Επίσπευση των εργασιών ανάπλασης στη Μισιαούλη και Καβάζογλου ζητούν οι καταστηματάρχες

InBusinessNews  06/09/2019 09:06
Επίσπευση των εργασιών ανάπλασης στη Μισιαούλη και Καβάζογλου ζητούν οι καταστηματάρχες

Επίσπευση των εργασιών ανάπλασης στη Μισιαούλη και Καβάζογλου ζητούν οι καταστηματάρχες

InBusinessNews  06/09/2019 09:06
Έντονη ανησυχία επικρατεί μεταξύ των καταστηματαρχών της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου, στη Λεμεσό, λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται στην ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης της περιοχής και ζητούν επίσπευση των διαδικασιών. 

RELATED ARTICLES


 
Υπενθυμίζεται πως, ο Δήμος Λεμεσού προχώρησε πρόσφατα σε διακοπή του συμβολαίου και σύναψη τροποιητικής συμφωνίας με τον εργολάβο, λόγω σοβαρών καθυστερήσεων των εργασιών, ενώ ταυτόχρονα προχωρά στην προκήρυξη νέων προσφορών για το υπόλοιπο έργο, το οποίο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.
 
Το θέμα απασχόλησε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες αργά το απόγευμα. στα γραφεία της ΠΟΒΕΚ Λεμεσού, με τον εκπρόσωπο των καταστηματαρχών, Ζαχαρία Αθανασιάδη, να δηλώνει πως, οι επιχειρήσεις της Μισιαούλη και Καβάζογλου θα καταστραφούν αν οι εργασίες ολοκλήρωσης της ανάπλασης ξεπεράσουν τους 12 μήνες, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τις όποιες άλλες καθυστερήσεις παρατηρηθούν.
 
"Το έργο ήταν προκηρυγμένο για 24 μήνες, έχουν περάσει 12 μήνες και αυτή τη στιγμή το Δημαρχείο θέλει να βγει με νέες προσφορές για ακόμα 18 μήνες, ενώ αν υπολογίσουμε το χρόνο να αρχίσει ο νέος εργολάβος και τις τυχών καθυστερήσεις, που σίγουρα θα προκύψουν, μιλάμε για τρία χρόνια εργοτάξιο, για ένα δρόμο μόλις ενάμιση χιλιόμετρο", ανέφερε.
 
Ερωτηθείς τι θα σημαίνει αυτή η καθυστέρηση για τους καταστηματάρχες, απάντησε "καθαρά κλείσιμο για όλες τις επιχειρήσεις".
 
Οι καταστηματάρχες, οι οποίοι έχουν ήδη ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε πρόσφατη σύσκεψη στο δημοτικό μέγαρο, αναμένεται να ζητήσουν από το Δήμο όπως μειωθεί η διάρκεια των έργων στο νέο συμβόλαιο που θα συνομολογηθεί με τον νέο εργολάβο που θα επιλεχθεί, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις.
 
"Αν δεν υπάρξει συμφωνία, δυστυχώς θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως αποκλεισμό του Δημαρχείου,  ίσως αποκλεισμό του εργοταξίου και του κυκλικού κόμβου της περιοχής", συμπλήρωσε ο κ.Αθανασιάδης.
 
Το έργο, κόστους 5,2 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσεται στα συγχρηματοδοτούμενα έργα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ για την Προγραμματική Περίοδο 2014-202 και η ολοκλήρωση του εντός των απαιτούμενων χρονοδιαγραμμάτων θεωρείται επιτακτική ανάγκη για τον Δήμο Λεμεσού, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα σε διάσκεψη Τύπου, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας