Νέα επιχειρηματικά ανοίγματα για τη Cyfield

Πιστή στην από ιδρύσεως στρατηγική της για επεκτάσεις βάσει των αναγκών της αγοράς και των εκάστοτε δεδομένων της οικονομίας, η Cyfield Group of Companies κάνει σήμερα δυναμικό άλμα στον τομέα της ενέργειας στην Κύπρο με μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού. Την ίδια ώρα συνεχίζει με τη διεκπεραίωση και τη διαχείριση, ανάλογα, των πύργων και των άλλων νέων ή υφιστάμενων της κτιρίων, όπου βλέπει τις πωλήσεις να ανεβαίνουν με γοργούς και σταθερούς ρυθμούς. 

Αυξημένες οι πωλήσεις 
«Οι πωλήσεις συγκρίνονται πολύ ευνοϊκά με εκείνες του 2007. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, είναι και καλύτερες. Η κυπριακή αγορά ακινήτων παρουσιάζει, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, σημαντικά σημάδια ανάπτυξης», επεσήμανε ο Κυριάκος Χρυσοχός, πολιτικός μηχανικός, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cyfield AE. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του υπό κατασκευήν κτιρίου - πύργου 360 (αξίας €80 εκατ.), που βρίσκεται στην καρδία της Λευκωσίας επί της λεωφόρου Μακαρίου στη Λευκωσία και του οποίου τα διαμερίσματα έχουν σε ποσοστό πέραν του 20% πωληθεί. Αγοραστές είναι Κύπριοι, αλλά και διαφορετικών εθνικοτήτων ξένοι, ενώ στο The ARC-Ship κτίριο - πύργο της Λεμεσού υπερτερούν οι Ρώσοι και για το Αlthea στη Λάρνακα ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύεται από Λιβανέζους.   

Διαβάστε ακόμα: Τ. Chen: Πως η Κύπρος θα προσελκύσει Κινέζους επενδυτές

Πύργοι: Το νέο life style 
Τα  ψηλά κτίρια προτείνουν έναν πρωτόγνωρο από πλευράς ποιότητας τρόπο ζωής, σημείωσε ο κ. Χρυσοχός, ενώ οι τιμές των διαμερισμάτων ποικίλλουν ανάλογα με τις προσφερόμενες ανέσεις και υπηρεσίες κι ασφαλώς με ό,τι άλλο τα χαρακτηρίζει από πλευράς σχεδιασμού και προδιαγραφών στα υλικά και την κατασκευή. 

Το 360 προσφέρει την ευχέρεια διαμονής σε ένα πολυτελές περιβάλλον, που διαθέτει, μεταξύ άλλων, 24ωρη υπηρεσία ασφάλειας, υποδοχή με θυρωρό και υπηρεσία διαχείρισης - διοίκησης από επαγγελματίες. Έχει επίσης κοινόχρηστο χώρο/σαλόνι, πισίνα και γυμναστήριο στον 10ο όροφο, εστιατόριο στον 34ο, όλα με αναβαθμισμένη τεχνολογία. Βασικό στοιχείο του είναι, επίσης, η απρόσκοπτη θέα από όλα τα σημεία του.    

Σε ερώτηση εάν οι Κύπριοι, που έχουν την οικονομική δυνατότητα, θα επέλεγαν να ζήσουν σε αυτής της κατηγορίας κτίρια, που βρίσκονται στα κέντρα των πόλεων, ο κ. Χρυσοχός απάντησε πως έρευνα που διεξήγαγε ο εταιρεία του, κατέδειξε ότι είναι θετικοί σε μια τέτοια προοπτική, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης που προσφέρονται. 

Οι… κορυφές της Cyfield
Η Cyfield Group of Companies δραστηριοποιείται στην κατηγορία αυτή με τα εξής τρία έργα: 
-    360 στο κέντρο της Λευκωσίας στη συμβολή της λεωφόρου Μακαρίου με την οδό Αφροδίτης στη Λευκωσία. Είναι κτισμένο σε έκταση 3250 τ.μ., έχει ύψος 135 μέτρα, 34 ορόφους και 100 διαμερίσματα.
-    The ARC-Ship στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού. Είναι κτισμένο σε έκταση 3170 τ.μ., έχει ύψος 65 μέτρα, 17 ορόφους και 23 διαμερίσματα.
-    Αlthea στην περιοχή Mackenzie στη Λάρνακα. Είναι κτισμένο σε έκταση 1720 τ.μ., έχει ύψος 40 μέτρα, 11 ορόφους και 33 διαμερίσματα.

Άλμα στην ενέργεια 
Η Cyfield Group of Companies έχει ήδη αναπτύξει δραστηριότητα στον τομέα της ενέργειας, με την κατασκευή και λειτουργία πάρκων παραγωγής ενέργειας με φωτοβολταϊκά πάνελ. Έχει κατασκευάσει και πωλήσει ένα πάρκο 3ΜW και κατασκευάζει δεύτερο διπλάσιας χωρητικότητας.

Σήμερα προχωρά με ένα ακόμα μεγαλύτερο άλμα, που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 230 μεγαβάτ, στο Βασιλικό. Οι εργασίες ανέγερσης άρχισαν και αναμένεται να κρατήσουν 30 μήνες. Η μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει μέχρι και το ένα τρίτο των αναγκών της Κύπρου σε ρεύμα και θα κοστίσει περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Ο σταθμός αναμένεται να λειτουργήσει περί τα τέλη του  2020, με στόχο να προσφέρει ηλεκτρικό ρεύμα στους Κύπριους καταναλωτές σε ανταγωνιστικές τιμές.
 

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου