστορία της Κύπρου
-Δύο  καταστήματα για σουβενίρ
-Αποδυτήρια
 -Εγκαταστάσεις για ΑΜΕΑ.
-280 χώρους στάθμευσης
-15 θέσεις για λεωφορεία
-Χώρο πώλησης εισιτηρίων 2 τ.μ.
-Δύο γραφεία
 -Χώρο πρώτων βοηθειών 17 τ.μ.
-Κτήριο διοικήσεως 17 τμ.
Η εταιρεία αξίζει να αναφέρουμε έχει επίσης τα δικαιώματα χρήσης του IP και για Ελλάδα και με την ολοκλήρωση του Έργου στην Κύπρο θα προχωρήσει στον σχεδιασμό και δημιουργία ενός παρόμοιου ποιο μεγάλου Θεματικού Πάρκου με Talking Tom and Friends characters.
Το κόστος του έργου για Κύπρο είναι συνολικά €11.5 εκ με την γη και ήδη οι επενδυτές από Χονκ Κονκ και Κύπριοι επενδυτές έχουν επενδύσει €4.5 εκ  για αγορά της γης , αρχιτεκτονικά σχέδια,  τις αδειες οικοδομής, licence agreement και άλλα έξοδα

"Χρειάζονται ακόμη €7 εκ. που  ευελπιστούμε να είναι νέα κεφάλαια από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, δανεισμό από Τράπεζες και συμμετοχή στρατηγικών επενδυτών από Τουριστική βιομηχανία και εγχωριους επενδυτές", υπογράμμισε ο κ. Χατζημηνάς.

Τα σχέδια της εταιρείας να αναφέρουμε παρουσιάστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού Τουρισμού. Στην συνάντηση η εταιρεία εξέφρασε και την ευαισθησία με όλα τα περιβαλλοντικά θέματα και τα θέματα ασφάλειας.  Συγκεκριμένα τονίστηκε ότι θα λειτουργεί μονάδα επεξεργασίας λυμάτων και χρήση ηλιακής ενέργειας.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας