Αεροδρόμιο Λάρνακας: Σε αναζήτηση επενδυτή για εμπορευματικό σταθμό

InBusinessNews  12/08/2019 15:16
Αεροδρόμιο Λάρνακας: Σε αναζήτηση επενδυτή για εμπορευματικό σταθμό

Αεροδρόμιο Λάρνακας: Σε αναζήτηση επενδυτή για εμπορευματικό σταθμό

InBusinessNews  12/08/2019 15:16
Πλάνα για την κατασκευή και λειτουργία νέου εμπορευματικού σταθμού στο χώρο του αερολιμένα Λάρνακας κάνει το Υπουργείο Μεταφορών, εξ’ ού και σύντομα αναμένεται να προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός για εξεύρεση επενδυτή. 
 
Σύμφωνα με απάντηση της αρμόδιας Υπουργού, Βασιλικής Αναστασιάδου σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη, τα σχετικά έγγραφα για την προκήρυξη του διαγωνισμού βρίσκονται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας για νομοτεχνικό έλεγχο.
 
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Υπουργός, η Hermes είχε στα παρελθόν  προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές με στόχο τη δημιουργία σύγχρονου, Νέου Εμπορευματικού Σταθμού σε χώρο πλησιέστερα του Νέου Τερματικού Κτηρίου.
 
Ωστόσο, προστίθεται, λόγω της οικονομικής κρίσης και της συνεπακόλουθης δυσκολίας εξεύρεσης χρηματοδότησης για την ανάπτυξη εμπορευματικού σταθμού ανετράπησαν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί από την Εταιρεία. Στο παρόν στάδιο, σημειώνει η κ. Αναστασιάδου,  η Εταιρεία Hermes από κοινού με την Κυπριακή Δημοκρατία προτίθενται να προβούν σε διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για εξεύρεση Επενδυτή για την υπό αναφορά ανάπτυξη. Τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας για νομοτεχνικό έλεγχο.
 
Συναφώς, το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της Μελέτης και Κατασκευής των Νέων Εγκαταστάσεων θα εξαρτηθεί από την πορεία της διαδικασίας του διαγωνισμού και των διαβουλεύσεων ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη, με στόχο την κατασκευή ενός Εμπορευματικού Σταθμού που να μπορεί να εξυπηρετεί όλες τις απαιτούμενες δραστηριότητες που συνδέονται με τη μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση εμπορευμάτων.
 
 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας