Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Έρχονται τρία νέα έργα στη Λεμεσό

Στην αειφόρο ανάπτυξη της δυτικής περιοχής του κέντρου της πόλης της Λεμεσού, στοχεύουν τρία έργα που παρουσίασε ο Δήμος Λεμεσού και τα οποία δύναται να συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.


 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, πρόκειται για τα έργα ανάπλασης της πλατείας Συντάγματος και της πλατείας Αναγέννησης, της δημιουργίας Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων και της επέκτασης του Γραμμικού Πάρκου Γαρύλλη, με οργανική σύνδεση κατά μήκος των οδών Παλλάδος, Δημοκρατίας και Αλεξανδρείας.
 
Όπως αναφέρεται, η αναβάθμιση των δημόσιων πλατειών (Συντάγματος και Ερμού) θα συνδράμει στη βελτίωση της εικόνας της περιοχής και του δομημένου περιβάλλοντος καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
 
Περιλαμβάνει βελτιωτικές εργασίες όπως την κατάργηση της στάθμευσης στην Πλατεία Συντάγματος, την κατάργηση διέλευσης των αυτοκινήτων από την οδό Ερμού, την ελεγχόμενη πρόσβαση αυτοκινήτων τροφοδοσίας και εκτάκτου ανάγκης, την κοινή χρήση χώρου από πεζούς και ποδήλατα.
 
Το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Αναγέννησης περιλαμβάνει επίσης βελτιωτικές εργασίες, όπως ο ανασχεδιασμός μετώπου πάρκου με προσβασιμότητα προς τον κύριο οδικό άξονα, στα πλαίσια της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, νέες εισόδους, σχεδιασμό παιδότοπου και ένταξη χώρου εκγύμνασης ενηλίκων.
 
Η δε δημιουργία του Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων θα φιλοξενηθεί στην οδό Φιλελλήνων και θα βελτιώσει τις παρεχόμενες από το Δήμο υπηρεσίες στα άτομα τρίτης ηλικίας όχι μόνο όσων παρέχουν υπηρεσίες στους ηλικιωμένους αλλά και των ίδιων των χρηστών. Στους χώρους του Κέντρου θα μπορούν να εξυπηρετούνται για τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων, διαλέξεων, εκθέσεων, παραστάσεων και άλλων δραστηριοτήτων.
 
Τέλος, καταλήγει η ανακοίνωση, το έργο της Επέκτασης του Γραμμικού Πάρκου Γαρύλλη περιλαμβάνει βελτιωτικές εργασίες που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας όπως είναι η δημιουργία ποδηλατοδρόμου, η ανακατασκευή οδοστρώματος, η διαπλάτυνση πεζοδρομίων, η υπογειοποίηση υπηρεσιών, η βελτίωση του συστήματος όμβριων υδάτων, η φύτευση και ο  φωτισμός.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
To κορυφαίο παγκοσμίως project της Property Gallery στο MIPIM 2024