H Altamira επενδύει στην αναβάθμιση της πλατφόρμας διαχείρισης ακινήτων

Τη μεγαλύτερη σύγχρονη τεχνολογική πλατφόρμα real estate στην Κύπρο θέτει σε λειτουργία εντός της ημέρας η Altamira Asset Management Cyprus με στόχο την ενίσχυση της δυνατότητας αποτελεσματικής διαχείρισης μεγαλύτερων και πολλαπλών χαρτοφυλακίων καθώς και της υποστήριξης πολλαπλών πελατών (multi-client).  

Η συγκεκριμένη επένδυση, πέραν της αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων στην Κύπρο, αποτελεί κίνηση στρατηγικής σημασίας της Altamira Ισπανίας, μητρικής εταιρείας της Altamira Κύπρου, η οποία καθιστά σαφείς τις προθέσεις της για περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας της στην κυπριακή αγορά. 

Altamira Ισπανίας: Εστιάζει μακροπρόθεσμα στην κυπριακή αγορά
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα έχει ολοκληρωθεί με τη συμβολή αναλυτών, προγραμματιστών και εμπειρογνωμόνων από την Ισπανία οι οποίοι συνεργάστηκαν το τελευταίο διάστημα με το εξειδικευμένο προσωπικό της Altamira Κύπρου, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η μεταφορά των πληροφοριών του συνολικού χαρτοφυλακίου ακινήτων και υποθηκών της εταιρείας.

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως η εν λόγω τεχνολογία αναπτύχθηκε από την Altamira Ισπανίας, στη βάση της εξειδίκευσης και εμπειρίας που απέκτησε μέσα από τη  διαχείριση  χαρτοφυλακίων στη Νότια Ευρώπη τα τελευταία πέντε έτη.  Μέσω της πλατφόρμας, η Altamira Ισπανίας μεταφέρει τεχνογνωσία στη θυγατρική της στην Κύπρο, αναβαθμίζοντας τεχνολογικά τις υποδομές της και το επιχειρησιακό μοντέλο λειτουργίας της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα multi-client πλατφόρμα διαχείρισης ακινήτων, είναι πλήρως προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες της κυπριακής αγοράς, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που προκύπτουν σε τοπικό επίπεδο, ενώ διατηρεί τα υψηλά επίπεδα IT και Data Security της Altamira Ισπανίας, διασφαλίζοντας πλήρη εμπιστευτικότητα στη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων.

Αποδοτικότερη διαχείριση μεγάλων και πολλαπλών χαρτοφυλακίων 
Η λειτουργία της πλατφόρμας αναμένεται πως θα ενισχύσει την αποδοτικότητα και στον τομέα διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων (ΜΕΧ), δεδομένου πως η διαχείριση των χαρτοφυλακίων ακινήτων γίνεται στο πλαίσιο της ευρύτερης διαχείρισης χαρτοφυλακίων των ΜΕΧ, συμβάλλοντας κατ’ επέκταση στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Η ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού τεχνολογικού έργου εκτιμάται πως θα αναβαθμίσει σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα της Altamira Κύπρου και την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρει, ενισχύοντας παράλληλα τη δυνατότητα αποδοτικότερης διαχείρισης μεγάλων χαρτοφυλακίων ακινήτων. 

Μέσω της λειτουργίας της πλατφόρμας, η συνολική διαχείριση ακινήτων θα γίνεται κεντρικοποιημένα και αυτοματοποιημένα, μέσω ενός διαδραστικού συστήματος προσδίδοντας ευελιξία και καλύτερο έλεγχο στην εταιρεία να διαχειρίζεται με πλήρη εμπιστευτικότητα και ευκολία πέραν του ενός χαρτοφυλακίου. Μέσα από την ανάπτυξη συστήματος ελέγχου προσβάσεων, τα οποία θα επιτρέπουν πρόσβαση σε κάθε χαρτοφυλάκιο μόνο στα αρμόδια άτομα, αναβαθμίζεται ο έλεγχος των εσωτερικών διεργασιών της εταιρείας. 

Η πλατφόρμα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέχει εργαλεία κεντρικής διαχείρισης (portfolio management), που υποστηρίζονται από υπηρεσίες property management, rental management, expenses management, ticketing management, transaction management, σύστημα διαχείρισης υποθηκών και εκτιμήσεων (valuation system), καθώς και αναβαθμισμένο σύστημα αναφορών (reporting) για τους πελάτες της. 

Πλήρης υποστήριξη του συνολικού εύρους υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων 
Η νέα πλατφόρμα διαχείρισης συνδέει πλέον αυτόματα και αποτελεσματικά όλα τα στάδια διαχείρισης του ακινήτου, από το στάδιο της μεταφοράς του ακινήτου στο χαρτοφυλάκιο μέχρι και την ολοκλήρωση της συναλλαγής πώλησης.  Μέσω της πλατφόρμας οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση στη μεγαλύτερη βάση πληροφορίων ακινήτων στην  Κύπρο, ενώ η ιστοσελίδα πώλησης ακινήτων της Altamira Κύπρου ανανεώνεται αυτόματα από την πλατφόρμα, παρέχοντας την απαιτούμενη πληροφόρηση στους ενδιαφερόμενους αγοραστές. 

Το υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο ΜΕΧ και ακινήτων της Altamira Κύπρου ανέρχεται περίπου στα €7 δις και περιλαμβάνει πέραν των 3000 ακινήτων. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξαγοράς του 85% της Altamira Ισπανίας από τον ιταλικό Όμιλο doBank, σηματοδοτώντας μία νέα αρχή και εδραιώνοντας τη θέση της σε διεθνές επίπεδο. Με τη συγχώνευση των δύο, ο Όμιλος αποτελεί τον μεγαλύτερο διαχειριστή στην Ευρώπη, με περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας πέραν των €140 δις και περισσότερα από 300 χιλιάδες ακίνητα στο υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιό του.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους