Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Αέρας ανανέωσης στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Λεμεσού

Την αίγλη της ιστορικής εμπορικής οδού Αγίου Ανδρέου επιχειρεί να επαναφέρει σταδιακά και σε βάθος χρόνου η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού (ΕΤΑΛ), με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων κατά μήκος της οδού.

Διαβάστε ακόμα: Δυο αλλαγές στο νέο lifting για διαβατήρια

Με δέσμευση στην αναβάθμιση της Λεμεσού, όχι μόνο για τους επισκέπτες αλλά και για τους ντόπιους, η ΕΤΑΛ έχει υλοποιήσει μια σειρά από μέτρα για να καταστήσει την πόλη και επαρχία πιο ελκυστική και πιο φιλική στον περιηγητή.

Επιβλητική μεταλλική αψίδα
Στην αρχή της οδού Αγίου Ανδρέου, πλησίον της Πλατείας Μεσαιωνικού Κάστρου, έχει τοποθετηθεί μια επιβλητική μεταλλική αψίδα με το όνομα και την χρονολογία ίδρυσης της (1882). 

Η αψίδα, η οποία είναι ορατή από την βόρεια πλευρά της πλατείας, αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ντόπιων και επισκεπτών που διακινούνται στην περιοχή καθημερινά για να περπατήσουν και να ψωνίσουν από τις μικροεπιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί. 

Παράλληλα, κατά μήκος της οδού έχουν τοποθετηθεί 15 ανθώνες με πράσινο υπό τη φροντίδα του Δήμου Λεμεσού και 18 διπλοί μεταλλικοί κάδοι, με σχεδιασμό που συνάδει με την αψίδα. 

Κατά διαστήματα επίσης έχουν τοποθετηθεί σκίαστρα από καραβόπανο, σε χρωματισμούς μπεζ και ανοικτό μπλε που ταιριάζουν με την πέτρα των νεοκλασικών κτηρίων της περιοχής και το παραδοσιακό χρώμα στα ξύλινα παντζούρια. Εξάλλου, αναμένεται η προσθήκη ενός σημείου ηλεκτρονικής πληροφόρησης στο πέρασμα που ενώνει την παραλιακή οδό με την Αγίου Ανδρέου.

Διαβάστε ακόμα: Σκανδάλης: Προσηλωμένοι στο στόχο για προώθηση πλήρους διαφάνειας

Εικαστική διαδρομή στο ιστορικό κέντρο
Παράλληλα, η ΕΤΑΛ έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό μιας Εικαστικής Διαδρομής Ιστορικού Κέντρου Λεμεσού. Συγκεκριμένα, ένας εύχρηστος χάρτης παρουσιάζει διαδρομές προς τα εργαστήρια τέχνης και χειροτεχνίας στο ιστορικό κέντρο Λεμεσού. Στον χάρτη, o οποίος είναι διαθέσιμος σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο και σε έντυπη μορφή σε ξενοδοχεία και γραφεία τουριστικής πληροφόρησης, περιλαμβάνονται βασικές πληροφορίες για το κάθε εργαστήριο. 

Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες λάτρεις της τέχνης και του πολιτισμού μπορούν να επισκεφτούν τοπικά εργαστήρια για να αγοράσουν, να παρακολουθήσουν πώς φτιάχνονται ή ακόμη και να συμμετέχουν στη διαδικασία για κατασκευή παραδοσιακών μουσικών οργάνων, κεραμικής, μωσαϊκών, εικόνων κ.α

Τα εργαστήρια που είναι συγκεντρωμένα στο ιστορικό κέντρο περιλαμβάνουν: ζωγράφους, γλύπτες, κατασκευαστές κοσμημάτων, σχεδιαστές μόδας (τσάντες και παπούτσια), κεραμίστες, κατασκευαστές μωσαϊκών, κατασκευαστές παραδοσιακών μουσικών οργάνων, φωτογράφους, εικονογράφους, βιβλιοδέτες, επεξεργαστές γυαλιού και γκαλερίς. 

Ανακαλύπτοντας τον πολιτισμό της Λεμεσού
Στόχος της εταιρείας με αυτή την διαδρομή είναι να προσφέρεται στους επισκέπτες ένα πολύτιμο εργαλείο για να ανακαλύψουν τον πολιτισμό της Λεμεσού και να δημιουργήσουν αξέχαστες εμπειρίες συμμετέχοντας σε διαδραστικά εργαστήρια τέχνης και χειροτεχνίας. 

Παρέχεται επίσης η ευκαιρία στους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τα έργα τους, να αυξήσουν την εμπορικότητα τους, να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να γίνουν πιο εξωστρεφείς μεταδίδοντας την αγάπη τους για την πόλη στους επισκέπτες. 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023