Μέχρι το 2023 ο δρόμος Αστρομερίτη - Ευρύχου

InBusinessNews  01/02/2019 15:00
Μέχρι το 2023 ο δρόμος Αστρομερίτη -  Ευρύχου

Μέχρι το 2023 ο δρόμος Αστρομερίτη - Ευρύχου

InBusinessNews  01/02/2019 15:00

Με νέο βελτιωμένο χρονοδιάγραμμα, που αφορά στην υλοποίηση των κατασκευαστικών έργων του νέου δρόμου Λευκωσίας - Τροόδους, προσήλθε την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στη Βουλή, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου.

RELATED ARTICLES


Δεκέμβριο 2020 αρχίζουν οι εργασίες
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που προσκόμισε η αρμόδια Υπουργός στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, οι κατασκευαστικές εργασίες δρόμου Αστρομερίτη -  Ευρύχου, που θα προηγηθούν του όλου έργου, θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2020, με στόχο το έργο να ολοκληρωθεί το 2023.

Σημειώνεται πως το εξαγγελθέν έργο χρονολογείται από το 2000 και αφορά στη σύνδεση των δρόμων Λευκωσίας – Τροόδους και των αξονικών δρόμων του δευτερεύοντος οδικού δικτύου, με στόχο την  επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων, που παρουσιάζονται στον υφιστάμενο δρόμο.

Σε δηλώσεις της, μετά από συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών, η κ. Αναστασιάδου είπε πως η κυβέρνηση φιλοδοξεί ότι οι κατασκευαστικές εργασίες του δρόμου Αστρομερίτη -  Ευρύχου θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2020, με στόχο το έργο να ολοκληρωθεί το 2023, εφόσον όπως σημείωσε, «υπάρξει και ανάλογη ανταπόκριση από όλες τις συνεργαζόμενες υπηρεσίες».


Ακολουθεί το τμημα Δένειας - Αστρομερίτη
Ανέφερε, επίσης, ότι θα ακολουθήσει το τμήμα Δένειας – Αστρομερίτη, μήκους 19 χλμ, για  το οποίο προγραμματίζονται μελέτες.

Όπως ανέφερε η ζήτηση των προσφορών θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2023, ενώ τον Μάρτιο του 2020 θα γίνουν οι προσφορές για τη μελέτη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας