Δημόσια Ακρόαση για πάρκο καμήλων και βενζινάδικο στον Μαζωτό

InBusinessNews  05/09/2019 17:06
Δημόσια Ακρόαση για πάρκο καμήλων και βενζινάδικο στον Μαζωτό

Δημόσια Ακρόαση για πάρκο καμήλων και βενζινάδικο στον Μαζωτό

InBusinessNews  05/09/2019 17:06
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κοινοτικό Συμβούλιο Μαζωτού, Δημόσια Ακρόαση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων για εξέταση αίτησης που αφορά χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών της Δήλωσης Πολιτικής, για προσθήκες/μετατροπές σε υφιστάμενο θεματικό πάρκο καμήλων και πρατήριο πετρελαιοειδών που βρίσκονται σε τρία τεμάχια της Κοινότητας Μαζωτού, στην Επαρχία Λάρνακας. 

RELATED ARTICLES


 
Της Δημόσιας Ακρόασης προηγήθηκε επίσκεψη των ενδιαφερομένων μερών στο Πάρκο Καμήλων και στο διπλανό πρατήριο πετρελαιοειδών ενώ στην Ακρόαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του Τμήματος Πολεοδομίας, του ΕΤΕΚ, του Επάρχου Λάρνακας και ο Κοινοτάρχης Μαζωτού.
 
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ερμής Κλόκκαρης ανέφερε ότι η δημόσια ακρόαση αποτελεί μορφή δημόσιου διαλόγου και διαβούλευσης μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών και αποσκοπεί στη διασφάλιση συνθηκών διαφάνειας και δημοκρατικότητας στη διαδικασία εξέτασης της αίτησης.

Πρόσθεσε ότι η διενέργεια της ακρόασης στοχεύει κυρίως στην πληρέστερη και πλέον ακριβή ενημέρωση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων, έτσι ώστε το Συμβούλιο να μπορεί να καταλήξει σε μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη εισήγηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση.
 
Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μαζωτού Παναγιώτης Βασιλείου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «ουσιαστικά οι αιτούντες ζητούν όπως νομιμοποιηθούν ορισμένα λυόμενα υποστατικά που προστέθηκαν στο θεματικό πάρκο καμήλων, λόγω αυξημένων αναγκών για τα ζώα και για λειτουργία του. Το ίδιο συμβαίνει και για το πρατήριο πετρελαιοειδών αφού έχουν προστεθεί κάποια λυόμενα υποστατικά όπως πλυντήριο αυτοκινήτων».
 
Πρόσθεσε ότι «μία επιφύλαξη που υπήρχε από την Αστυνομία και αφορούσε το γεγονός ότι η είσοδος/έξοδος του πρατηρίου βρισκόταν πολύ κοντά στον δρόμο Μαζωτού – Κιτίου έχει πλέον διευθετηθεί. Μετά από ορισμένες τροποποιήσεις που έγιναν για μεταφορά της εισόδου στο πρατήριο υπάρχει πλέον καθαρή είσοδος και έξοδος στο υποστατικό».
 
Σημείωσε πως «οι περισσότερες προσθήκες στο πάρκο και στο πρατήριο είναι λυόμενα, δεν είναι μόνιμες κατασκευές οι οποίες θα προσθέσουν όγκο και μπετόν στη περιοχή αλλά είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Ακόμα σε περίπτωση που χρειαστεί οι κατασκευές αυτές μπορούν να μετακινηθούν ή ακόμα και να χαλαστούν άμεσα» είπε και πρόσθεσε ότι «οι δικές μας εισηγήσεις στη δημόσια ακρόαση είναι θετικές».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βασιλείου είπε ότι «η Κοινότητα Μαζωτού ενθαρρύνει αυτού του είδους τις αναπτύξεις διότι βοηθούν τα νεαρά παιδιά να βρουν απασχόληση, τόσο από την δική μας Κοινότητα όσο και από γειτονικές περιοχές. Ακόμα οι αναπτύξεις αυτές ενθαρρύνουν την επισκεψιμότητα στο συγκεκριμένο πάρκο και γενικότερα στον ίδιο τον Μαζωτό, με τις παραλίες του, τις ταβέρνες αλλά και τον πνεύμονα πρασίνου που διαθέτει».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε οι επισκέψεις στο πάρκο καμήλων τόσο από τουρίστες όσο και από ντόπιους ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες το χρόνο. Ολες αυτές οι επισκέψεις αποτελούν οικονομική ένεση για τον Μαζωτό αφού πέραν του 20% επισκέπτονται την Κοινότητα αφήνοντας ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσόν».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας