Αποκλειστικό: Επιστρέφουν από 2021 τα ενοίκια των €250 στην Κύπρο

Αποκλειστικό: Επιστρέφουν από 2021 τα ενοίκια των €250 στην Κύπρο

Αποκλειστικό: Επιστρέφουν από 2021 τα ενοίκια των €250 στην Κύπρο

Ενοικιάζεται καινούριο διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στη Λευκωσία για €250, δύο υπνοδωματίων στη Λάρνακα για €300 ευρώ και τριών υπνοδωματίων στη Λεμεσό για €400.

RELATED ARTICLESΔιαβάστε ακόμα: “Χρυσά” φιλέτα προς πώληση στα χέρια τραπεζών

Αυτή η αγγελία που για πολλούς μοιάζει σήμερα με κακόγουστο αστείο σύντομα θα γίνει πραγματικότητα καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του InBusinessNews ο Κυπριακός Οργανισμός Αναπτύξεως Γης βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας του Σχεδίου για Προσιτό Ενοίκιο.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο ΚΟΑΓ στοχεύει να επενδύσει ποσό €30 εκατ. μέσω των εσόδων του από το σχέδιο πολιτογραφήσεων και να εξασφαλίσει ισόποσο ποσό από ευρωπαϊκά κονδύλια με στόχο την ανέγερση πολυκατοικιών σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Διαβάστε ακόμα: Astrobank: Πουλά παραλιακό φιλέτο κοντά στο Grecian Park Hotel (Photos)

Να θυμίσουμε πως σε πρόσφατη του συνέντευξη στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΚΟΑΓ Μάριος Πελεκάνος εκτίμησε ότι τους επόμενους 12 μήνες ο ΚΟΑΓ θα συγκεντρώσει πέραν των €25 εκ. μέσω του Σχεδίου Πολιτογραφήσεων.
Ιδιαίτερη έμφαση σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα δοθεί στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού όπου το πρόβλημα με τα υψηλά ενοίκια είναι μεγαλύτερο σε σύγκριση με τις υπόλοιπες επαρχίες.

Διαβάστε ακόμα: Δείτε τι άνοιξε στο πρώην Τζιήζι Μίζι στη Λακατάμια
 
Σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια θα έχει και το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο διαθέτει ένα πολύ μεγάλο κονδύλι για επιδότηση ενοικίων, πέραν των €10 εκ.

Για όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σχέδιο θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια και η διαμονή κάποιων στα διαμερίσματα θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον θα συνεχίσουν να πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια.
 
Εισοδηματικά κριτήρια
Αναφορικά με τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων, τα ετήσια μεικτά εισοδήματα ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας δεν πρέπει να υπερβαίνουν για μονήρεις οικογένειες τα €22.000 , για οικογένειες χωρίς παιδιά τα €40.000, για οικογένειες με 1 παιδί τα €44.000, για οικογένειες με 2 παιδιά τα €48.000, για οικογένειες με 3 παιδιά τα €58.000 , για οικογένειες με 4 παιδιά τα €64.000 , για οικογένειες με 5 παιδιά τα €70.000  και για οικογένειες με 6 παιδιά τα €76.000.

Στόχος του ΚΟΑΓ σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας είναι το κονδύλι αυτό να ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό του για το 2021.

Ο ΚΟΑΓ εκτιμά ότι με την ενέργεια αυτή θα μειωθούν και οι τιμές των ενοικίων παγκυπρίως.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας