Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Γήπεδο Λεμεσού: Ο ναός του ποδοσφαίρου παίρνει φτερά

Μετά από το νέο εμπόδιο που προέκυψε κατά την έναρξη των εργασιών ανέγερσης του πολυπόθητου ποδοσφαιρικού «σπιτιού» των Λεμεσιανών ομάδων, ΑΕΛ, Απόλλωνα και Άρη, η Imperio έκανε το μεγάλο άλμα και θα αναλάβει την αποπεράτωση του ποδοσφαιρικού ναού. 

Σε πρόσφατη συμφωνία που συνυπόγραψαν ο ΚΟΑ, τα τρία ποδοσφαιρικά σωματεία και η εταιρία ανάπτυξης γης, η Imperio ανέλαβε τη σχεδίαση και ανέγερση του γηπέδου, με δεσμευτικό συμβόλαιο για τη διαχείριση του για περίοδο 20 χρόνων. Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Imperio, Γιάννης Μισιρλής, «το έργο θα υλοποιηθεί στη βάση του μοντέλου: Σχεδιασμός, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Μεταβίβαση (D.B.F.O.T). Αφού το έργο θα χρηματοδοτηθεί πλέον από την εταιρεία μας αυτό αναμένεται να είναι μια μεγάλη οικονομική ανάσα για τα τρία σωματεία».

Για να επιτευχθεί η υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας, τα τρία σωματεία αλλά και ο ΚΟΑ έπρεπε να υποκύψουν σε συγκεκριμένες απαιτήσεις της εταιρίας. Συγκεκριμένα:

  • Τα καθίσματα του γηπέδου (κερκίδες) θα έχουν εξολοκλήρου το χρώμα μπλε για να ταιριάζουν με τα χρώματα της Imperio. Αυτό αρχικά είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις του προέδρου της ΑΕΛ κ. Σοφοκλέους, ο οποίος τελικά απεδέχθη το αίτημα της εταιρείας.
  • Το γήπεδο θα έχει ανοιγοκλειόμενη οροφή η οποία θα είναι στο σχήμα πεταλούδας (βλέπε λογότυπο Imperio). Η τεχνική ομάδα της Imperio ανέλαβε τον τελικό σχεδιασμό της φαντασμαγορικής ανοιγοκλειόμενης οροφής. 
  • Η οροφή του γηπέδου θα έχει ειδικό μηχανισμό φτερουγίσματος, προσφέροντας δροσερό αέρα κατά τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού για τους φιλάθλους αλλά και για το ρόστερ των ομάδων. Η αναβάθμιση αυτή αναμένεται ότι θα στοιχίσει της Imperio πέραν των €2 εκατ.

 



Ναός Κυπριακού ποδοσφαίρου
Μετά τις τελικές αναβαθμίσεις στο σχεδιασμό του εν λόγω γηπέδου, και αφού πλέον το κόστος του αναμένεται να ξεπεράσει τα €45 εκατ. (και θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από την Imperio), η ΚΟΠ δεσμεύτηκε όπως όλοι αγώνες της Εθνικής ομάδας για την περίοδο 2021-2030 να διεξάγονται στο γήπεδο της Λεμεσού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Imperio προτίθεται να διαθέτει το γήπεδο για την οργάνωση διαφόρων φεστιβάλ κατά την καλοκαιρινή περίοδο, με επικρατέστερα το φεστιβάλ μπύρας, το φεστιβάλ σουσούκκου, και το φεστιβάλ μανταρινιού. Μετά από παράκληση του Προέδρου του Απόλλωνα κ. Κίρζη, έχει ήδη αποκλειστεί το φεστιβάλ μανιταριού για αποφυγή συσχετισμού του εν λόγω φεστιβάλ με το ΑΠΟΕΛ. 

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν αμέσως μετά το Πάσχα, και το έργο θα ολοκληρωθεί τον Μάιο 2021 με τις προτομές των τριών Προέδρων των σωματίων να κοσμούν το κτίριο εξωτερικά, αφού πραγματικά τους αξίζει. Κατά την τελετή παράδοσης του γηπέδου, η χορωδία του Άρη θα συνοδεύει τη φαντασμαγορική εκδήλωση. 

Το Imperio Arena είναι μια νίκη για την Λεμεσό αφού πλέον θα έχει γήπεδο που θα μπορεί να συγκριθεί επάξια με γήπεδα του εξωτερικού. Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό http://www.imperioproperties.com/imperio-arena/

Δειτε Επισης

Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
To κορυφαίο παγκοσμίως project της Property Gallery στο MIPIM 2024