Πάφος: Δέκα αιτήσεις για ψηλά κτήρια

Δέκα αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής στην Πάφο, οι οποίες αφορούν στην ανέγερση ψηλών κτηρίων. 

Στο πλαίσιο της παρουσίασης για το Διευκρινιστικό Πλαίσιο των Γενικών Αρχών και Προϋποθέσεων για Ανέγερση Ψηλών Κτιρίων στις Αστικές Περιοχές στο  Πολυχώρο «Αττικόν», ο Δήμαρχος της Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος δεν θέλησε να πάρει θέση.

Χωρίς να ταχθεί ούτε υπέρ ούτε κατά των ψηλών κτηρίων, ο κ. Φαίδωνος κάλεσε τους ειδικούς  και τους επιχειρηματίες να δουν το θέμα με ανοιχτό μυαλό και με συναινετικές αντιλήψεις.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στα νέα έργα που προωθούνται και στις ευοίωνες προοπτικές της Πάφου ως μια σύγχρονης και δυναμικής πόλης.

Ο κ. Φαίδωνος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες του Δήμου Πάφου για μετατροπή της Πάφου σε έξυπνη πόλη.

Επιπρόσθετα σε χαιρετισμό  του ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως το θέμα της ένταξης νέων κτισμάτων και ιδιαίτερα των ψηλών κτιρίων στο δομημένο και φυσικό τοπίο αποτελεί για τις σύγχρονες κοινωνίες ένα σημαντικό κεφάλαιο, αλλά και μια πραγματική πρόκληση, αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη φυσιογνωμία μιας πόλης και την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Πρόσθεσε ακόμη πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση,  έχει στο συγκεκριμένο ζήτημα ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, αφού από τον χειρισμό του θέματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ορθολογιστική ανάπτυξη του αστικού χώρου, η λειτουργικότητα της πόλης και η αισθητική εικόνα της περιοχής. 

Επεσήμανε δε πως το θέμα των ψηλών κτιρίων δεν είναι σίγουρα απλό σημειώνοντας πως όπως  κάθε σύνθετο πρόβλημα, έχει δύο όψεις, έτσι και τα ψηλά κτίρια έχουν πλεονεκτήματα, όμως και  μειονεκτήματα. 

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως στα πλεονεκτήματα συγκαταλέγεται το γεγονός ότι τα ψηλά κτίρια μπορούν να αποτελέσουν τοπόσημα με όλα τα πλεονεκτήματα που δημιουργούν τα τοπόσημα σε μία πόλη.

Στα βασικά δε μειονεκτήματα επισημαίνεται το γεγονός  συνέχισε, ότι επιβαρύνουν το περιβάλλον, περιορίζουν ή/και εμποδίζουν την οπτική επαφή με τον γειτνιάζοντα χώρο, επιφέρουν αύξηση της αξίας των ακινήτων, δημιουργούν προβλήματα ασφάλειας και άλλα.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο Δημοτικός Μηχανικός του Δήμου Πάφου Νεόφυτος Ζαβρίδης προχώρησε σε μια εισαγωγική ενημέρωση για τα πολεοδομικά δεδομένα της Πάφου με διαφάνειες.  

Επιπρόσθετα παρουσίαση - επεξήγηση του Πλαισίου έγινε  από τη Διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως Αθηνά Αριστοτέλους - Κληρίδου και τους Αναπληρωτές Πρώτους Λειτουργούς Πολεοδομίας Μαρκέλλα Χατζηδά και Κυριάκο Κούνδουρο. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα